Rv 33+4 Neuvolakuulumisia

Niin vaan viikot on vierähtäneet ja viimeisimmästä raskauspostauksestakin on kolme viikkoa. Tänään mulla oli neuvola, joka kuitenkin aikojen sekaantumisen vuoksi olikin ihan pikaminivisiitti. Sain mitattua kuitenkin kaiken mitä pitää ja kuunneltiin vauvan sydänäänet ja voi taas olla rauhallisin mielin hetken.

Mun raskausdiabetes onkin muuttanut suuntaansa täysin. Siinä missä marraskuulta helmikuulle arvot pysyi suht hyvin ojennuksessa, niin nyt melkein joka päivä tai joka toinen päivä on arvoissa ylityksiä. Soitin jo viime viikolla neuvolaan, kun huomasin, että kahdessa viikossa oli seitsemän ylitystä, joten neuvolasta laitettiin lähete äitipolille ja sainkin ajan jo tämän viikon torstaille. Mua pelottaa ihan kauheesti, että nyt tässä raskaudessa nuo sokerit alkaa heittää vielä pahemmin mitä enemmän viikkoja tulee, ja sehän tietää sitten insuliinin aloitusta, mitä Rafaelia odottaessa mulla ei aloitettu ollenkaan. Ja jos insuliini aloitetaan, niin joudun synnyttämään Naistenklinikalla, ja mä kuitenkin mieluiten synnytäisin tossa 4km päässä Porvoon sairaalassa. Mutta saa nyt nähdä miten edetään tän asian kanssa.

Mulla on myös sellainen pulma, että joudun ottamaan Rafaelin mukaan sinne äitiyspolille, koska en saa ketään häntä hoitamaan. En tosiaan tiedä mitä siitä tulee, mutta koitan ajoittaa Rafaelin nukkumaan just siihen, kun päästään lääkärin/hoitajan vastaanotolle.
Muutenkin tuntuu, että tässä kolmessa viikossa on kerennyt tapahtumaan kaikenlaista. Mua on alkanut turvottaa vaan entistä enemmän, supistamamaan enemmän ja väsymyskin on tullut takaisin. On vaikeeta pitää kotia siistinä varsinkin nyt keväällä kun hiekkaa on joka paikassa ja voisin repii hiukseni sen takia. Odotan jo niin paljon sitä, että saa koko kropan täysin itselleen ja että pystyy tekemään ihan normaaleja asioita ilman mitään vaivoja. Mutta voiton puolella ollaan jo onneks! Ja ihana kuitenkin että näillä tiedoilla vauva voi tällä hetkellä hyvin ja liikkuu paljon ja jokainen päivä masussa on vauvalle tärkeä, ennenkun on täysiaikainen.

Kuinka pitkällä: 33+4

Paino: Lähtöpainosta +7.9kg / Painon muutos/viikko +500

Muutokset vartalossa: Entiset raskausarvet repeilee lisää vatsalla.

Uni: Valvon pari kolme tuntia öisin, vaikka Rafael nukkuiskin koko yön. Supistelee, närästää ja vessassa ramppaan useasti.

Mielihalut: Betoni, kellarin haju, rennie, savi, hiekka

Hermostuttaa: Verensokerit ja tuleva äitiyspolikäynti.

Vaivat: Närästys, väsymys, tosi nuutunut olo, supistukset, liitoskivut ja kaikki muu mahdollinen kipu lantion ja vatsan seudulla.

Erityistä: -

Odotan: Torstaita ja sitä että vauva syntyisin ja pääsis elämään normaalia arkea ilman jatkuvaa kipuilua.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature