Reissussa lasten kanssa

Pahoittelen, että postauksen julkaisu viivästyi, mutta nukahdin ihan kesken illan. Voiko yhden tunnin aikaerosta tulla jetlag? :D

Lähdettiin siis tosiaan lasten kanssa ruotsinristeilylle Viking Linen Gabriellalla keskiviikkona ja oltiin laivalla kaksi yötä. Olin pakannut lapsille mukaan parin päivän vaatteet ja vähän ylimääräistä jos olisi ollut tarve. Limppu söi ravintoloissa ja Rafaelille pakkasin mukaan pilttejä ja maitoa pienissä purkeissa. Laivalta löytyi ravintoloista mikrot, missä pystyi ruokaa lämmitämään ja veikkaan, että myös lastenhoitohuoneesta olisi moinen löytynyt, mutta meille ei tullut tavetta sille.

Ensimmäisenä iltana käytiin Ella's ravintolassa. Otin Limpulle lastenbuffetin, joka sisälsi nakkeja, lihapullia, ranskiksia, pastaa ja jauhelihakastiketta, uunilohta, perunamuusia, minihamppareita ja pihvejä. Kuin taikaiskusta, Limpppu vaan sörkki ruokaansa ja tais syödä yhteensä kolme nakkia ja pari lihapullaa. Jokainen kerta kun ollaan reissattu Limpun kanssa, lopetta hän syömisen. Sama on käynyt kahdella aiemmalla laivareissulla ja meidän viikon mittaisella ulkomaanreissulla viime vuonna.
Kun olin hakenut Limpulle ruuan, oli Rafaelin vuoro ruokailla ja hän söi hedelmäpiltin, jonka jälkeen kävi rattaisiin nukkumaan. Mutta siinä ajassa kaikki muut oli jo kerenneet syömään kun mun piti aloittaa ruokailu, mutta näin se menee useimmiten meillä kotonakin.

Ensimmäisenä iltana lapset nukahti ensin tosi hyvin, mutta hetken päästä Rafael heräsi huutamaan ihan kurkku suorana. En tiedä säikähtikö hän uutta ympäristöä vai mitä, mutta hän huus taukoomatta ainakin 15min verran, jonka jälkeen nukahti ja heräs pari kertaa syömään yöllä. Olin onneks pakannu mukaan 2dl maitoja, jotka meni sitten kerralla, kun hyteissä ei ole jääkaappeja, niin ei olisi saanut isompia maitoja kylmäänkään.

Hyttinä  meillä oli b-hytti parisängyllä ja me nukuttiin poikien kanssa siinä parisängyssä ja Niksu nukkui yhdessä normaalissa, seinästä avattavassa sängyssä. Tää hytti on normaalia isompi, mikä oli ihan pelastus lasten kanssa reissatessa.

Seuraavana aamuna käytiin aamupalalla seisovassa pöydässä Limpun kanssa kahestaan ja sillävälin Niksu oli Rafaelin kanssa, joka nukkui aamupäikkäreitään rattaissa. Kun oltiin kahestaan Limpun kanssa, hän käyttäytyi tosi hienosti. Odotti nätisti meidän paikalla kun hain lisää ruokaa, ja söi jopa puolikkaan leivän, vesimelonia ja donitsin. Aamun buffet ei maksa (olikohan se) alle 8 vuotiailta mitään.

Aamupalan jälkeen käytiin ostamassa infosta bussiliput terminaalilta City Centraleniin, joka on bussiasema Tukholmassa. Menopaluu lippu maksoi 10€. Tällä kertaa ihmisiä ei ollut paljon ja saatiin rattaat kätevästi bussiin kyytiin, eikä niitä tavinnut alkaa kasaamaan. Koko reissun ajan Limpulla oli reissuissa jo hyvin tutuksi tullut valjasreppu päällään ja sen kanssa on turvallista liikkua, kun tietää ettei vilkas lapsi pääse säntäämään väkijoukkoihin ja katoa, Mun yllätykseksi saatiin repusta kaikilta huvittuneita ja yllättyneitä katseita. Tää ei näköjään oo kovin yleistä nykypäivänä, mutta oli mullakin pienenä valjaat, enkä tiedä miten kukaan uskaltaa edes lähteä reissuun ilman tällaista. Vaikkei lapsi sinkoilisikaan minnekään, niin ihmisvilinässä oma käsi saattaa irrota pienestä kädestä, joten suosittelen ihan kaikille tällaista reppua.


Tukholmassa suunnattiin heti ensimmäisenä Gallerianin ostoskeskukseen ja Br-leluihin. Kierrettiin koko kauppa ja kysyttii vielä myyjältä, mutta heillä ei ollut Ryhmä hau-leluja. Lupasin Limpulle, että tilataan sitten netistä, mutta saa ostaa nyt jonkun toisen lelun. Valikoimaa oli niin älyttömästi, eikä Limppu mitenkään meinannut osata valita ja kaupassa olisi voinut vierähtää ihan hyvin tunti. Lopulta Limppu valitsi Jurassic World-lelun, jossa oli auto, dinohäkki ja dino ja tietty auton kuski.

Tässä vaiheessa Rafael kaipasi jo vaipan vaihtoa ja maitoa, ja onneksi olin ottanut kosteuspyyhkeitä mukaan, koska vessan löytyminen ei ole ihan itsestäänselvyys tuolla Tukholmassa. Rafael nukkui ja hengaili rattaissaan koko tuon Tukholman kiertelyn ajan.
Käytiin mäkissä syömässä ja Limppu söi juustohampparin ja porkkanat. Ruokailun jälkeen mentiin Åhlensin alakertaan ruokakauppaan etsimään lisää hedelmäpilttejä Rafaelille, ja onneks siellä oli ihan samoja Bonan,Nestlen, Hipp:in pilttejä mitä Suomessakin.
Just kun oltiin kassalla, ilmoitti Limppu, että nyt on pakko päästä vessaan ja vessat onneksi löytyi kätevästi toisesta kerroksesta.

Kierreltiin vielä hetki vaatekauppoja, mutta pikuhiljaa Limpulla alkoi painaa väsymys, kun ei ollut nukkunut päiväunia missään vaiheessa ja suunnattiin bussilla takaisin terminaaliin. Laivalla oli tarkoitus, että Limppu nukuisi, mutta eihän siitä enää tullut mitään, joten molemmat lapset alkoivat hyppiä seinillä. Rafael ei nyt ehkä niinkään kirjaimellisesti, mutta kiukkusi nälkäänsä ja onneksi ruuan saatuaan kävi nukkumaan rattaisiin. Niksu kävi päiväunille ja päätin lähteä purkamaan Limpun energiaa leikkipaikalle. Ensin meni ihan hyvin, mutta loppujen lopuks me lähettiin sieltä tukkaputkella Limppu raivoten.
Iltaa kohden hän onneksi rauhottui ja päästiin syömään. Tällä kerralla tilasin Limpulle vaan ranskikset, joihin hän ei koskenut ja Rafael söi kaksi lämmintä pilttiä. Toisena iltana lapset nukahti molemmat tosi nopeesti ja Rafael heräsi kaksi kertaa juomaan maidon, eli yöt meni ihan loistavasti, jos vertaa siihen pari viikon takaiseen, kun Rafael saattoi herätä parhaimpina öinä vaan 10 kertaa...

Kun lähtee lasten kanssa reissuun, kannattaa mennä periaatteessa ihan lasten ehdoilla, eikä olettaa, että voi shoppalla ja kierrellä kauppoja ihan mielinmäärin, tällä pääsee jo pitkälle eikä menetä ihan lopullisesti hermojaan. Toivottavasti tästä postauksesta oli jollekin apua ja jos tulee jotain kysyttävää, niin rohkeesti vaan, koitan vastata parhaani mukaan :)
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature