Pieniä potilaita

Maanantaina, samaan aikaan kun meillä oli Rosalien neuvola, otettiin koko jengi influenssarokotteet ja sovittiin ensi viikolle päivä jolloin Limppu tulee ottamaan rokotteen myös. Ei olla ikinä aiempina vuosina otettu influenssarokotetta, mutta kaikki muut rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet kyllä. Mä olen erittäin rokotusmyönteinen ja mun mielestä rokottamatta jättäminen on silkkaa typeryyttä niin itseään kuin kanssaihmisiä kohtaan.


Influenssarokotteesta tosin en oo ollut ihan varma, ottaako vai eikö ottaa ja ollaan sit jätetty sen ottaminen aina. Mun epäröintiin ehkä aika suurelta osin vaikuttaa se, mitä seurasi sikainfluenssarokotteesta monille tuhansille ihmisille. Mä otin silloin sen, kun koulussa sitä tarjottiin, vaikka kyseenalaistinkin sen heti, juuri sen takia, että oli niin uusi rokote, mutta opettajat käskivät mun olla hiljaa, etten lietso pelkoa muihin oppilaisiin ja luottaa vaan terveydenhuoltoon. Mulle itselleni ei luojan kiitos käynyt mitään rokotteesta, mutta monet siitä sairastui.


En oo aiemmin koskaan kuullut, että perus influenssarokote aiheuttaisi sen kummempia komplikaatioita, lukuunottamatta pientä lämmön nousua, tai muita lieviä influenssan oireita. Mutta nyt en ole kyllä varma, että saako syyttää itse rokotetta vai mitä, koska Rafaelilla nousi samana iltana rokotteen ottamisesta kuume, meidän kuumemittari ilmeisesti veteli jo silloin viimeisiään, koska sain mitatuksi vain 37 astetta, vaikka toinen ihan tärisi. No, nyt sitä kuumetta on jatkunut siitä saakka, annan illalla ennen nukkumaan menoa lääkettä ja jo yöllä kahden aikaan on kuume palannut. Rafael on aina ollut sellainen, että jos hänelle tulee kuumetta, kestää se monta päivää ja nousee usein todella korkeaksi. Huomenna soitan neuvolaan vielä kysyäkseni, että kuinka kauan on normaalia saada oireita rokotteesta, että voiko tämän laittaa sen piikkiin vai onko hän vain sairastunut johonkin muuhun flunssaan.


Tänä vuonna mua eniten pelotti se, että entä jos meille tuleekin influenssa. Lapset on niin kovin pieniä, ja nyt meitä on perheessä vielä useampi, eli tarttumisriski on suurempi. Ja jos selviää influenssasta, niin entäs sen jälkitaudit. Eli ei kiitos meille mitään ylimääräistä. Tosin voihan olla, että ollaan keretty jo saamaan tartunta, ja rokotteen ottamisestahan kuitenkin kestää kaksi viikkoa, että se suoja kehittyy.

Oletteko te/teidän perhe ottaneet influenssa rokotteen, onko teille tullut siitä oireita, ja jos ette ottaneet niin miksi?
4 kommenttia on "Pieniä potilaita"
 1. Minä itse en ottanut sikainfluenssa rokotetta ja olimme kaverini kanssa ainot koko koulusta jotka eivät ottaneet rokotetta. No eipä mitään sikainfluenssaa tullutkaan vaikka äitini (joka oli saanut rokotteen (vanhustyössä pakollista) ) sairasti sikainfluenssan. Kerran olen influenssa rokotteen saanut (vaikka kuulunkin melkein riskiryhmään eli minun pitäisi ottaa se joka vuosi) ja silloin siitä oli hyötyä. Tosin se oli henkisesti erittäin vaikeaa aikaa ja kun en voi henkisesti hyvin tulen myös fyysisesti helposti sairaaksi. Uskon että influenssa rokote auttoi tuona vuonna, mutta en ole kokenut sitä sen jälkeen tarpeelliseksi. Toki jos vaikuttaa siltä että jokin vuosi sairastelua on paljon niin harkitsen rokotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Mäkään en luultavasti olisi ottanut ollenkaan jos ei olisi lapsia, ja otinkin sen periaatteessa vaan lapsiani ajatellen; etten tartuta heitä ja jos sairastuisin niin influenssassa on vähän ikävä hoitaa niitä lapsia, kun saikkua ei omista lapsista saa :D

   Poista
 2. Oi niin kaunis nimi, Rosalie :)

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature