Kevättä ilmassa

Kyllä van tuo ilma piristää niin paljon! Ihana aurinko ja ihana lämmin leuto sää. Limpulle vielä jokin värikäs välikausihaalari, niin oi että.

Kevät tuntuu joka vuosi vaan ihanemmalta. Nuorempana mun lempivuodenaika oli syksy, nyt en osaa sanoa, että onko se kevät vai syksy. Muistan havahtuneeni kevään ihanuuteen 2008, kun pääsin helmikuussa Porvoon kaupungin nuorisotoimen järjestämään nuorivovaihtoprojektiin ja matkustettiin viikoksi Englannin Canterburyyn tutustumaan heidän koulusysteemiinsä, nuorisotyöhön ja itse kaupunkiin. Suomessa oli silloin tietysti talvi, paljon lunta ja pakkasta, mutta Englannissa kevät oli jo pitkällä. Pärjäsi ilman takkia ja kenkinä toimivat tennarit. Kun tultiin takaisin Suomeen, oli se kova järkytys vetää uudelleen toppatakit niskaan ja palella kovassa pakkasessa. Sen jälkeen aina kun kevät nostelee päätään täällä kotosuomessa mä ihan vallan villiinnyn. Kengät vaihtuvat lennossa tennareihin, huivit kevyempiin ja nahkatakki kaivetaan kaapista. Keväisin mä viihdyn paremmin ulkona, eilenkin käveltiin pitkä lenkki tuolla mahtavassa säässä. Harmillista vaan tosiaan on se,  että yleensä kevät tulee niin, että ensin on lämmintä ja sitten ykskaks onkin parikyt astetta pakkasta ja lunta tulee taivaan täydeltä, mutta silti ne lämpimät säät, aurinko ja lumen sulaminen antavat toivoa siitä, että kyllä me selätetään taas talvi, niinkun joka vuosi.

Löytyykö sieltä yhtä hulluja kevätfaneja?6 kommenttia on "Kevättä ilmassa"
 1. Musta on niin ihanaa herätä aamulla, kun aurinko paistaa ja sää on kaunis koko päivän!<3 Oikeen houkuttelee tonne pihalle ja ulos täältä kotipesästä, mikä on hyvä :D Mäkin oon ihan kahden vaiheilla, syksy vai kevät. Tuntuu, että tää kevät on ihan parasta nyt kun tyttö syntyi. Ehkä kaikki vuodenajat alkaa tuntua kivemmilta, kun niitä pääsee jatkossa elämään vähän lapsenkin kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limppuki syntyi just sillain kevään kynnyksellä että sillo ku olin synnyttämässä oli kauhee lumimyrsky mutta siitä sw kevät sitten alkoi ja oli niin ihanaa päästä vaunulenkeille ku asfaltti alkoi näkymään :) oih!!

   Poista
 2. Ahh toi sää!! Ulkona vois olla tyyliin koko ajan :D Keväällä ihmisetki on paljon ilosempia :D

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature