Pienet sormet ja varpaat

Aika moni varmaan on jo tietoisia asiasta, mutta ajattelin ihan tänne bloginkin puolelle kirjoitella asiasta, eli meille tulee vauva! Laskettu aika on toukokuussa, että onhan tässä kertynyt jo viikkoja hyvin. Rakenneultrassa käytiin joulukuun lopulla, ja saatiin hiukan epävarma tyttölupaus. Maha mulla kasvaa tässä raskaudessa yläkäyrällä, vähän sen yläpuolella, kun poikien aikaan sf-mitta meni molemmissa keskikäyrällä ja vähän sen alla.

Mistään raskauspahoinvoinnista ei voi oikein puhua, kun mulla kesti väsymys-ällötys vaan parisen viikkoa, mutta fyysisesti tämäkin raskaus on aika raskas. Kävin jo alkuraskaudessa sokerirasituksessa, ja siellähän ne sokerit olikin taas koholla, eli tääkin raskaus menee verensokereita mittaillessa. Vielä en oo saanut lähetettä äitiyspolille seurantaan, mitä Rafaelin raskausaikana, mutta onhan tässä vielä aikaa. Mulla on ylimääräinen lääkärineuvola tossa helmikuun lopussa, missä katotaan kohdunkaulan tilanne, koska Rafaelinhan raskaus päättyi/synnytys alkoi käynnistyksellä viikoilla 38+3, kun olin jo 5cm auki, enkä tiennyt asiasta mitään, enkä tunne supistuksia niin helposti. Kieltämättä jännittää miten tämä raskaus sujuu ja etenee. Koitan ottaa rauhallisesti ja kuunnella kroppaa.

Mutta me odotellaan innoissamme meidän perheen pienintä ja ollaan niin kovin onnellisia!


24 kommenttia on "Pienet sormet ja varpaat"
 1. Apua iik ihanaa <3 no oli sitten kumpi vaan niin ihanaa <3

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, paljon onnea! <3 Paljon vauvalle ja Rafaelille tulee ikäeroa? Meillä tyttö täyttää just 3v, poitsu kuukauden päästä 2v ja vauva 5kk. :D On aika toiminnan täyteistä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 vauvalle ja Rafaelille tulee ikäeroa n. 1v2kk :)Uskon että tulee toiminnantäyteistä, sitä meillä on jo valmiiks, mutta tää on kuitenkin niin pieni ja ainutlaatuinen hetki elämässä :)

   Poista
 3. Onnea <3 Meidän toinen tyttö oli kans epävarmatyttö, mutta tyttö sieltä tuli <3

  VastaaPoista
 4. Onnea. <3 Mulla käynnisty Eemistä synnytys verisellä vuodolla ja se oli niin onni! Mä luulin käyväni vaan näytillä, mut olinkin 5cm auki. Supistuksia ei tullu edes ponnistusvaiheessa säännöllisesti enkä tarvinnu loppusenteillä kivunlievitystä, kunnei tuntunu mitenkään pahalta. Onneks sitä verta tuli kotona, koska ois muuten syntynykki kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo mä en tiedä ollenkaa miten olis käyny Rafaelin synnytyksen jos mulla ei olis ollu äippäpoliaikaa päivää ennen Rafaelin synnytystä, jossa sit selvis et oon 5cm auki mut menin viel himaan ja vast seuraavana päivänä vauhditettiin synnytyksen kulkuu ensin kalvojen puhkasulla, mikä ei kuitenkaa saanu supistuksia tuntumaan, niin oksitosiinitipalla ja ne "keinotekoset" supistukset tuntuki sit sen verran et onneks sain spinaalin, ja rafael synty yhdellä ponnistuksella. Synnytyksen kokonaiskesto oli 3h, eli vähä jänskättää kuin nyt käy :D

   Poista
 5. Awww! Onneaonnea! <3

  P.s multa menny ihan ohi sun uusi blogi!

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature