Vauva 5vk + NeuvolakuulumisetVauva täytti tiistaina jo 5 viikkoa! Eilen meillä oli neuvola pitkästä aikaan. Mua hirvittää miten neuvolakäyntejä on karsittu, koska kun vertasin Limpun neuvolakorttiin, oltiin me käyty neuvolassa kolme kertaa ennen kuukauden ikää, nyt me ollaan käyty vaan vauvan ollessa yhden viikon ikäinen ja nyt viiden viikon ikäisenä.

Maanantaina soittelin terveyskeskukseen, koska vauvan oksentelut on lisääntyneet. Sieltä varattiin aika kuukauden päähän ja neuvottiin, että neuvolassa aletaan ottamaan painokontrolleja ja mennään normaalisti keskiviikon lääkärineuvolaan. Eilen neuvolassa sitten punnittiin ja mitattiin pituus ja meidän pieni Ruttu onkin oksenteluista huolimatta kerännyt itsellen viime neuvolasta painoa 1200g ja 6cm pituutta. Tämä oli huojentava uutinen, että paino on noussut silti vaikka vauva oksentaakin. Lääkäri tarkisti vielä vauvan ja kertoi, että Ruttu on jo todella jäntevä ja seuraa katseellaan todella hyvin ikäisekseen. Vauva voi muuten hyvin ja on kasvanut hienosti, mutta on itkuinen, vatsaan sattuu ja oksentelee, joten saatiin lähete lastenpolille. Musta on niin ihanaa, että meidän huoli otettiin tosissaan ja vauva pääsee tutkimuksiin ja saa toivottavasti jotain apua. Saatiin myös resepti erikoiskorvikkeeseen, mutta parin päivän ajan vatsakivut on olleet huomattavasti pienemmät, niin jatketaan vielä ainakin hetki Tuuti-korvikkeella, mikä on ollut tähän menneessä parhain Nanista ja Tuttelista. Oksentamiseen ei kuitenkaan olla saatu vielä helpoitusta, ja se onkin aikamoinen taitolaji, että säilyisi päivässä täysin puhtailla vaatteilla. Meillä taitaakin haista täällä kotona aika hyvin vauvan puklu.

Vauva väläytti eilen ekat hymynsä mummille ja tänään Limpulle. Me ollaan Nicen kanssa varmaan niin vakavia ja tylsiä tyyppejä (noooot) ettei meille voi näyttää hymyjä. Vauva on alkanut tässä ihan parissa päivässä olemaan tyytyväisempi ja iltaitkut ei kestä enää yhtä kauan mitä ennen ja yöt hän on alkanut nukkuman mun vieressä, eikä enää sylissä mitä tähän menneessä jokainen yö.

Nyt vaan odotellaan aikaa sairaalalta, toivotaan että se tulis nopeesti ja tänään varaan ajan myös vyöhyketerapiaan. Kokeillaan jos siitä olisi apua, kun neuvolatäti sitä niin kovin kehui.  

Onko teillä kokemusta vyöhyketerapiasta ja onko siitä ollut apua?
10 kommenttia on "Vauva 5vk + Neuvolakuulumiset"
 1. Voi miten suloisia kuvia :) <3 Meiltä löytyy täältä seitsemän viikkoinen tyttö vauva ja ongelmana on myös ollut tuo puklailu. Yksillä vaatteilla ei yleensä päästä päivän aikana. Vielä neuvola ei ole puuttunut asiaan kun meilläkin tuota painoa ja pituutta on tullut ihan mukavasti koko ajan :) Silti itseäkin murehduttaa tuo puklailu... Nyt kun vielä isompia tarpeita ei ole tullut kolmeen päivään, niin alkaa mietityttää, että onko mahaan jäänyt mitään ruokaa tällä kertaa :/ Onneksi huomenna on lääkärineuvola :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne puuttui varmaan siksi siihen kun oksennus tulee ihan kaaressa ja sitä tulee myös nenästä :/ mäki mietin että onko meidän vauvalle jäänyt mitään mahaan mutta onhan hänellä kun painoa on tullut niin hyvin :)

   Poista
 2. Mäki mietin noita aikoja, kun meilläki oli neuvola 1vk ja sit 5vk ja seuraava 2kk iässä. Tyttöjenkaa olin paljon enemmän alussa. Meilläkin puklaili paljon ja kokoajan vielä tuossa iässä, mutta onneks kans kasvo silti. Nyt on helpottunu puklailu ja ikää huomenna 8vk. Juoko korviketta? Jos, niin kokeile vaihtamaan merkkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juo korviketta ja kolmas korvikemerkki käytössä, niikuin postaukseenkin kirjoitin :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen tämä teidän Ruttu! :D

  VastaaPoista
 4. Kokeilkaapa sekottaa maidon sekaan maidonsakeuttajaa... meidän neiti (nyt 8,5kk) lävi lastenpolilla lapsena vatsakipujen ja puklailun takia. Meitä neuvottiin käyttämään maidon seassa sakeuttajaa (saa ilman reseptiä ihan tavan kaupoistakin ja myös apteekista), ja heti loppui vatsakivut ja puklailut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettiny tota kyllä! Ihmettelen että miksei nyt lääkäri neuvonu antamaan sitä? ja voiskohan toi olla apu meillekin? huolettaa vaan ilman lääkärin neuvoa antaa mitään ylimääräistä vauvalle, ja jos kyse olisikin allergiasta, koska poskissa on ihottumaa, niin tekisikö se maidonsakeuttaja vauvan mahalle huonoa? :/

   Poista
 5. Vastaukset
  1. ihana kuulla! toivottavasti siitä olisi apua meillekin! :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature