Rv 36+5 Neuvolakuulumisia

Kuinka pitkällä: 36+5
Paino: Ekasta neuvolasta +10,5kg
Muut arvot: RR 129/77, U-prot & U-gluk. -, sf-mitta 33, Lapsiveden määrä norm., Tarjonta rt, Liikkeet ++
Muutokset vartalossa: Kova turvotus.
Uni: Herään 4-10 kertaa yössä. Valvon melkein poikkeuksetta pari tuntia joka yö. Närästää ja supistaa.
Mielihalut: Hiekka, rennie, betoni, savi, kellarinhaju. Nyt aletaan olla jo siinä pisteessä, että nää pyörii mun mielessä kokoajan.
Hermostuttaa: Saanko paastoarvot kuriin, ja tietenkin lähestyvä synnytys.
Vaivat: Lantio alkaa olla jo niin löysällä ja vauvan pää niin alhaalla, että kävely on todella vaikeaa. Turvottaa niin, että sukista jää jäljet. Närästää ja supistaa pitkin yötä.
Erityistä: On tullut pari kipeää supistusta (Limpun aikana niitä tuli vasta kun synnytys lähti käyntiin)
Odotan: Että milloin olisi lähtö! Odotellaako viisi viikkoa vai onko meillä jo ensi viikolla vauva täällä?


Huh! Kävelin tänään labrasta keskustaan ja meinasin ihan oikeasti tirauttaa itkut, koska sattui niin paljon alaselkään. Neuvolassa tietysti otin asian puheeksi ja neuvolatäti sanoi, että mun lantio on nyt jo niin valmistautunut tulevaan ja löysällä, mikä aiheuttaa kipua. Tukivyö olisi ratkaisu ja varmasti helpotus tähän, mutten millään jaksa käydä fysioterapian vastaanotolla, enkä oo ihan varma, että onko täällä muita kuin sairaalalla toimiva fyssa. Laskettuun aikaan on 3 viikkoa ja 1 päivä, joten ajattelin pärjätä särkylääkkeiden voimalla ja levolla. Vauvan pää on todella alhaalla ja hän tunkee sitä niin ikävästi alaspäin lähtökuoppiin mikä aiheuttaa myös kipua ristiselkään. Eilen sain myös puhelun äippäpolilta radijuttuja koskien. Olin kirjoittanut tänne blogin puolelle, että arvot ei olleet menneet yli, mutta olin jotenkin unohtanut, että pari paastoahan mulla oli yli lukemien, joten nyt mittaan sitten neljän päivän ajan, ja jos näyttää hyvältä niin ei ole aihetta mennä käymään, mutta jos on yksikin poikkeava luku niin saan uuden kontrolliajan raskausviikolle 38, jossa taas ultraillaan ja näin pois päin.

Viime yönä luin yllätykseksi facebookista uutisen, että Porvoon sairaalan synnytysosasto on suljettu 11-13.3 ja silloin synnyttävät saavat valita Helsingin kätilöopiston, Hyvinkään ja Kotkan synnytsosastojen väliltä minne menevät synnyttämään. Mullahan on laskettuaika vasta 21.3, mutta näillä viikoilla se ei ole ollenkaan sanottua milloin vauva päättää syntyä. Mä en jotenkin kestä ajatusta, että joutuisin synnyttämään muualla kuin Porvoossa, koska jo se itse automatka kestää, meillä ei ole edes omaa autoa ja sairaalan navigoiminen toisi lisää stressiä. Jos näin sattuisi käymään, että synnytys lähtisi käyntiin, niin eihän sille mitään voi ja täytyy mennä sillä miten asiat on. Vitsailin kyllä neuvolantädille, että pidän jalat ristissä ja heti kun kello lyö 00.00 14.3 menen Porvooseen luukulle koputtelemaan.
Musta tuntuu niin pahalta niiden puolesta joilla on sairaalaan pidempi matka, mä en voisi kuvitella asuvani jossain mistä on yli 5km sairaalaan, meiltä kun on vaan 4km sairaalaan ja sen matkan vaikka juoksee hädän tullen. Äh mutta toivotaan, että tämä ei syntyisi tuohon aikaan!

Huomenna meillä on tosiaan tiedossa Limpun synttäriherkkujen yms shoppailut. Koristeet ja Limpun synttäriasu on jo valmiina, nyt vaan stressaan, että mitä saan mahtumaan mulle päälle. Huomenna tulee varmaan illalla vähän ready for the birthdayparty postausta ;)
11 kommenttia on "Rv 36+5 Neuvolakuulumisia"
 1. Apua! Nyt jalat ristissä! :D Ja jos synnytys alkaa ni sit soitat ambulanssin helsinkii! Ei nii pitkää matkaa voi mennä omalla! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja kelaa, helsinki on lähin... ja eihän meillä oo omaa autoo :D eli taksilla enkä ees haluu kuvitella mitä se maksaa jos ei saa kelataksia, varmaa lähemmäs parisataa ellei enemmän :D ja mul ei oo mitää hajuu missä on kättäri et hyvinkää vaikuttais parhaimmalta noista, mut kyllä mä haluisin täällä synnyttää :) vähä ois kamalaa toipilaana matkaa kotiin sit vauvan kans :o

   Poista
  2. No joo! Mut must on oikeutettu ambulanssi kyytiin jos ei oo varaa taksii + et taksi ei vältsii ees ota synnyttävää kyytii. Kysäseppä neuvolasta!

   Poista
 2. Oon ite synnyttäny molemmat kättärillä ja kokemus siellä oli positiivinen. Esikon kohalla matka kättärille kesti jonku päälle vartin ja se oli jotain aivan kamalaa niillä jäätävän kipeil supistuksil istuu se aika autos.. Kuopuksen kohalla aika tais olla aika sama,se ei niin tuskaa sit ollukkaa,vaikka olihan supparit kivuliaita... Mutta kättäri on kiva paikka ja osaava henkilökunta.
  Hyvinkääst en osaa sanoo muuta ku sen,että kaikki tutut on sitä kehunu tosi paljo. Sielläkin kuulemma osaava ja ystävällinen henkilökunta.

  Tsemppiä loppuraskauteen ja toivottavast pääset siellä teillä synnyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihana kuulla et on hyviä kokemuksia kättäris ja hyvinkäältä! :) Meiltä tosiaan kestäis Helsinkiin vähintääm 40min, hyvinkäälle varmaa enemmän ku matkaakin on enemmän ja kotkaan ainakin tunti joten vois olla aika jäätävää lähtee ajelee :( tiedostan kyllä että näähän on tosi lyhyitä välimatkoja kun vertaa jonnekki muualle suomeen missä lähimmälle synnärille on 300km :oo hui! mut joo toivottavasti pääsen Porvoossa synnyttää :)

   Poista
 3. Onneks mun vauva tuli jo eikä menny 42+ viikoille, olis ollu just tuolloin :o Itse menisin varmaan kans Hyvinkäälle. Pelottaa suuret sairaalat ja niitten kiireys siellä. Porvoon sairaala on ihanan rauhallinen paikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks teillä tuli jo vauva!:)
   just ton takia oon eniten sen hyvinkään kannalla kun se on pienempi ku kättäri... mut voihan olla että sitten jos lähtö tulis just tohon aikaan että he päättää niissä sairaaloissa et mihin mennää et mihin mahtuu eniten? en osaa sanoo ollenkaa....

   Poista
 4. Meillä on synnärille n.60km matka, eli n. 45min kestää ajaa :D mua onki alannu jännittää et jos tää synnytys lähteeki nopeesti käyntiin ja kestää vähemmän aikaa ku ensimmäinen (eka n. 13h kokonaisuudessaan) et ehitäänkö perille :D täälä kans valvotaan lähes joka yö, närästää, levottomat jalat ja välillä on vihlonu kipeesti. En kyllä uskalla toivoa et ennemmin tulis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vähä jännä! limpunki synnytys kesti ihan kaikenkaikkiaan ekasta kipeestä supistuksesta 13h :o :D
   mut jooo toi 60km ei kuulosta yhtään hyvältä! toivottavasti kerkeette sairaalaa sillee hyvissä ajoin eikä tarvi kärvistellä autossa tai synnyttää sinne :o :)

   Poista
 5. Meillä on jotain 15-20 min automatka kättärille, mut ens kerralla haluun synnyttää Porvoossa :) kättärissä ei oo mitään vikaa, mut Porvoossa voisin saada palvelua ruotsiksi, mikä tuntuisi siinä tilanteessa todella hyvältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kauan teil kestää sit porvoosee? ompa jännä ettei siellä saa palvelua ruotsiks.... pääkaupungissa kun kuitenkin on :o ja sielläkin ruotsinkielisiä! tääl on varmaa yli puolet suomenruotsalaisia hoitohenkilökunnasta, tai ainakin omaavat tosi hyvän ruotsinkielentaidon mikä on musta hyvä että kaikki saa just omalla äidinkielellään palvelua :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature