Asumme asunnossa, jossa ilmanvaihto ei ole toiminut kolmeen vuoteen

Meidän perhe on tällähetkellä hiukan huolestuttavassa tilanteessa, sillä saimme tietää viime viikolla, että meidän asunnon pohjan ilmanvaihto ei toimi. Ihmettelin asiaa, koska en ollut huomannut sisäilmassa mitään muutosta lähiaikoina. Meillä ilmanvaihtokeskussysteemi sijaitsee tuulikaapissa lukitun lattialuukun alla, jonne meillä ei ole ollenkaan itse pääsyä.

Eilen sitten taloyhtiön työntekijät tulivat katsomaan sitä ja kertoivat, että koko systeemi on rikki. Ja tänään he tulivat korjaamaan sen kokonaan.
Nicce sitten puhui eilen isännöitsijän (tai sihteerin) kanssa, ja kävi ilmi, että asuntomme pohjan ilmanvaihto on ollut rikki koko tämän kolme vuotta mitä olemme tässä asunnossa asuneet, se oli rikki jo ennen kuin me muutimme tähän. Voi olla kyllä, että tilanne ei ole niin paha miltä se ainakin omaan korvaan kuulostaa.

Olen yrittänyt Googlen avulla selvittää mitä tämä mahdollisesti on voinut aiheuttaa meidän terveydelle ja asunnolle. Aiheuttaako olematon asunnon pohjan ilmanvaihto hometta? Onko kellään kokemusta asiasta? Voiko tämä olla syynä sille, että olemme jatkuvasti kipeinä? Tälläkin hetkellä mulla on uudesta vuodesta asti ollut flunssa.
 Herään myös melkein joka aamu päänsärkyyn, mutta olen yrittänyt vain järkeillä itselleni, että kyse on huonosta ruokavaliosta tai nestehukasta, joka on yön aikana tullut. Ei mulla kuitenkaan tällaisia ongelmia ollut meidän edellisessä kodissa, eikä mun ruokailutottumukset ole muuttuneet siitä yhtään.
Tänään selviää enemmän, ehkä he saivat sen korjattua, ehkä eivät. Mutta joka tapauksessa meillä on meneillään kokoajan asunnonvaihtopaperit, jo ennen tätä episodia. Toivottavasti saataisiin pian uusi, isompi asunto.

kuvituksena raakarehellistä materiaalia lapsiperheen kodista. miten te pidätte peilit puhtaina pienistä sormenjäjlistä? tai kirjat ojennuksessa vähän liian innokkaan taaperon läsnäollessa?
2 kommenttia on "Asumme asunnossa, jossa ilmanvaihto ei ole toiminut kolmeen vuoteen"
 1. Riippuu varmaan millaisessa talossa asutte. Mutta kyllä, kyllä sillä yleensä joku syy on miksi se ilmanvaihto asennetaan :D Nimimerkillä kokemusta on, ei vaadi kauankaan kun se ei toimi kunnolla, et koko kämppä on kauheessa kunnossa. Ja jo pelkkä huono ilmanvaihto voi aiheuttaa pääkipua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutaan luhtitalon alemmassa kerroksessa, maantasalla siis 🤔 täytyy kyllä kysellä isännöitsijältä enemmän tästä asiasta!

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature