ÄITI, JOKA EI JUO KAHVIA?KYLLÄ! Minä tosiaan opettelin juomaan kahvia. Ensimmäisiä kertoja maistoin kahvia teini-ikäisenä, kun kavereiden kanssa oli siistiä valvoa monta päivää putkeen, ja silloin tungin kahviin kaikenlaisia sekoituksia aina kaakaojauheesta ihan perus kiloon sokeria ja litra maitoa. Mutta siltikin se maku oli aivan tajuttoman etovaa ja oksennusta pidätellen join mukin tyhjäksi.

Yksi mun ystävä kerran sanoi, että mun täytyy opetella juomaan kahvia ja tuhahdin vain että no eihän tarvii. Eikä mun tarvinnutkaan, ennenkuin Pepsi maxia alkoi kulumaan litra tolkulla, osittain aspartaamikoukun ja osittain kofeiinikoukun takia ja halusin päästä siitä eroon. Pahimmillaan minulla meni Pepsi maxia yksi iso pullo päivässä, ja tätä tapahtui monen vuoden ajan. Jos yritin vähentää tai jättää kokonaan pois, iski aivan tajuton päänsärky joka lähti vain ja ainoastaan sillä Pepsi maxilla pois. Pepsi maxin juontiin on arvatenkin mennyt aivan tuhottomasti rahaa ja mitä kaikkea se lisäainemäärä on tehnyt mun kropalle, hyi.

Somessa moni ylisti Oatlyn kaurapohjaista Ikaffea, joka siis korvaa maidon, kerman whatevs ja päätin uuden vuoden lupausten tuoksinassa vihdoin kokeilla. Mä oon aamuisin niin väsynyt ja mulla kestää herääminen ihan tajuttoman kauan. Päivät tuntuu menevän pienessä sumussa, enkä tunnu saavan mistään energiaa.


Ensimmäinen kuppia kahvia ikaffen kanssa oli kamalaa. Toinenkin kuppi oli vielä kamalaa ja sitä oli kolmaskin. Mutta jatkoin sitä monena päivänä peräkkäin, koska huomasin miten paljon enemmän saan aikaan ja miten enemmän hereillä olen kiitos kofeiinin. Joidenkin mielestä on typerää vaihtaa yksi pahe toiseen, mutta mä näen tämän vaan pelkästään positiivisena, jos vertaa Pepsi maxin lisäainemääriä kahviin.

Juon nykyisin siis kahvia muutaman kupin päivässä ja en ymmärrä miksen tajunnut tehdä tätä jo aiemmin. Oodi kahville siis!

Onko siellä muita Pepsi maxin lipittäjiä? Onko kukaan muu kokeillut Oatlyn ikaffea?10 kommenttia on "ÄITI, JOKA EI JUO KAHVIA?"
 1. Kahvin maistuvuuteen vaikuttaa myös kahvi itse..peruspauligit maistuu kitkerältä. Kannattaa kokeilla esim. Kaffa roasteryn kahveja(saa ainakin cittareista), esim tämä on kivan pehmoinen kahvi https://www.verkkokauppa.com/fi/product/61039/fxnmx/Kaffa-Roastery-Go-morron-jauhettu-kahvi-250-g . Jos maitotuotteet ei ole täysin pannassa niin valion laktoositon kahvikerma on kahvin kanssa ihan ehdoton🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kiitos tästä! En jotenkin osannut ajatella että niissäkin on jotain eroa, ajattelin vaan että yleisesti kahvi maistuu pahalta :D

   Poista
 2. Täällä yksi pepsi maxin lipittäjä.
  Lähes kaikki tuntemani ei kahvin juojat ovatkin sitten pepsi maxin suurkuluttajia.
  Itse en tykkää yhtään kahvin mausta, enkä edes halua opetella sen juomista.
  Ajoittain tulee vähennettyä tai lopetettua pepsi maxin juominen, mutta jossain kohtaa sitä palaa takaisin siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä yksi eikahvinjuoja, joka ei juo pepsi maxiakaan ollenkaan! :-D haha oli pakko ilmiantaa itteni.

   Poista
  2. Se on kyllä harmi että pepsi maxi on niin hyvää mutta samalla koukuttavaa :D mulla oli vaikeuksia aina jos lähti jonnekin matkalle, niin kaikkialla ei ollutkaan tarjolla pepsi maxia, vaan cocista ja cocis lightia, esim laivalla kun meni ruotsiin niin laivalla ei myyty ja ruotsistakin piti ettiä kunnon ruokakauppa että löytyi ja siinä kerkes jos käymälät vieroitusoireet alkaa :D

   Poista
  3. "Anonyymi8. helmikuuta 2018 klo 18.15
   Täällä yksi eikahvinjuoja, joka ei juo pepsi maxiakaan ollenkaan! :-D haha oli pakko ilmiantaa itteni."

   Hyvä sinä! Ehkä mäkin joskus pystyn siihen :)

   Poista
 3. Tässä raskaudessa iski kunnon pepsi max himo ja meni se 1.5l päivässä.. sen lisäksi kahvia(kermalla!) sillon tällön. Kaameet tykytykset ja sykkeen nousua ainakin mulle pepsi aiheutti ja rauta-arvojen laskua, mikä taas johti väsymykseen. Ei sovi mulle siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki oli ihan kauheita tykytyksiä ja voimattomuuden tunnetta ja tärinää. En tiedä vaikuttiko se mulla verenpaineeseen tai rauta arvoihin, mutten yhtään yllättyisi jos olisi vaikuttanut, sen verran kamalaa "myrkkyä" se todellisuudessa on :/

   Poista
 4. Minä join joskus teininä pepsi maxia janoon litran illan aikana. Ei nukuttanut koko yönä. Olipa kiva lähteä kesätöihin klo 7 aamulla. Sen jälkeen ei ole kyseinen juoma maistunut. En juo kahvia ja teenikin on kofeiinittomia yrttihaudukkeita. Joskus harvoin juon pikku pullon coca-colaa piristykseksi. Lähinnä kesäisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kamala, varmaan ihan kiva lähteä sinne töihin :D
   Ehkä mäki pääsen joku päivä siihen pisteeseen etten tarvi mitään kofeiinipitoista :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature