5 vinkkiä kahteen peräkkäiseen vauvavuoteen

Meidän Rafaelilla ja Rosaliella on ikäeroa tarkalleen 1 vuosi, 1 kuukausi ja 19 päivää, ja kaksi vauvavuotta peräkkäin oli kieltämättä aikamoinen koettelemus, joten ajattelin listata omat vinkit arjen helpoittamiseksi kahden pienen lapsen kanssa.

1. Hanki kunnon tuplarattaat. Sillä pelastaa jo ihan älyttömän paljon, kun on kunnon kulkuväline millä kuljettaa molempia lapsia. Me kokeiltiin ensin päällekkäin istuttavia tuplia, mutta alla istuva lapsi ei päässyt makuuasentoon, hänelle ollut kuomua, ja mun mielestä 1-vuotias lapsikin tarvitsee suojaa rattaissa. Seuraavaksi testattiin seisomalautaa, huonolla tuloksella, eihän 1-vuotias pysy siinä, ja miten kun päiväuniaika koittaa? Hankin meille Emmaljungat ja niihin sisaristuimen, joka kiinnitettiin runkoon. Tämä kombo palveli meitä aika pitkään, mutta siinäkään ei saanut yläistuinta makuuasentoon, eikä kuomua. Nyt vihdoin pitkän jahkailun jälkeen ostin vierekkäin istuttavat tuplat, ja kyllä on helppoa, kun molemmilla lapsilla on oma istuin, jotka saa makuuasentoon ja molemmat voi ottaa pikkutirsat jos alkaa väsyttää, sekä kuomut, jotka suojaa tuulelta ja tuiskeelta.

2. Netflix. Pipsa possu ja Masha&Karhu, tarvitseeko sanoa enempää? Aika usein tuntuu siltä, että kädet loppuu kesken, kun molemmat vipeltää menemään eri paikoissa, ja itse ei kerkeä kaikkialle, toista pitää syöttää tai vaihtaa vaippaa, pukea vaatteita jne, niin Netflix pelastaa hyvinkin paljon, ainakin äidin ennenaikaiselta harmaantumiselta.

3. Perhepeti. Meillä Rafael ja Rosalie heräävät edelleen joka yö vähintään kaksi kertaa, ja kyllä, Rafael on jo 2,5v ja Rosalie 1,5v. Heti, kun he pääsevät yöllä meidän väliin, nukkuvat he heräämättä aamun asti. Eli sänky kiinni seinään ja kaikki sinne nukkumaan. Aika usein nukun itse sellaisessa 10cm tilassa toinen jalka sängystä ulkona, mutta parempi se kuin, että joudun nousta sängystä ja kävellä jääkylmän asunnon läpi lastenhuoneeseen rauhoittelemaan lapsia puolen tunnin välein.

4. Lelut olohuoneeseen. Harva pieni lapsi leikkii itsekseen omassa huoneessaan, joten pari lelukoria olkkariin, niin kaikki voivat olla samassa tilassa. Tietty kaikki vois olla siellä lastenhuoneessakin, mutta let's face it, joka päivä ei jaksa istua kovalla lattialla, kun voi makoilla/istua sohvalla ja sieltä leikkiä.

5. Höllää kaikesta. Jos kämppä on ihan sotkunen, kaikki tavarat levällään - se ei haittaa, se on ihan ok. Jos jotain muuta häiritsee, ei heidän tarvitse tulla kylään, tai sitten vaihtoehtoisesti he voivat auttaa väsynyttä äitiä ja siivota. Jos pyykkivuori kasvaa, niin ei hätää, niin kauan kun puhtaita vaatteita on kaapissa, tai naruilla, tai ikea kasseissa, joihin olet ne heittänyt, kun ripustat jo uusia puhtaita pyykkejä, muttet vain jaksa viikata heti naruilta kuvia kaappeihin - kaikki on ok. Jos ette ole nukkuneet koko yönä, olet valvonut vuorotellen molempien lasten kanssa, se on ihan okei olla koko seuraava päivä kotona ja käydä nukkumaan heti, kun lapsetkin käy päikkäreille. Raskauskilojen karistus - sulla on kaikki aika kuntoilla kun lapset on isompia ja nukutte kaikki kokonaisia öitä. Einekset - Aina ei ole pakko jaksaa. Toinen helppo tapa on tehdä yhtenä päivänä jättisatsit ruokaa ja laittaa niitä pakkaseen pakasterasioissa ja sieltä vaan sulattaa ruoka-aikaan.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature