Vanhan Porvoon joulukadun avajaiset

Eilen oli pitkä päivä. Aamusta lähdin tallille siivoilemaan, ja palasin kotiin kahden maissa. Kotona vaihdoin pikaisesti vaatteet, siistiydyin ja meikkasin. Laitettiin miehen kanssa lapset valmiiksi ja lähdettiin kohti Vanhaa Porvoota ja vanhan Porvoon joulukadun avajaisia. Meiltä on onneksi lyhyt matka sinne, joten kerettiin hyvin paikalle kymmenessä minuutissa. Paikalla oli todella paljon ihmisiä, ja katsottiin hetki tonttukuoron esiintymistä ja lapsetkin kerkesi näkemään joulupukin vilaukselta. Vanha Porvoo loisti taas komeudessaan ja joulukoristeet saivat taas lisää joulufiilistä aikaan.

Vanhasta Porvoosta jatkettiin cittariin ruokaostoksille, ja sieltä kotiin. Pääsin ekan kerran päivän aikana istumaan vasta viiden aikoihin ja olin aivan loppu. Vanhuus ei tuu tosiaan yksin.

Ensi viikolla meillä olisi tarkoitus käydä lahjaostoksilla miehen kanssa, sekä pystyttää joulukuusi. Meidän piti aluksi ostaa oikea kuusi, mutta tulin siihen tulokseen, että tällä eläinmäärällä mikä meillä on ja Rafaelin ja Rosalien ollessa näin pieniä, tekokuusi on meille just passeli, eikä tarvi olla imuroimassa yhtään enempää.


Nykyään musta tuntuu, että joulutunnelma on paljon vaikeampi saada aikaan. Kaikki tuntuu vaan suorittamiselta ja masentaa ajatus siitä kaikesta materian määrästä. Oon seurannut monissa facebook-ryhmissä kyselyitä ja vertailuja kuinka paljon kukin ostaa lapsilleen lahjoja ja kuinka paljon meinasi käyttää rahaa lahjoihin ja oon aivan järkyttynyt. Missä on ihmisten realiteetti? Yhden ainoan päivän takia käytetään tuhansia euroja materiaan? Musta on surullista, jos lapsen onni on kiinni siinä kuinka paljon saa tavaraa. Yrittääkö vanhemmat ostaa tavaroilla lapsille onnen, vai mistä johtuu, että lahjoihin käytetään yli 500€?

Ymmärrän, jos lapsia on monta, esim. 5 ja lahjoihin menee se 500€ tai joku yksittäinen lahja on kallis, esim puhelin, mutta tarviiko se lapsi sitten muuta? Riittäisikö yksi lahja? Mitä jos sen sijaan, että ostaa omille lapsilleen jokaiselle kymmenen pakettia, ostaisikin vaikka viisi ja toiset viisi lahjoittaisi vähävaraisten perheiden lapsille?

Haluaisinkin tietää, kuinka paljon sinä käytät rahaa lastesi joululahjoihin? / Kuinka monta lahjaa ostat?
Entä muiden?
5 kommenttia on "Vanhan Porvoon joulukadun avajaiset"
 1. Itse/meillä menee lapsen (6v) joululahjoihin vain jotain 30€. Mielekkäitä lahjoja olen löytänyt pikkurahalla kirppiksiltä, joista on pitkäksi aikaa iloa. Ei olisi mitenkään varaa laittaa yli 500€ lahjoihin. Riittää että on muutama lahja, ja näistäkin on ilo suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa Hyvältä! Meilläkään ei olisi varaa laittaa 500€ lahjoihin ja vaikka olisikin, en sitä tekis, koska paljon vähemmälläkin pärjää :)

   Poista
 2. Vauvat on vielä niin pieniä ettei osteta tänävuonna mitään ja esikoiselle ostettiin kaks lahjaa black fridayn alennushinnoin, hintaa tuli yhteensä vähän päälle 60€ ja mun mielestä se on enemmän ku tarpeeks, koska just näitä kahta lahjaa hän oli kovasti toivonut :) se oikea joulufiilis tulee siitä ku ollaan rakkaiden kanssa, syödään hyvin, jouluradio soi taustalla ja avataan ne muutamat paketit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ostetaan muutamat sellaiset mitä lapset on oikeesti toivoneet ja sit pehmeet paketit, jotka pitäisi muutenkin hankkia, niin tulee kätevästi sitten joululahjaksi. Nää pienemmät on paljon helpompia, kun niillä on paljon selkeemmät toiveet, mutta 5v muuttaa toiveitaan joka päivä 😅 mutta uskon että on ihan tyytyväinen niihin mitä saa :)

   Poista
 3. Me ostetaan lapsille yhdet paketit, noin 20 e/kpl tänä vuonna. Olisi rahaa ostaa enemmänkin, mutta tämä on periaate. Myös mummut ja muut sukulaiset antavat yhden paketin per lapsi tai sitten molemmille yhden yhteisen paketin. Lisäksi osallistumme joka vuosi joulupuukeräykseen ja hankimme sen lahjan lasten kanssa. Lahja on suunnilleen saman arvoinen kuin omien lasten lahjat. :)

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature