Välikausi kierrättämällä


Ah niin ihana välikausi. Välikausi joka aiheuttaa mulle joka syksy ja kevät harmaita hiuksia. Mihin ovatkaan voineet kadota kaikki miljoona paria lapsia ja pipoja? Miten jokainen lapsi on kasvanut ulos edellisen kauden puvuista, vaikka ostin niin reilua kokoa? Kengät on juostu puhki, ja olivatkin vähän huonot.

Päätin asettaa budjetin tälle välikaudelle ja tarkasti pitää silmällä ensi kautta. En vaan suostu maksamaan uusista puvuista lähemmäs sataa euroa, tai jopa yli, kun kirppikset on pullollaan hyväkuntoisia, ehkä yhdellä lapsella pidettyjä ulkovaatteita.
Metsästin tällä kertaa Rosalielle p.opin kuorihaalaria, ja löysin kun löysinkin pinkin haalarin koossa 86cm. Se on ihan vähän reilu, mutta menee loistavasti tämän ja ensi kauden. Lisäksi Rosaliella on toinenkin haalari (kaverilta saatu), koossa 80cm, ja se alkaa olla vähän nafti jaloista. Rosalielta löytyy haalareiden lisäksi vielä kaksi takkia, Espritin pinkki takki, jonka löysin kirppikseltä muutamalla eurolla ja Newbien ''kauppatakki''. Takkien kaveriksi on kahdet kaxsin housut, toiset on Limpun vanhat ja toiset sain kaverilta

Rafaelilla on kolme takkia, kaksi koossa 98cm, toinen kirppikseltä ja toinen saatu mun kaverilta, sekä yksi 104cm Limpun vanha Kappahlista aikoinaan ostettu takki. Rafaelilla on käytössään yhdet   Limpun vanhat ulkohousut sekä haalari, koossa 104cm. Se koko on Rafaelille vielä hitusen iso, joten etsinnässä on kokoajan kuorihaalari koossa 98cm. Haluaisin Rafaelille tumman haalarin, jossa lika ei näy niin helposti. Unelma olisi jos löytyisi tummansininen p.opin kuorihaalari myös Rafaelille käytettynä.

Liamilla on viime keväänä ostettu takki&housu yhdistelmä, jonka löysin alesta Tokmannilta ja uutena ostin myös nyt "kauppatakiksi" Lidlistä harmaan softshell-takin. Lisäksi Limpulla on viime vuoden syksyllä ostetut mustat kuorihousut.

Kengissä en ajatellut tällä kertaa säästää, koska muut asut on löytyneet suht edullisesti. Ajattelin ostaa lapsille Vikingin goretexit, koska suomen talvi on mikä on, niin goretexit on varmasti parhaimmat.

Pääasiassa siis yritän löytää lapsille ulkovaatteet kierrättämällä. Liian usein törmää kuitenkin järkyttäviin hintoihin käytetyistä vaatteista, tai liian huonokuntoisia, joista ei viittisi maksaa sentin pyörylää, kun polvet on puhki. Tytöille tuntuu löytyvän tarjontaa todella hyvin, ja suurin osa Rosalien vaatteista onkin kirppiksiltä, netti-sekä livekirpuilta. Isommille pojille löytyy todella vähän mitään! Tykkään tietystä tyylistä lastenvaatteissa, ja musta on harmi, että jos pojille haluaisi jotain ostaa kirppiksiltä, on ne -90 luvun tyyliä, niitä samoja vaatteita, joita mun pikkuveljet käyttivät parikyt vuotta sitten.

Pipot ja kengät mulla menee kyllä sellaselle nou nou listalle, niitä en osta käytettyinä. Kierrätän Limpun vanhoja Rafaelille jonkin verran, esim pipot ja kengät joita ei ole astuttu lyttyyn. Kumisaappaat ja kuomat on meillä pysyneet sen verran hyvinä, että jopa Rosalie käyttää nyt poikien vanhat.

Miten teillä? Ostatteko kaiken ihan uutena? Vai hyödynnättekö kirppiksiä?
4 kommenttia on "Välikausi kierrättämällä"
 1. Meillä ei taida olla tähän välikauteen mitään uutena ostettua, tällä kertaa. Viime kevään vehkeet vielä mahtuu, kengät vaan on pitänyt metsästää isommat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on parasta ku edellisen kauden vaatteet vielä menee :)!

   Poista
 2. Meillä sekä kierrätetään että ostetaan uutena, niin pipot, kengät kuin haalarit yms. Hanskat/lapaset oon ostanut uutena ja kierrätän ne esikoiselta kuopukselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanskat ja lapaset tuntuu ainakin meillä häviävän :D kaikki mitkä saan säästettyä niin kierrätän seuraavalle :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature