Äitikirja-haaste

Tehtävänimikkeenä Laura laittoi äitienpäivän tienoilla Äitikirja-haasteen liikkeelle, ja tässä omani. Jos oot tehnyt omaan blogiisi haasteen, linkkaa se kommenttiboksiin, niin käyn lukemassa. 

Kuinka monta lasta: Kolme lasta.
Minkä ikäisenä tulin ensimmäistä kertaa äidiksi: 21-vuotiaana
Kun sain tietää olevani raskaana, millaisia tunteita se herätti: Onnellisen jännittyneitä. Mutta myös pelkoa ja huolta.
Kuvaile synnytystä kolmella sanalla: Upea, voimaannuttava, uskomaton.
Parasta äitiydessä: Halit, pusut, rakkaus. Oman lapsen onni ja ilo on jotain sanoinkuvaamatonta.
Pahinta äitiydessä: Väsymys. Väsymyksen lisäksi huoli ja menettämisen pelko. Kaikki nämä kolme käsikädessä on äitiydessä pahinta.


Must have tavara, joka helpottaa äitiyttä: Netflix :D Aivan must have!
Must have tavara vauvavuodelle: Sitteri. Muistan kuinka ensimmäisen lapsen kohdalla pidin sitteriä turhakkeena, koska olihan mulla kaikki maailman aika olla yhden lapsen kanssa. Mutta kahden nuorimmaisen kanssa sitteri on ollut kyllä sellainen arjen pelastus, jota ilman ei oltais pärjätty.
Paras arkiruoka: Makaronimörsseli (makarooni&jauheliha) uppoaa lapsille aina. Siihen vähän eri twisteillä kasviksia, juustoraastetta jne ja aina on kuin uusi ruoka.
Olen hyvä äiti, koska: Annan kaikkeni lasteni kanssa. Rakastan ja huolehdin.
Parasta lapsiperheen arjessa: Yhteinen aika. Ulkoillaan paljon ja käppäillään pitkiä lenkkejä joista kaikki nauttii. Myös leffaillat on ihan parhaita.
Pahinta lapsiperheen arjessa: Uhma ja kun lapset tappelevat keskenään.


Äitiydessä minut yllätti positiivisesti: Se kuinka paljon toista ihmistä voi rakastaa. Ja kuinka sitä samaa yhtä vahvaa rakkautta riittää kolmelle lapselle. Ja ihan vaan se fakta, kuinka ihanaa on olla äiti.
Minun vinkkini äideille: Älä suorita. Välillä se on helpommin sanottu kuin tehty,  mutta kaiken ei tarvitse olla ihan tiptop täydellisesti. Koti voi näyttää sotkuiselta, se ei haittaa, se on teidän koti, toisinaan ranskaiset ja nakit on ihan hyvä ruoka. Lasten lapsuus ei ole mikään koe kuka äideistä on paras, vaan se on teidän elämää ja kukaan lapsi ei muistele lapsuuttaan, että ''vitsi olipa meillä siisti koti, mulla hienot vaatteet ja syötiin aina ruokaympyrän mukaisesti''. Höllää ja nauti ajasta, kun lapset on vielä pieniä ja haluaa viettää aikaa yhdessä.
Minun mottoni arjessa: Thank you lord, it's bedtime!
Kun lapsi menee illalla nukkumaan, minä: Otan superhyvän asennon sängystä, herkut viereen ja netflixistä Suitsia, tai mitä sarjaa milloinkin, mihin olen koukussa.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature