Kaksi vuotta ja neljä kuukautta


Meidän pieni Rafael kasvaa ihan silmissä! Mutta toisaalta hän on kyllä vielä aivan pieni ja usein saadaankin ihmetystä osaksemme, kun kerron Rafaelin olevan vasta kaksivuotias, kohta kaksi ja puoli. Rafael oli niin pieni vielä kun Rosalie syntyi, että joutui hän tahtomattakin ottamaan ison kasvuharppauksen.

Rafaelilla on alkanut tulla todella paljon sanoja ihan lyhyen ajan sisään. Vielä ei tule kunnollisia lauseita, mutta hän sanoo esim. Pappa heippa. Hän on kova pitämään omia puoliaan mutta myös muiden ja kova komentamaan kaikkia. Hän on niin hellyyttävä kun ihan tosissaan kinastelee Rosalien kanssa ja molemmat on niin kirppuja vielä. Rafael hoivaa siskoaan ja katsoo todella tarkasti ettei sisko tee mitään kiellettyä.

Rafael rakastaa taluttaa mummin koiraa, eikä oikein suostuisi antaa muiden taluttaa ollenkaan. Jostain syystä meidän omat koirat ei kuitenkaan kiinnosta. Rafaelin lempparilaulu on muumihumppa ja sen tahtiin Rafael tanssahtelee innokkaasti. Lempiohjelmia on Puhua Pete ja leijonakaarti ja niitä hän voisi tuijottaa vaikka koko päivän.
Rafael ottaa rallikisoja pihalla isompien lasten kanssa omalla sinisellä plaston mopollaan ja naureskelee ihan intona vaikka jääkin yleensä muiden pyörien jälkeen.

Havahduin pari päivää sitten että Rafael on kasvanut pituutta taas ihan roppakaupalla ja 92cm vaatteet on jääneet pieniksi ja käytössä on nyt 98-104cm. Rafael sai juuri vaarilta ulkomaantuliaisina Spiderman shortsipuvun ja oli siitä niin innoissaan kun sai vihdoin samanlaiset vaatteet, kuin isoveljellä. Ja hän onkin aikamoinen matkija, tekee ihan kaiken Liamin perässä.

Muutaman viikon päästä kun meillä koittaa se ulkomaanreissu, Rafael tulee olemaan varmasti todella innoissaan, koska bongailee aina kaikki helikopterit ja lentokoneet taivaalta ja huutaa "heikkokkoo" tai "leikkookkoo" :D

Äitin ihana hellyttävä pieni jukuripää.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature