Äitiyden aakkoset

Ihana Dessi haastoi mut tekemään paljon eri blogeissa pyörineen Äitiyden aakkoset.

A niin kuin aamupala. Multa itseltäni se useimmiten unohtuu, mutta lapsille joka aamu on tarjolla joko puuroa, leipää, hedelmää, jugurttia tai muroja

B niin kuin banaani. Tajuttoman helppo välipala lapsille.

C niin kuin celsiusasteet. Tarkistan joka aamu päivän sään, että tiedän mitä pukea itselle ja lapsille.

D niin kuin desibelit. Meidän kotona kuuluu ääntä, PALJON.E niin kuin elokuvat. Yleensä laitan jonkun elokuvan pyörimään lasten mentyä nukkumaan. Se on ihana tapa heittää aivot hetkeksi narikkaan ja vaan olla.

F niin kuin Fazerin sininen. Suklaa-addikti tässä moi.

G niin kuin google. Tietää kaiken. Kaiken myös liittyen äitiyteen ja lapsiin.

H niin kuin hymy. Mikään ei oo kauniimpaa kun omien lasten hymyt! <3

I niin kuin itku. Sitä meiltä kuuluu kotona välillä aivan liikaa erinäisistä syistä, milloin väsyttää, milloin harmittaa kun ei saa tehdä jotain kiellettyä, milloin raivotaan vaan ihan pienistä jutuista.

J niin kuin jauheliha. Meillä syödään usein (vähän liiankin usein) jauheliharuokia, mutta ne vaan on helppoja ja lapsille maistuu aina.

K niin kuin kesä! Helpottaa arkea lasten kanssa huomattavasti.

L niin kuin loma! Että miten odotankaan meidän ulkomaan lomamatkaa!

M niin kuin meikkaus. Harvemmin jaksan meikata jos ollaan vaan kotona, mutta meikkaaminen piristää arkea ja tulee vähän freessimpi olo itselle.

N niin kuin neuvola. Nyt pariin vuoteen ensimmäinen pidempi tauko neuvoloista, kun Rosalien seuraava neuvola on vasta 1,5v neuvola. Ennen sitä kävin Rafaelin raskausajan neuvolat, Rafaelin vauva-ajan neuvolat ja samassa Rosalien raskausajan neuvolat ja sen jälkeen vuosi Rosalien vauva-ajan neuvolat. 

O niin kuin onnellinen. Niin tajuttoman onnellinen mun perheestä ja siitä, että saan olla äiti mun pienelle villille jengille.

P niin kuin päikkärit. Oh thank lord meidän viisivuotiaskin nukkuu vielä useimmiten päiväunet. Mun päivän henkireikä. 

Q niin kuin quesadilla. Tällä viikolla me koklataan niitä. 

R niin kuin rakkaus. Miten paljon voikaan omaa lasta rakastaa?

S niin kuin siivous. Joka päivä sitä teen ja silti koti on aina ihan sotkuinen. Okei, saattaa olla siisti yön yli jos siivoan illalla. 

T niin kuin TV. Ja lastenohjelmat. Käydään usein kirjastossa lainaamassa lapsille uusia elokuvia katsottavaksi ja lasten lemppareiksi on muodostuneet Ryhmä hau, Puuha Pete, Lego Batman ja Lego ninjago.U niin kuin ulkoilu. Niin tajuttoman tärkeetä että käydään vähintään kerran päivässä ulkona ja joskus se vaan jää ja sen kyllä huomaa. Ehkä joskus meillä on oma piha missä ois helpompi ja mukavampi olla lasten kanssa, mutta toistaiseksi on tyydyttävä taloyhtiön pihaan.

V niin kuin vaatekasat. Viiden hengen taloudessa pyykkirumba on loputon ja joka paikassa on vaatteita, kaapeissa, puhtaina IKEA-kasseissa odottamassa viikkaajaa, naruilla kuivumassa, pitkin asuntoa lasten likaisia vaatteita, jotka he ovat riisuneet ja unohtaneet viedä pesuun ja vessassa jättimäinen likapyykkivuori, jota en saa ikinä valloitettua.

W niin kuin wash and wear. Tääkin liittyy pyykkeihin, en nimittäin koskaan silitä meidän vaatteita. Ei edes omisteta silityslautaa taikka rautaa.

X niin kuin xylitolpastillit. Huono äiti tunnustaa; että unohdan aina ostaa ne, eikä meillä syödä xylitolpastilleja vaikka pitäisi, I know, I know.

Y niin kuin yöt. Ehkä meillä vielä joskus nukutaan yöt rauhassa ilman itkuraivoja (sormet ristissä).

Z niin kuin Zariba. Mun entinen hoito-hevonen, joka ei sinänsä liity nyt tähän, mutta mun harrastukseen kylläkin ja siihen, että vaikka oon äiti niin haluan ja saan harrastaa ratsastusta ja hevosten hoitamista, mikä on mulle tosi iso henkireikä.

Å niin kuin Åbo/Turku-Naantali-Muumimaailma=ehkä mahdollinen kesäreissukohde. Lapset ainakin olisi ihan haltioissaan.

Ä niin kuin äitiys. Parasta mitä mulle on tapahtunut.

Ö niin kuin "öööö". Kuuluu mun suusta kokoajan useammin, kun viisivuotias yllättää kysymyksillään.

Haastan Klaran ja Paprikan
4 kommenttia on "Äitiyden aakkoset"
 1. Ihanasti keksitty noit sanoja! :) T kohta oli kuin suoraan meiän perheen elämästä! Kirjasto ja DVD:t rules :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep! Kyl sellaisia arjen pelastajia kun alkaa mennä lujaa :D

   Poista
 2. Nappasin postauksestasi haasteen itselleni ja tässä lopputulos https://himasaimi.blogspot.fi/2017/06/a-niin-kuin-aeti-aitiyden-aakkoset.html?m=0

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature