Graco Trekko Duo sisarusrattaat

Melkein heti kun plussasin, ja tajusin, että vauvalle ja Rafaelille tulee pieni ikäero, aloin stressaamaan ja miettimään uusia vaunuja. Mähän olin ostanut vasta Brio Smilet Rafaelille ja olin niihin niin tyytyväinen, että harmitti, kun niihin ei saanut sisaristuinta kiinni.

Aloin kuitenkin kartoittamaan meidän tarpeita ja vaatimuksia uusille menopeleille. Ja niitähän löytyi;

-Mahdollisimman kapeat
-Hyvät, isot renkaat, mieluiten ilmakumit
-Kevyet työntää
-Muunneltavuus (yhdelle sekä kahdelle lapselle)
-Edulliset

Koska meillä rattaat eivät tule kaksosille, niin mulle tärkeää oli se, että rattaita voi käyttää joko yhdellä tai kahdella lapsella. Olisi tuntunut tyhmältä työntää vierekkäisissä rattaissa vaan yhtä lasta. Mutta vierekkäin istuttavat ei silti olleet mikään poissuljettu mahdollisuus, vaan vaihtoehdoiksi nousi Mountain Buggy Duetit, niiden kapeuden vuoksi, ja Bugaboo Donkey Duot, jotka saa muokattua yhdelle sekä kahdelle lapselle,  mutta molemmat ylittivät meidän budjetin reilusti. Meillä on ollut Limpun syntymästä tähän päivään kahdeksat eri rattaat/vaunut, joten ihan aluksi päätin, ettei näihin uusiin saa mennä paljon rahaa, vaikka noilla edellämainituilla tuplilla olisikin ollut hyvä jälleenmyyntiarvo. Selailin monta kuukautta Jollyroomia ja Lekmeriä, koska niissä on yleensä aina tosi hyviä alennuksia. Selailin myös ahkeraan tori.fi, mutta suurin osa kaikista vaunuista oli niin kaukana, että olisi pitänyt postittaa, ja vaikka meille ei olekaan sattunut mitään ikäviä huijaustapauksia, en silti osannut luottaa siihen, minkälaisessa kunnossa käytetyt vaunut olisi.

Päädyttiin siis lopulta Gracon Trekko Duo sisarusrattaisiin, jotka tilattiin Lekmeriltä. Nämä on päällekkäin istuttavat, kolmipyöräiset, helppo työntää ja kasata. Vielä meillä ei tietenkään ole kokemusta kahden lapsen työntämisestä, mutta ollaan testattu sisaristuinta, joka tulee siis tuonne alas, ja siellä on Rafaelin paikka. Sisaristuimen saa kahteen eri asentoon ja kuvissa (alempana) istuin on siinä korkeammassa asennossa, eli sen saa tuosta vielä vähän kallelleen, niin Rafaelinkin on helppo nukkua rattaissa päikkäreitä.

Pääistuimen saa kolmeen eri asentoon, ja tuntuu pehmeältä ja hyvältä vauvalekin. En tiedä vielä ostanko sellasen pehmeän kantokassin tuomaan tietynlaista suojaa, vai mennäänkö vaan pelkällä makuupussilla. Periaatteessa ajattelen kantokassin olevan turha, koska vauvat kasvaa ihan älyttömän nopeasti ja Rafaelinkin selkänojan laitoin keskimmäiseen asentoon Rafaelin ollessa vaan 3kk, koska se oli helpompi asento refluksin ja oksentelujen takia.

Rattaissa on kolme rengasta, kaikki ilmakumia, ja takarenkaissa on umpinaiset muoviosat. Tehtiin ensin reklamaatiota renkaista, koska oltiin varmoja, ettei yhdessäkään tuotekuvassa ole tuollaisia muoviosia renkaissa ja saatiinkin vastaukseksi, että oikeessa ollaan ja saadaan oikeat renkaat pikimmiten. Mutta myöhemmin tulikin viestiä, että näissä on ihan uudenlaiset renkaat, jotka on suunniteltu asiakaspalautteen vuoksi uudelleen. Ongelmaksi oli siis muodustunut se, että lapset tunkivat sormiaan renkaiden väliin ja sattui ikäviä tapaturmia. Ja sen jälkeen vasta hoksasin, että tietysti! Ja parempi näin, kun, että oltais saatu vanhat renkaat ja joka kerta kärräillessä olisi saanut pelätä, että alemmassa istuimessa istuvan lapsen sormet irtoo.

Ainoat miinukset näissä on vähän erilaiset säädöt mm. pääistuimen selkänojassa ja mulla kestikin hetki, että hiffasin miten sitä säädetään. Sekä se, että nää on aika leveät takaa. Mahtuvat toki ihan normaalista oviaukosta, mutta pitää kattoa vähän tarkemmin miten työntää. Mutta mulle oli pääasia että mahtuvat jokatapauksessa normaaleista oviaukoista, koska eihän me oltais saatu rattaita kotiin sisälle ilman kasaamista, ei neuvolaan, kirjastoon, lääkäriin, yms muualle missä ei ole leveitä liukuovia.

Kaikenkaikkiaan oon näihin enemmän kun tyytyväinen. Minkälaisia tuplia teiltä löytyy?
6 kommenttia on "Graco Trekko Duo sisarusrattaat"
 1. Oi <3 Noi vaikuttaa kivoilta. Oon aina halunnu täntyyliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyl ihan superit ja niin näppärät ja sellanen kompakti missä kuljettaa kahta lasta :)

   Poista
 2. Ihanat kyllä :) Mutta mulla aina käynyt mielessä se että onko vanhemman lapsen kiva olla tuolla alaalla kun ei sieltä nää mitään?! Meidän muksu ainakin ollut aina sellanen että kaikki pitää nähdä vaikka onkin ollut sellaiset yhden lapsen rattaat/vaunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, en osaa sanoa onko vanhemmalla lapsella ikävää kun ei nää mitään, mutta veikkaan että meidän Rafaelille riittää kun näkee sivuilta kun liikutaan eteenpäin, ja sitkun on aikaa enemmän niin saa itsekin kävellä. Näissä kun ei oo mahdollista laittaa vauvaa tuonne alas, kun vasta puolesta vuodesta eteenpäin, ja veikkaan etten vielä silloinkaan voi laittaa kun vauva nukkuu useemmin päikkäreitä mitä rafael. :)

   Poista
 3. Hei!
  Eksyin blogiisi, kun etsin noista Harvoista tietoa.. Kivalta blogilta näyttää :)
  Osaatko kertoa, miten isompi lapsi mahtuu tuonne alaistuimelle, kun vauvalle on laitettu yläistuin täysin makuuasentoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   alaistuimen saa kahteen eri asentoon ja me pidetään sitä siinä asennossa joka on enemmän kallellaan. Kyllähän se tila on ahdas mutta mahtuu siinä olemaan ainakin tuollainen 1v2kk :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature