Lipastolle uusi ilme kalkkimaalilla

*postaus toteutettu yhteistyössä: Keltainen kartano

Onko kalkkimaali sulle tuttu?

Jos ei, niin kerron vähän mistä on kyse. Kalkkimaali on ympäristöystävällinen liitutaulumaali, joka on muoviton, hengittävä sekä hajuton. Kalkkimaali (Liitutaulumaali) on myös tajuttoman helppo käyttää, koska maalattavaa pintaa ei tarvitse esikäsitellä millään lailla. Maali kuivuu puolessa tunnissa ja jättää jälkeensä mattamaisen tasaisen pinnan. Kalkkimaali sopii myös melkein mille tahansa pinnoille kuten, puu, tiili, kangas, betoni, lasi, kipsi, metalli. Kovalla käytöllä oleville pinnoille suositellaan jälkikäsittelyksi kalkkimaalille sopivaa vahaa tai lakkaa.

Lipastojen uusi ilme.

Ostin noin vuosi sitten kahdeksalla eurolla torista kaksi lipastoa, joiden tumman ruskea sävy ei miellyttänyt mua lainkaan. Olin päättänyt maalata ne, mutta maalausprosessi venyi, koska ikinä ei ollut aikaa aloittaa esikäsittelyä ja lipastojen ulos raahaamista, koska useimpien maalien haju on niin sietämätön, ettei sellaista puuhaa voi tehdä sisällä.
Sitten törmäsin kalkkimaaleihin, ja googlailun jälkeen löysin kalkkimaalien jälleenmyyjän Keltaisen kartanon, ihanan sisustuskaupan, josta löytyy kalkkimaalien lisäksi mm. pallovaloja, sisustustekstiilejä, lastenhuoneen somisteita ja lyhtyjä.

Mulla oli ihan kamala valinnan vaikeus, koska en halunnut valkoista tai mustaa, ja kalkkimaaleja löytyy niin monessa ihanassa eri sävyssä. Päädyin kuitenkin maalaamaan lipastot petroolin sinisellä, joka on vähän harmahtava, muttei liian pliisu.

Maalaaminen oli helppoa. Lipastoja ei tarvinnut siirtää mihinkään, ja jos lattialle tuli tahra, niin sen sai pelkällä vedellä pois. Maali kuivui nopeasti ja kuivuttuaan pinta oli kauttaaltaan tasainen. Pyyhin ainoastaan lipastot puhtaiksi ennen maalausta.

Alhaalla ennen ja jälkeen kuvat, mitäs tykkäätte?


4 kommenttia on "Lipastolle uusi ilme kalkkimaalilla"
 1. Oo, wau, onpa hyvä idea! En ole kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Kalkkimaali on hieno keksintö.

  Hienon olet tehnyt lipastosta. Mikä parasta, vanha huonekalu on saanut uuden elämän.

  VastaaPoista
 3. Mä oon kuullut paljon hyvää kalkkimaalista, mutta vielä en oo itse testannut. Kun eteen vaan tulee joku maalausprojekti, toivon, että kalkkimaali ois silloin projektiin sopiva ja pääsisin vihdoin itsekin testaamaan!

  VastaaPoista
 4. Vautsi! Tuli todella upeaa jälkeä! :)
  Maalasin meidän keinutuolin joskus kalkkimaalilla, tosin jälki ei ollut siistiä xDD

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature