LAPSIMESSUT 2018

Viime viikonloppuna järjestettiin taas Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa. Me suunnattiin messuille poikien, Janinan ja hänen tytön kanssa. En ottanut meille rattaita mukaan, koska ajattelin, että Rafael mielummin kuitenkin kävelee kuin istuu rattaissa, eikä meillä tällä hetkellä ole kuin tuplarattaat. Möin meidän matkikset ja yhdistelmät pois, kun tarkoitus olisi ostaa kätevät rattaat, jotka on helppo ottaa mukaan, mutta kulkee maastossa paremmin kuin perus matkikset.
Mulla oli kyllä Rafaelille valjasreppu mukana, ettei pääse liihottamaan pitkin messukeskusta ihan vapaana.
Päästiin paikanpäälle, ja jo parkkihallissa huomasin että ounou, huono ajatus lähteä ilman rattaita. Rafael on aika vilkas tapaus, ja meidän messut meni vähä miten meni. Ja päätin, että ensi messuille lähden ilman lapsia. Messukeskus ja noin iso tapahtuma oli selkeästi Rafaelille liikaa. Hän oli ihan levoton, väsyi nopeasti ja oli hämillään niin isosta ihmisvilinästä. 
Kerettiin me kuitenkin käydä Hoplopin pomppulinnoissa, ostamassa Raikastamolta paketillinen pillimehuja, ja katsomassa pikaisesti eläimiä ja outlet puolelta meikkejä. Käytiin syömässä ja näin monia uusia, kivoja lastevaatemerkkejä ja sisustusjuttuja lastenhuoneeseen.


Lapsille oltiin järkätty ihan kivasti temppuilurataa, pomppulinnaa, liikennepuistoa, mutta mä jäin kaipaamaan jotain isompaa aidattua aluetta missä nämä aktiviteetit tapahtuu. Se on aivan järkyttävä tunne, kun oma lapsi katoaa, mutta aidoilla lapset pysyisi sillä tietyllä alueella, eikä pääse esimerkiksi ulos messukeskuksesta Helsingin vilkkaaseen liikenteeseen. Lapsille olisi voinut järjestää isomman seikkailupuisto-tyyppisen rakennelman, mikä mennään yhdessä vanhemman kanssa, ja isommat tietty yksinkin. Mutta lapsimessut on kyllä suurimmilta osin ''shoppailumessut'', jos äidit jonottavat ennen sisäänpääsyä ja juoksevat kilpaa tietyille lastenvaateständeille, jotka on aidattu ja vartioitu. Mä en ole ikinä kokenut, että yksikään vaate, saati lastenvaate olisi niin tärkeä, että sitä pitää juosten lähteä hakemaan.

Mutta pakko antaa plussaa kyllä, kaikki vaatebrändit oli panostaneet kyllä ständien visuaaliseen ilmeeseen, ja sai mussa aikaan ihastuneita huokauksia, sekä selvästi inspiroitumista varsinkin sisustamiseen. Olenkin eilisen päivän käyttänyt siivoamalla ja järkkäilemällä meidän lastenhuonetta.

Kävitkö sä messuilla lasten kanssa vai ilman? Shoppailemassa vai vain kertelemässä?


*liput/bloggaajapassi messuille saatu messukeskukselta

3 kommenttia on "LAPSIMESSUT 2018"
 1. Minua on vähän harmittanut, että messut ovat niin kaukana, ettei ollut mitään mahdollisuutta osallistua. Mutta tämä lauseesi "Mutta lapsimessut on kyllä suurimmilta osin 'shoppailumessut'" käänsi ajatukseni. Enää ei niinkään harmita, että messut jäivät väliin. Kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Mulla jäi messuilut väliin tänä vuonna, mutta toivottavasti ensi vuonna pääsisi mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Käytiin koko perheen kanssa, eli isä ja poikakin oli mukana ja siellä oli kyllä todella paljon puuhaa lapsille :)
  Shoppailemaan en edes kaivannut!

  -LiinaKoo // Mama Lina

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature