Ulkoimaille kolmen pienen lapsen kanssa

Elokuussa meillä koittaa ulkomaanreissu, ensimmäinen koko perheen yhteinen sellainen! Meitä lähtee hyvä porukka, meidän perheen lisäksi mun äiti ja sisko, eli lapsille yksi ylimääräinenkin syli, mikä on iso plussa.
Listasin asioita mitä oon ajatellut että pitää ottaa huomioon, kun lennetään kolmen alle kuusivuotiaan kanssa.

-Kaikille uikkarit käsimatkatavaroihin, jos laukut katoaakin.
-Vaihtovaatteet
-Vaippoja
-Vauvan ruokaa. Täytyy ottaa vielä selvää, että lukeutuuko ne muksun valmispuurot vauvanruokiin, koska niitä ajattelin ottaa mukaan, kun ne voi syödä myös kylmänä. Sekä hedelmäpilttejä. Ollaan perillä hotellilla illalla, ja jos ei löydetä kauppaa joka on auki, niin nää vauvanruuat on hyvä pieni aamupala lapsille, siihen asti, että päästään kauppaan.
-Tabletti. Netflixistä täytyy muistaa tallentaa lastenohjelmia joita voi katsoa offline-tilassa.
-Pieni paketti pikkulegoja Limpulle? Hän jaksaa touhuta pikkulegojen parissa hyvinkin pari tuntia.
-Värikyniä ja tehtäväkirjat
-Turvareppu Rafaelille

Otan itse ison kassin käsimatkatavaroille ja Liam ottaa yhden repun johon laitetaan kaikki lasten tarvikkeet ja vaatteet, tai ainakin poikien. Otetaan pelkästään yhdet yhden istuttavat rattaat matkalle mukaan, mutta tarvittaessa jos Rafael ei jaksa kävellä, mahtuvat he Rosalien kanssa yhdessä rattaisiin.


Oon lentänyt viimeksi 2014 Limpun kanssa enkä oikeen muista mitä kaikkea kannattaa huomioda, kun lentää lasten kanssa, ja Limppu oli myös tosi helppo matkakaveri, nukkui suurimman osan matkasta ja viihtyi tablettia katsellen ja syöden.

Ei otettu tällä kertaa lentokoneessa ruokaa, koska tunnen mun lapset ja ruuat jäis syömättä, joten parempi ottaa jotain pientä naposteltavaa mukaan tai ostaa kentältä, jossei saada niitä puuroja tuotua.


Joten nyt kaikki vinkit on tervetulleita! Mitä ootte ottaneet lapsille mukaan lennoille? Mitä kaikkea ruokaa saa tuoda lennolle? Mitä kaikkea mun kannattais vielä ottaa huomioo?
9 kommenttia on "Ulkoimaille kolmen pienen lapsen kanssa"
 1. En tiiä mitä ruokia lennolle saa viedä, mutta mukaan saat ottaa ruumaan ihan melkeen mitä vaan. Mulla oli kans mukana sillon kaikkea mikä säilyy ja helppo lämmittää tarvittaessa jos en olis löytäny ruokaa sieltä. Ja ainakin meillä oli ravintolat ja kaupat yömyöhään auki eli uskon, et te löydätte kyllä. Käsittääkseni myös kentältä turvatarkastuksen jälkeen niistä kaupoista ja kiskoista ostetut jutut saa viedä koneeseen eli voit hyvin ostaa lapsille vaikka sipsiä koneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just sipsiä ja pientä naposteltavaa ajattelin lapsille ostaa :)

   Poista
 2. Ihana matka teille tulossa! On aina ihan mahtavaa, jos on ylimääräisiä sylejä ja käsiä tarjolla. Äidistäsi ja siskostasi on paljon iloa.

  Vauvanruokia eli ihan kaikkea lastenruokaa voitte ottaa ihan niin paljon matkustamoon mukaan kuin uskotte tarvitsevanne. Laittakaa vaikka smoothiepussit, maidot, valmispuurot yms erilliseen kassiin, jotta se on helppo nostaa turvatarkastuksessa erilleen. Muuten ei ole väliä, kuinka paljon niitä on. Muita kuin nestemäisiä ruokia saa tuoda myös haluamansa määrän. Ne on paljon halvempi ostaa muualta kuin lentokentältä.

  Toisena vinkkinä sanoisin, että ottakaa lentomatka rennosti. Lapsille se voi olla kiva elämys, kun ei liikaa jännitä ja joustetaan normirutiineista. Meillä skidit on ihan onnessaan, kun saavat napostella pitkin lentoa ja syödä herkkuja, esimerkiksi tikkaria lentokoneen noustessa/laskiessa. Eikä ruutuaikaakaan rajoiteta.

  Mä kirjoitan matkablogia pienten lasten kanssa matkustamisesta, joten kaikenlaisia vinkkipostauksia on tullut tehtyä. Tässä yksi hyvä juuri tähän teemaan: Käsimatkatavarat pitkälle lennolle - kaksi lasta viihdytettävänä

  Vielä kerran nautinnollista matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkeistä! En ollutkaan ajatellut tikkaria ollenkaan ja kriiseillyt että millä saan meidän viisi vuotiaan korvat pidettyä auki :D mut joo jee tikkari! Ja hyvä kuulla että kaikkea lastenruokaa saa ottaa mukaan! Katsottiin vielä että kentällä pitäisi olla erillinen jono lapsiperheille turva tarkastukseen, siitäkin ois tosi paljon apua :)

   Poista
 3. Riippuen minne matkustatte niin kannattaa ottaa selvää saako vaippoja paikan päältä ja paljoko ne maksaisi. Oltiin juuri 2,5 viikkoa Bahamalla ja mulle vähän naureskeltiin kun pakkasin 1,5 pakettia housuvaippoja mukaan. Maksoin näistä Suomesta tarjouksesta ostaessa yhteensä 11 euroa. No paikan päältä ei saanut housuvaippoja (jotka on pakollisia tuon pakoilevan vauvan kanssa) ja Pampersin yövaipat oli ainoita mitä siellä myytiin. Nämä maksoi 25kpl 25 dollaria joten vaipat siellä (mitä tuolle lapselle ei olisi saanut edes puettua) olisi tullut maksamaan reissun ajalta noin 54€. Joten kannatti roudata.

  Ja lapsille ruokia saat ottaa käsimatkatavaroihin niin paljon kun jaksat ja niiden lämmitys onnistuu koneessa vesihauteessa.

  Vaihtovaatteet koneeseen koko porukalle koska oksennus. Ja kun siellä pienessä tilassa vaihtoi vaipt ja sylissä nukuttiin niin pissat tuli läpi. Tätä ei meillä kotona ole tapahtunut kertaakaan.

  Tärkeintä toki oma asenne ja välttää itse kiukuttelu :) Meillä kotimatka kesti 30h lentoyhtiön sekoilun takia joten kyllä siinä meinasi olla hankala tätä toteuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Kreetalla oli saman hintaisia vaippoja kuin suomessa, ehkä rodoksellakin olisi :) mutta otetaan toki mukaan niin paljon kun mahtuu. Mietin että olis ollut kätevää laittaa lapsille kahdet housuvaipat päällekkäin niin ei tarvis tehdä muuta kun repästä käytetty pois ja kuiva vaippa olisi jo jaloissa :DD

   Hui apua 30h kotimatka! Meillä onneksi noin lennot on vaan 4h, mutta toki kentillä menee aikaa :/

   Poista
  2. Ja kiitos vinkeistä! Hyvä tietää toi että saa ottaa mukaan lasten ruokaa niin paljon kun tarvii :)

   Poista
 4. Ootteko minne menossa?:) Meillä kans ulkomaanmatka edessä (kreetalle) ja vähän kyllä jännittää miten pärjätää 1v ja 6v kanssa siellä, mut eiköhä perille päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan menossa Rodokselle :) tsemppiä teillekin matkaan :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature