Mama tuulettumassa & lapsi sairastaa

Perjantaina mä pääsin ensimmäistä kertaa vauvan syntymän jälkeen tuulettumaan. Aamulla lähdin mun kaverin kanssa meidän luokan päättäreihin. Mähän siis siirryin toiselle luokalle viime syksynä, koska tämä luokka suuntautu vanhuksiin ja mä halusin erikoistua lapsiin ja nuoriin. Osa heistä valmistui nyt huhtikuussa ja osa jatkaa vielä heinäkuulle. Mä olisin valmistunut myös nyt jos olisin jatkanut heidän kanssaan samalla luokalla, ja jos meille ei olisi tullut vauvaa.

Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa näkemään kavereita ja tuttuja. Päättäreiden jälkeen mentiin iltapäiväksi Seidin luokse ja neljältä tultiin Ingan kanssa meille. Nicce oli lasten kanssa yksin ja mua vähän huoletti, että miten ne pärjää, mutta hyvin niillä oli mennyt. Syötiin meillä ruoka ja kuuden aikaan lähdettiin keskustaan ja tavattin siellä Seidi. Mentiin parille baariin ja olin kotona jo puoli yhdeltätoista.


 Seuraava yö olikin sitten ihan katastrofi. Vauva oli vähän rauhaton, joten valvoin puoli yötä hänen kanssaan ja kun sain unen päästä kiinni, heräsin itkuun, joka kuului vessasta. Menin katsomaan ja siellä oli Limppu, joka itki ihan hysteerisesti ja koko vessa on täynnä oksennusta. Laitoin Limpun suihkuun ja pesin vessan. Annoin Limpun tulla meidän sänkyyn nukkumaan, koska oli niin peloissaan. Ja taas heti kun olin saanut unen päästä kiinni, oksentaa Limppu meidän sänkyyn. Siinä vaiheessa herätin Nicen ja kello olikin jo kuusi, joten herättiin kaikki.

Eilen Limppu oksensi vielä puoleen päivään saakka, jonkan jälkeen sille nousi kuume ja nukkuikin koko loppupäivän. Koitin saada Limppua juomaan ja syömään jotain, ja alas taisi mennä kaksi lasillista vettä, pari sipsiä ja pari lusikallista jätskiä.

Yö meni hyvin, mutta tänään on ollut taas kipeä. Tänään suostui syömään yhden nakinpalasen ja ollaan vaan kateltu leffaa ja oltu kylvyssä. Meillä on onneks tommosta omenan makuista suolavesiliuosta, joka on tarkoitettu juuri siihen jos mikään ei pysy sisällä ja ihminen alkaa kuivumaan. Limpun yleisvointi on kuitenkin tänään ollut parempi, eikä oo nukkunut mitään ylimääräistä, mutta ollu kuitenkin väsynyt. Toivon, että tää jää vaan Limppuun ja varsinkin vauva säästyisi tältä. Meillä on ens viikolla vauvan ristiäiset ja ensi viikko on muutenkin aika täynnä kaikenlaista, niin ei olisi yhtään varaa sairastua.


Otettiin vauvalle vaunuihin käyttöön rasasosa ja laitettiin vaunukoppa pois. Mietin pitkään, että onkohan ihan ok laittaa noin pienelle vauvalle vaan ratasosa käyttöön, mutta olihan meillä Limpullakin sellaiset kuomurattaat, joissa oli pehmeä kantokassi. Nyt meillä ei ole kantokassia, vaan pelkästään makuupussi. Otettiin tuo käyttöön siksi, koska vauva vihaa olla vaunuissa, ja nukkuu niissä van rajallisen ajan ennenkuin alkaa huutamaan. Vauva ei tykää olla yhtään vaakatasossa, joten jos on pakko niin pystytään nostamaan tuo siihen keskitasolle, niin kauppareissut ja lenkit sujuisivt ehkä hiukan paremmin. Onko teistä kukaan ottanut kuukauden ikäiselle vauvalle ratasosan käyttöön?

Haluuteko muuten arvuutella vauvan nimeä? Voisin myöhemmin ensi viikolla tehdä postauksen missä kerron pari vihjettä ;)

Ihanaa sunnuntaita kaikille!
10 kommenttia on "Mama tuulettumassa & lapsi sairastaa"
 1. Eikös teillä oo emmaljungat? Meillä ainakin niis pystyy pohjaa nostamaan pään puolelta pystyasentoon jolloin ei ole ihan vaakatasossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on Emmaljungat, mutta se selkänoja mikä vaunukopassa on, on liian "jyrkkä" eikä vauva pysyisi vielä istumassa siinä :/

   Poista
 2. Nimiveikkauksia: Elliot, Oliver. :)

  VastaaPoista
 3. Nimeksi veikkaan Lucas :)

  VastaaPoista
 4. Onpas sinulla ihastuttava blogi, ensimmäistä kertaa tänne löysin! :) Aivan mahdottoman suloinen pikkunen, tuntuu niin hurjalta että meidänkin neiti jo kohta 8kk vaikka vasta oli tuollainen nyytti. <3 Harmi että siellä on sairastuttu. Toivottavasti vauva ja te muut vältytte taudilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :)
   Tauti iski muhun ja mieheen mut onneks lievempänä mitä Liamiin että säilyy edes jonkinlainen toimintakyky näiden lasten kanssa ja nyt sormet ristissä että vauva pysyy terveenä ja tää ois kaikilla ohi lauantaihin menneessä :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature