Rafael 4kk

Rafael rakas pieni täytti perjantaina jo 4kk! Nyt ollaan jo siinä pisteessä, että hän ei tosiaan ole enää mikään pikkuvauva, vaan vähän isompi vauva joka harjoittelee kovasti liikkelle lähtöä, jokeltelua, istumista ja kiinteiden syömistä. Rehellisesti nautin enemmän tästä ajasta kuin siitä kun vauvat on olleet ihan vastasyntyneitä. Neljä kuukautista pystyy käsitellä paremmin, hän ottaa kokoajan kontaktia, naureskelee ja meillä asustaakin oikeen hauska tyyppi, hän harvoin on huonolla tuulella. Rafael ihmettelee käsillä ja suullaan lelujaan ja on niin ihanan keskittynyt leikkiessään. Hän rakastaa seurata isoveljen touhuja ja koittaakin päästä jo eteenpäin. Jonkinlaista ryömimisen tyylistä hän jo osaa, koska hän ei ikinä lattialla ollessaan ole siinä mihin hänet oon jättäny.


Rafael käyttää vaatteissa kokoa 74cm ja sekin on just eikä melkeen sopiva. Hän kasvaa niin hurjaa vauhtia, että kokoajan saa olla ostamassa uusia vaatteita uudessa koossa. Nytkin tarkoitus olisi ostaa 80cm vk-haalari, ettei vaan jää pieneksi.

Soseiden maistelut aloitettiin siinä kolmen kuukauden iässä, koska uskon siihen teoriaan, että kiinteät auttaa kypsyttämään suolistoa ja voi jopa ennaltaehkäistä allergioita. Eihän allergiat häviä välttämällä sitä allergisoivaa ainesta, vaan juuri siedättämällä. Ollaan nyt maisteltu omenaa, päärynää, mangoa, persikkaa ja porkkana&perunaa. Aloitettiin hedelmillä, vaikka neuvolassa suositellaan aloitettavan porkkanalla tai bataatilla, ettei totu hedelmien makeeseen makuun, eikä sitten suostu syömään porkkanaa tai muita ruokaisempia soseita, mutta meillä ei tätä ongelmaa ole ollut kummankaan pojan kanssa. Uskon, että hedelmäsoseet on hellempi aloitus vatsalle kuin porkkana tai bataatti. Vielä ollaan menty kaupan soseilla, mutta kunhan määrät tosta kasvaa niin teen itse soseet.

Kiinteiden aloituksen myötä Rafaelille on muodustunut paljon selkeämpi rytmi, mikä on ihan loistavaa, ja Limppukin tuntee itsensä samanvertaiseksi Rafaelin kanssa, koska nyt molemmat nukkuu lounaan jälkeen päikkärit, eikä Rafael jää valvomaan mun kanssa kun Limppu käy päikkäreille. Ja iltaisin sama homma, Rafael saa iltapalasoseen, iltapesut, tutin ja käy itse nukkumaan ihan parissa minuutissa.

Nää pienet asiat on oikeesti tosi isoja asioita meidän perheessä ja me jaksetaan kaikki niin paljon paremmin. Koliikki-refluksi oli kyllä niin kauheeta, että osaa olla joka päivä niin onnellinen siitä, että vauvalla ei oo masu kipeenä ja hän on tyytyväinen, naurava ja onnellinen pieni rakas!4 kommenttia on "Rafael 4kk"
 1. Vastaukset
  1. Joo nyt loppuviikosta on menny huomattavasti paremmin! tää uhma näköjään menee ihan aalloissa et välil on ihan kauheeta ja sit seuraavana päivänä helpottaa :) onkohan tää ihan koko lasten lapsuus ja murrosikä yhtiä vaiheita vaan :DD

   Poista
 2. Voi rafu on niin söpö <3 ihanaa että teillä arki sujuu:)

  VastaaPoista
 3. Ompas teidän Rafael söpö poika =)

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature