KUN LAPSI SAIRASTUU IKÄVÄSTÄ

Meidän päiväkodin aloitus ei mennyt niinkuin Strömsössä.

Päivä alkoi hyvin. Ensin laitoimme lasten tavarat omiin lokeroihin, vaipat paikalleen, kuravaatteet naulakkoon ja kumpparit kenkähyllyyn. Liivit päälle, lapaset käpäliin ja pihalle.
Rafael löysi itselleen mopon, jolla lähti huristelemaan ja Rosalie jäi hoitajan kanssa keinumaan. Annoin pusut ja kerroin, että tulen hakemaan iltapäivällä. Vilkutettiin heipat ja lähdin pois.

Koko päivän mahaa puristi jännitys.

Pärjääkö ne? Entä jos he karkaavat pihalta eikä kukaan huomaa? Vakuuttelin itselleni, että kyllä minulle oltaisiin soitettu. Kyllä joku kaduilla olisi nähnyt kaksi pientä lasta haahuilemassa keskenään.
Kello alkoi lähennellä lasten hakuaikaa.

Puhelimeni pirahti soimaan. Näytössä vilkkui päiväkodin nimi.

"Moikka, juttu on nyt näin, että Rafael oksentaa, pääsetkö hakemaan?"

Lähdin samantien päiväkodille. Siellä Rafael odotteli mua eteisessä ja selviteltiin asiaa hoitajan kanssa. Mitä oli syönyt, miten käyttäytynyt, oliko koko päivän ollut ns. normaali.
Käytäntönä on, että lapsi on kaksi oireetonta päivää kotona vatsataudin iskiessä. Ei mulle tietenkään tullut mieleenikään laittaa lapsia seuraavana päivänä hoitoon.

Lähdettiin kotiin ja nyt tasan vuorokauden päästä siitä, kun Rafael oksensi, ei mitään. Ei yhtään huonovointisuutta, ei kuumetta, ei flunssaa, ei mitään. Yksi oksennus päiväkodissa.

Voiko lapsi tosissaan sairastua ikävästä? -Näköjään voi!
Nyt ollaan kuitenkin koko perhe (pappaa lukuun ottamatta) kotona, terveinä.

Onko kellään kokemusta tällaisesta?

*reppu saatu lasten.fi
8 kommenttia on "KUN LAPSI SAIRASTUU IKÄVÄSTÄ"
 1. Ei kokemusta oksentamisesta, mutta neljävuotias stressaa niin paljon, että ramppaa pissalla kokoajan ja haluais vaihtaa "kastuneita" alushousuja kokoajan. Niissä ei siis oikeasti ole mitään, mutta hän saa stressistä pakko-oireen kaltaisia ongelmia. :/ Jotka sitten katoaa muutaman kotipäivän jälkeen. Oon aika neuvoton,jospa aika auttais.

  -Miia

  VastaaPoista
 2. voi toinen ❤ varmasti voi sairastua kun uusi ja jännitävä paikka ollut ❤

  VastaaPoista
 3. Kun minä olin lapsi ja vakituisen hoitajani kesäloman ajaksi jouduin vieraaseen paikkaan niin aina iltaisin kun äiti kertoi, että aamulla on mentävä uuteen paikkaan niin minulle nousi kuume. Aikansa yritettyään äiti päätti, että kertoo minulle hoitopäivästä vasta aamulla vähän ennen lähtöä. Se johti siihen, että kuume nousi hoitopäivän aikana tai heti sen jälkeen.
  Onneksi isovanhemmat sitten tulivat hätiin ja sain olla heidän luona hoidossa siihen asti, että pääsin oikealle hoitajalleni takaisin.

  Kauheasti tsemppiä teille! Toivottavasti tuo tuosta helpottaa 😊

  VastaaPoista
 4. Voi toista, varmaan tällainen on mahdollista! Monethan stressaa mahallaan, minä niin ikään. Tsemppiä! Kyllä se siitä helpottuu😊

  VastaaPoista
 5. No voi ei, oikein klassinen vatsatauti iski ekana päivänä!
  On se kyllä jännittävää näin muutenkin se päiväkodin aloittaminen. Muistan kun esikoisen kanssa kesti tosi pitkään siirtymävaihe, mutta kuopus jäi heti päiväkotiin leikkimään ja töni minua vaan pois: "Mene jo äiti, mun pitää leikkiä nyt". Että aikamoisia temperamenttieroja näissä lapsissa kyllä. ;)

  VastaaPoista
 6. Monet reagoi mahallaan kyllä. Meillä yleensä sujuu eka päivä kivasti mutta se jännitys purkautuu sitten kiukkuna kotona

  VastaaPoista
 7. No voi. Mutta saahan sitä kaikkia pöpöjäkin päiväkodista, kuka tietää, mistä johtuu :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 8. Nyt on ilmeisesti ollut liikkeellä tällaista nopeaa vatsatautiakin, ainakin meidän lähipiirissä. Yhdellä oksennuksella selvitty! Kokemusta on kyllä jännitysoksentelustakin

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature