Juhannus '17


Nyt on juhannus vietetty ja arkeen palattu. Meillä oli ihan huippu juhannus ihanassa seurassa. Oltiin ihan kotosalla vaan, eli vietettiin cityjuhannusta, mikä on mun mielestä ainakin pienten lasten kanssa paljon rentouttavampaa kuin lähteä jonekkin mökille, mahdollisesti veden äärelle. Kaikki se pakkaaminen pariks päiväks viisihenkiselle perheelle, jatkuva kokkaaminen, tiskaaminen, paniikki kuka lapsista meinaa hukkua jne, you get the point. Ehkä sitten, kun lapset on isompia ja osallistuvat omien tavaroidensa pakkaamiseen, auttavat keittiössä ja osaava uida, on ehkä ihan eri meno ja jussi mökillä vois olla kiva.

Perjantaina viiden aikaan mun perhe tuli meille ja alettiin kokkailemaan yhdessä. Tehtiin kaikkia ihania kesäherkkuja, uusine perunoine ja grilliherkkusienineen, perinteistä grillimakkaraa unohtamatta. Meidän kanssa juhannusta tuli viettämään myös meidän naapurit ja lasten mentyä nukkumaan istuttiin vielä omalla terassilla pitkään iltaan. Lapsetkin olivat niin iloisia kun saivat valvoa myöhään, olla pihalla ja kai niillä herkuillakin oli vähän osuutta lasten iloisuuteen.

Lauantaina lähdettiin aamupäivästä naapureiden kanssa takapihalle pelaamaan mölkkyä ja lapset keräsivät kukkia ja tekivät kukkaseppeleitä. Mun taidot oli ihan selkeesti ruosteessa, koska hävisin mölkyssä. En muista milloin viimeksi olisin pelannut mölkkyä? No mutta, uskon että vielä on ihania kesäpäiviä edessä, ja voin peitota kaikki mun mölkkyskilsseillä. Mölkyn pelaamisen jälkeen mentiin vielä koko porukka meille syömään jäljelle jääneitä juhannusruokia, ja voin kertoa, että tehtiin niitä ihan hyvä satsi, koska tänään ollaan vielä syöty samoja ruokia.

Sunnuntai mulla meni koko aamupäivä tallilla, tein siellä päivätallia, siivousta ja hevosten ruokintaa ja niin edelleen. Ja oli kyllä aivan ihana juhannus kaikenkaikkiaan.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature