MITÄ SULLE KUULUU?
Tiedättekö te mitä teidän kavereille kuuluu?

On olemassa kaksi tiettyä ihmistyyppiä. Kertoja ja kuuntelija.
Kertoja kertoo omasta elämästään kaiken, ihan kaiken. Vaikkei kukaan siitä häneltä kysyisikään mitään. Hän kertoo ja kertoo, eikä yleensä väsy kertomiseen.
Sitten on kuuntelijoita. Kuuntelija kuuntelee kertojan elämästä juttuja, keskustelee ja on kiinnostunut aidosti siitä mitä toisella on sanottavaa.
Kuitenkin jossain vaiheessa toinen huomaa, ettei tää juttu nyt ihan mee niinkuin pitäis. Yleensä se on se kuuntelija, joka hiffaa ettette ole keskustelleet mistään muusta kuin toisen elämästä ja asioista. Mitä kertoja tietää kuuntelijasta?

Niin, ei mitään.

Tuleeko kertojalla itselleen koskaan oikeasti sitä tunnetta että hei, mitähän kuuntelijalle kuuluu? Mitähän hänen elämässään on meneillään? Vai onko kertoja niin keskittynyt omaan elämäänsä ja kaikkeen mikä ympäröi sitä, ettei ymmärrä edes kiinnostua toisen elämästä ja siitä mitä toisen elämään kuuluu?

Tunnistitteko te itsenne jommastakummasta?

Onneksi on toki niitä jotka ovat yhtä paljon molempia, mutta itse olen usein törmännyt ääripäihin.
1 kommentti on "MITÄ SULLE KUULUU?"
  1. Olen joskus nuorempana "syyllistynyt" olemaan kertojan roolissa. Silloin todella meinasin unohtaa kysyä, mitä ystävälleni kuuluu. Nykyään olen ehkä enemmänkin kuuntelija. Olen huomannut, että roolit muuttuvat hieman myös vuorovaikutuksessa eri ihmisten kanssa. Toisten kanssa sitä ollaan tasavertaisia ja toisten kanssa enemmän kuuntelijan roolissa.

    - Hanna-Mari
    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post  Signature