Vauvatarvikkeiden turhat ja tarpeelliset

Nyt kun meille on syntymässä toinen lapsi ja tarvikehankinnat on vielä edessäpäin, ajattelin listata omasta mielestäni tarpeelliset, turhat ja sellaiset tarvikkeet joita ei Limpun vauva aikana tullut kokeiltua, mutta haluaisin nyt ehdottomasti kokeilla.

Tarpeelliset
 -Vaunut, joissa pehmeä kantokassi ratasosan päällä, tai kova kantokoppa erikseen, miten itse tykkää. Viimeksi meillä oli pehmeä kantokassi ratasosan päällä, niin tällä kerralla tahdoin ehdottomasti kovan kantokopan.
-Turvakaukalo
-Amme
-Tuttipullot
-Tutteja, ja suosittelen kaikkia opettamaan lapsen syömään tuttia, koska lapsella on luontainen imemisen tarve ja jos peukoaloa oppii imemään, ei sitä enää pysty opettamaan pois. Tutilla on mm. ollut tutkimusten mukaan ennaltaehkäisevä vaikutus kätkytkuolemiin ja tutin syöminen vahvistaa kielijännettä, joka auttaa puheen oppimisessa.
-Hoitoalusta
-Harsoja
-Vaippoja. Itse suosin kertakäyttövaippoja, ja tällä kerralla ajattelin ihan alusta saakka ostaa muumivaippoja, jotka ovat ympäristöystävällisiä, joutsenmerkittyjä ja ainoa kotimainen vaippamerkki.
-Pinnasänky, ja siihen reunuspehmusteet, patja (ostetaan uusi uudelle vauvalle) petivaatteet ja suojusmuoveja.
-Vilttejä
-Vaatteita (itse aion ostaa enemmän 62cm ylöspäin, ja pienempiä kokoja varmaan ihan parit kappaleet, koska Limppukin oli syntyessään 52cm, niin pienet koot ei menneet kauan hänelle, ja voin hyvin uskoa, että tämä seuraavakin on pitkä vauva.
-Rasvaa. Ostan varmaankin ihan perus aqualania, jota käytän itsellänikin, mutten aio rasvailla vauvaa, ellei hänen iho sitä tarvitse. Limpun ollessa pieni en rasvaillut häntäkään, en halunnut totuttaa ihoa siihen rasvaamiseen, ettei ihon oma rasvoittumiskyky heikkene. 
-Kynsisakset, harja, vauvaleluja - ne kaikki meillä on Limpun jäljiltä, ja lisää varmaan puruleluja ja mobile käydään ostamassa.
-Rintapumppu ! Ihan ehdoton.
-Rintaliivien suojukset - kannattaa vaan laittaa suoraan rintsikoihin vaipat jos haluaa säästyä kuivalla paidalla. Toki tämä on ihan ihmiskohtaista, kenellä nousee maitoa ja kuinka paljon.
-Makuupussi
-Vanupuikkoja - navan siistimiseen ja vanulappuja silmien pyyhkimiseen.
-Siteitä, isoja ja paksuja jälkivuotoa varten.

Turhat
Nämä tarvikkeet on sellaisia joita mä en kokenut ollenkaan tarpeellisiksi. Suurinta osaa meillä ei edes ollut, enkä jäänyt kaipaamaan mitään.
-Sitteri. Me pidettiin Limppua sylissä ja paljon sohvalla vilttien päällä makoillen ja vähän vanhempana lattialla makuupussin tai puuhapeiton päällä.
 -Hoitopöytä. Meillä oli hoitoalusta pesukoneen päällä ja koettiin tää niin helpoksi, kun ei meidän vessaan olisi edes mahtunut mitään ylimääräistä ja hoitopöydällä ei olisi tehnyt mitään missään muussakaan huoneessa, koska vesipiste täytyy olla lähellä vauvaa hoitaessa. Nyt kun meillä ei ole pesukonetta, voi olla että hankitaan joku ihan perus lipastosysteemi vessaan ja siihen hoitoalusta päälle.
-Kylpytuki tai kylpyteline
-Pullojen desinfiointikone - keitettiin pullot ja tutit
-Hoitoöljy

Mitä haluan kokeilla nyt
-Kantoreppu
-Itkuhälytin
-Kätkythälytin
-Sähkökäyttöinen rintapumppu

Voi olla että unohdin yli puolet listoista, mutta tuossa ainakin ne tärkeimmät. Toivottavasti tästä on jollekin hyötyä.
7 kommenttia on "Vauvatarvikkeiden turhat ja tarpeelliset"
 1. Mäkin liputan muumivaipoille :) mekin vaihdettiin niihin liberoista. Ja mikä parasta ne on nykyään hyvin istuvia ja ohuempia kuin ennen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meki käytetään Limpulla nukkuessa muumivaippoja, ollaan käytetty jo pitkään. Mutta kun Limppu oli vauva käytettiin pamperseja ja liberoita ja huomattiin että liberot on paremmat, mutta näitä vielä paremmat on olleet muumivaipat :)

   Poista
  2. Joo meillä kans justuksella ollut housuvaipat ( muumien ) aina parhaita, ei valskaa niinkun liberot :)

   Poista
 2. Nämä listat ovatkin hyviä, vaikkei enää ajankohtaisia minulle. Toki osaan nyt itsekin pikkasen sanoa meidän turhakkeet ja tarvittavat. 4vko synnytyksestä vasta, joten vielä ehtii tulemaan uusia turhakkeita :D
  Mutta meillä on välttämätön ammeelle kylpyteline, kun ollaan pitkiä molemmat isin kanssa, eikä amme mahdu lavuaarin päälle, saati suihkukaappiin. Samoten sitteri on aivan ihana, baby björnin balance, joka pomppii pikkasen itestään kun vauva liikahtelee :) Rintapumppua en välttämättä olisi tarvinnut kun maidon tulo hiipui jo neidin ollessa 2vko ikäinen :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä huomaa hyvin että kuinka perhe/vauvakohtaisia nämä kaikki jutut on :) Mä en olis mitenkään pärjännyt ilman rintapumppua, olisin varmaan kuollu kun tissit olis räjähtäny :D ja vaikka mekin ollaan pitkiä Nicen kanssa (minä 168 ja nocce 183) niin ei tarvittu kylpytelinettä, kun mentiin kylvytystilanteissa istumaan ammeen vierelle, ei tarvinnut seisoskella turhaan :) ja sitteri olis jäänyt käyttämättömäks koska koen sen vaan turhana tavarana :D

   Poista
 3. Mä en ymmärrä miksi kaikki toitottaa (paitsi sä) hoitoöljystä ja muistathan sen ostaa. Siis kamoon niin turhaa kanaa et meil on nyt joutilaana 8 purkkia peilikaapissa :D

  Desinfiointilaite meillä taas oli kovassa käytössä, hermo olis menny keittelyyn, tai eihän mä tiedä kun koskaan ei keitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä mietin ihan samaa! Vähän olis ollu hankala käsitellä öljystä vauvaa :DD ja on näitä muitaki ihan turhia juttuja mitä kaikki toitottaa että tarvii vaikkei todellisuudessa tarvi :D ja joo en mäkää niitä kovin usein keitelly, tiskasin kyllä ja ihan hyvinvoivalta toi Limppu näyttäää :D

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature