Tasavertaisesti kahdenkeskistä aikaa kolmelle lapselle

Mietin tämä kesän reissuja ja samalla sitä miten pääsisin irroittautumaan jokaisen lapsen kanssa kahdestaan johonkin. Myönnän, että se ei ole ihan itsestäänselvää, kun liikutaan yleensä ihan koko porukalla perheenä ja jos toinen vanhempi ottaa "omaa aikaa" niin se on sitten sitä omaa aikaa ilman lapsia. Esim. minun tallijutut ja miehellä juokseminen.

Tämä on se asia mistä mulla on huono omatunto, koska tiedän kuinka tärkeää se kahden keskeinen aika vanhemman kanssa lapselle on. Eikä siitä niin kauan ole kun itse oli lapsi ja joutui jakamaan vanhemman huomion kolmen sisaruksen kanssa.

Se kahdenkeskeinen aika voi olla jotain ihan arkista, kuten kaupassa käyntiä tai muuta, mutta halusin keksiä jotain vähän spessumpaa lapsille, ja näihin suunnitelmiin tulin.

Liamin kanssa lintsille. Hän sai kuusivuotiaana siitä enemmän irti mitä pienemmät sisaruksensa ja kun on yksi lapsi mukana, pystyin itsekin nauttimaan päivästä, enkä pelkästään stressannut kuka karkaa ja minne. Myönnän itsekin hermostuvani väenpaljouksissa ja tungonksissa nykyää helposti, joten haluan minimoida kaikki mahdolliset vatsahaavan ja paniikkikohtauksen välimaastot. Liam oli tästä reissusta aivan todella haltioissaan ja niin onnellinen ja niin olin minäkin. Edellisestä lintsireissusta oli mulla vierähtänyt jo 8 vuotta!Rosalien kanssa Helsinkipäivä. Tarkoitus oli lähteä katomaan Barbie-näyttely, mutta se taitaa olla loppunut jo? Käydään syömässä ja shoppailemassa. Vaikka kesäloma meillä virallisesti loppuu elokuun alussa, mun koulun alkuun on kuitenkin aikaa, sekä viikonloput tietty vapaina ja lämpimät ilmatkin jatkuu varmasti, että sen puoleen ''kesä'' jatkuu onneksi.

Rafaelin kanssa leffaan. Rafaelin kanssa on pitänyt miettiä vähän tarkemmin mitä spessua me keksitään, koska hän en viihdy yhtään isoissa tapahtumissa. Kolme vuotiaan uhma on tällä hetkellä huipussaan, enkä halua mennä pitämään tahtojen taisteluja paikkoihin, jossa hänellä on jo ilman uhmaa vaikea olla. Leffat on Rafaelin ihan lemppareita, joten tulee varmasti aivan super ihana kokemus päästä ekaa kertaa leffateatteriin.

Mitä tekemistä te olette keksineet kahdenkesken lapsien kanssa?
1 kommentti on "Tasavertaisesti kahdenkeskistä aikaa kolmelle lapselle"
  1. Hei! Barbie the icon näyttely kansallismuseossa loppuu 26.8 eli ei ole vielä loppunut

    VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post  Signature