Rv 33+5 Neuvolakuulumisia

Kuinka pitkällä: 33+5
Paino: Ekasta neuvolasta +7, 35kg
Muut arvot: RR 132/73, U-prot ja U-gluk. - , Hemoglobiini 134, sf-mitta 32, Lapsiveden määrä norm., Tarjonta rt, Liikkeet ++
Muutokset vartalossa: Mahan kasvu on noussut tasaiselta keskikäyrältä yläkäyrälle.
Uni: Hieman parantunu. Nukun vasemmalla kyljellä ja jalkojen välissä tyyny. Öisin joudun heräämään kuitenkin vessaan 2-3 kertaa, juomaan ja ottamaan rennietä kerran.
Mielihalut: Hiekka edelleen ja savi, betoni, kellarin haju, pyykinpesupulveri, mutta ei ole mielessä 24/7, enkä osaa sanoa onko kalkkitablettien syönnistä ollut apua.
Hermostuttaa: Tuleva lääkärikäynti, vauvan painoarvio, ja että saanko insuliinin käyttöön.
Vaivat: Alavatsaa ja selkää särkee ihan vietävästi. Melkein päivittäin menee yleensä se 2g panadolia. Huomenna viemää vti-näytettä terveyskeskukseen.
Erityistä: Tänään tehdään liikelaskentaa, ja jos huolettaa niin sairaalaan on jo infottu neuvolasta käsin minusta.
Odotan: No että vauva syntyis jo! On turhauttavaa kaikkien näiden vaivojen kanssa ja ravata kokoajan lääkäreissä, neuvoloissa ja sairaalassa. Ja odotan,  että päästään ihan pian shoppailemaan kaikki vauvan tarvikkeet ja laittamaan huonetta vähän enemmän vauvavalmiiksi.
Tänään oli siis neuvola pitkästä aikaa kolmeen viikkoon. Meillä oli tälläkertaa sijainen, kun oma neuvolatäti oli poissa. Mulla on ollut yhtä sun toista vaivaa, alaselkää - ja vatsaa särkee, liitoksiin sattuu, vaikea hengittää. Vauvan liikkeet on vähentyneet tässä parin päivän aikana ja olin aika huolissani. Tarkistettiin sydänäänet ja ne oli ok. Neuvolatäti laittoi mulle kuitenkin lähetteen sairaalaan, mutta soitti sen jälkeen sinne, ja sieltä neuvottiin tekemään liikelaskentaa tunnin ajan, jos ei tule 10 liikettä nii täytyy syödä makeaa ja laskea toinen tunti. Sain onneksi kaikki 10 liikettä, mutta otan tänään illemmalla vielä uudestaan jos vauva on vaisu.
Viime viikolla lähetin mun sokerimittaustulokset sairaalalle, ja sieltä olikin tullut vastaus uuden aikavaurauksen muodossa. Ensi viikolla siis sairaalaan, ja vähän jännittää, että miten nyt toimitaan tän Radin kanssa, kun pari paastoa oli hypänny rajojen yli. Tää on ilmeisesti tosi kuntakohtaista miten tässäkin toimitaan. Jännittää myös vauvan koko, koska sf-mitta pompannut yläkäyrälle, mutta painoa mulle ei kuitenkaan viime neuvolan jälkeen oo tullut kuin n. 300g.

Mä haluisin jo niin vauvan syliini! Meille selvis myös aika varmuudella, ettei keretä saada uutta asuntoa ennen vauvan syntymää, joten nyt on sitten sovellettava täällä kotona. Harmi kun vaihdettiin meidän sänky 120cm 160cm:iin. Muuten oltais mahduttu ihan hyvin sinne kaikki neljä. Täytyisi ostaa tänne olohuoneeseen, jossa on onneksi tilaa vielä hyvin, uusi lipaso johon saisi noita Limpun krääsiä piiloon. Ja rikkinäinen pesukone pitäisi saada pois vessasta, ja sen tilalle tulee meidän yksi kaappi tosta eteisestä, että saadaan sinnekin vihdoin säilytystilaa, ja hoitopöydäksi ajattelin kokoontaitettavaa, niin senkin saa edestä pois kun käy suihkussa. Ensi viikon lauantaina ollaan menossa koko konkkaronkka ostamaan kaikki puuttuuvat vauvan tarvikkeet ja vaatteet, huh.

Limppukin on alkanut jo hahmottaa vauvan tuloa paljon enemmän ja puhuukin kokoajan vauvasta äitin masussa. Tietää, että rattaat on vauvan ja nyt kun laitoin heidän vaatekaapinkin valmiiksi tai siis jaoin molemmille kolme hyllyä, niin sekin on tehnyt Limpulle tätä asiaa konkreettisemmaksi.

Sellaisia neuvolakuulumisia tällä kertaa :)


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature