Rafael 7vk & Apua vyöhyketerapiasta

Tiistaina tuli taas viikkoja täyteen, nimittäin 7 viikkoa Rafaelin syntymästä. Ollaan käyty nyt kaks kertaa vyöhyketerapiassa ja huomaan kyllä selkeetä eroa Rafaelin käytöksessä. Joinain päivinä mahakivut on todella pahat, ja "kipukohtaukset", joiksi oon alkanut kutsua niitä, kun ne on ihan selkeitä kohtauksia, ajoittuvat tätä nykyä myöhään illalle. Mutta yleisvointi on parempi, hän on tyytyväisempi, eikä rutise useinkaan enää turhasta ja nykyään osataan jo erottaa milloin itkee nälkää, milloin väsymystä ja milloin sattuu vatsaan. Tiedän jo itkusta milloin ruuan jälkeen tulee kaikki ulos, jos pistää makaamaan vaakatasoon.

Meillä on vielä ainakin yksi terapiakerta ensi viikolle ja tähän menneessä jokaisen kerran jälkeen on helpottanut entisestään, niin odotan jo seuraavaa kertaa innolla. Suosittelen oikeasti ihan kaikille vyöhyketerapiaa, ja meidänkin olisi pitänyt aloittaa se paljon aiemmin, niin elämä olisi ollut mukavempaa jo aiemmin. Vauvan itkuisuudella on niin iso merkitys koko perheen hyvinvointiin. Itselle tulee niin onneton ja avuton olo, kun ei pysty auttamaan toista ja huomaa, että toista selvästi sattuu. Kun kuuntelee epätyytyväistä itkua ja rutinaa melkein vuorokauden ympäri, alkaa tuntea samaa epätyyväisyyttä ja onnettomuutta mitä vauva.
 Saatiin sairaalalta meidän lähete takaisin. Eli näillä näkymin ei päästäkään tutkimuksiin lastenpolille. On meillä onneks lääkäriaika sille samalle lääkärille, joka lähetteen pisti eteenpäin, että katsotaan mitä apuja saataisiin. Maitoa ei olla vieläkään vaihdettu, koska oireet, jotka olisivat viitaneet siihen, että maidossa on vika (ihottuma, "vääränlainen" kakka, joka ruokailun jälkeinen oksentaminen) on hävinneet. Nyt ainoastaan kipristelee vatsaansa just myöhään illalla, juuri ennen nukkumaanmenoa ja oksentaa ehkä kerran kahdessa päivässä. Ja siis puhun oksentamisesta, joka tarkoittaa, että se kaikki maito tulee kaaressa ulos, joka on siis vähentynyt, mutta pulauttelee edelleeen joka ruuan jälkeen vähän maitoa.

Onneksi vauva kasvaa ja sitä myötä oireet ja elämä helpoittuu kokoajan enemmän. 
2 kommenttia on "Rafael 7vk & Apua vyöhyketerapiasta"
 1. Olisi itsekin pitänyt tajuta silloin mennä tonne vyöhyketerapiaan Aislan kanssa. Oliko se D-suihke teille hyvä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut onneks teillä on jo vauva aika takanapäin :) mäki mietin vaa et oltais säästytty niin monelta itkulta jos oltais menty ihan heti ekan neuvolan jälkeen millo meille sitä suositeltiin :/

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature