Joulu ilman perinteitä?

Tänä vuonna meillä on tosi poikkeuksellinen tilanne, ja uuden alku. Mulla on ollut samat jouluperinteet kaikki joulut tähän asti, paria joulua lukuunottamatta kun ollaan oltu laivalla ja kerran jossain muualla, mut you get the point. 26 joulua samalla kaavalla, ja nyt on keksittävä uudet jutut.

Kaikkina aiempina vuosina ollaan oltu aamu kotosalla, iltpäivällä käyty mun veljen haudalla, siitä jatkettu mummolle joulu-aterialle, ja illaksi kotiin availemaan lahjoja/pukki on tullut. Nyt kun meidän mummo muutti hetki sitten palvelutaloon, perinteet menee meillä uusiksi.
 Mulle on jotenkin tärkeää aikatauluttaa jouluaattoa, että saa sen tietyn joulufiiliksen, eikä vaan seilata koko päivää tekemättä mitään, vaikkei siinäkään mitää vikaa olisi, mutta haluan, että se erottuu meidän normaaleista arkipäivistä edes jotenkin.
Tänä jouluna ajattelin, että aamusta/aamupäivästä käydään moikkaamassa mummoa lasten kanssa, jonka jälkeen tullaan kotiin päiväunille. Unien jälkeen aletaan pikkuhiljaa syömään jouluruokaa. En tiedä vielä saadaanko meille joulupukkia, vähän veikkaan että ei, joten lähdetään käymään hautausmaalla iltapäivästä, jolloin laitan lahjat kuusen alle ja kotiin palatessa ''joulupukki on käynyt meidän luona''. Ja loppuilta vedetään suklaaöverit, avataan lahjat ja katsotaan jouluelokuvia.

Minkälaisia jouluperinteitä teillä on?
1 kommentti on "Joulu ilman perinteitä?"

Custom Post Signature

Custom Post  Signature