Vaunupostaus

Kirjoittelin aiemmin kokonaisen postauksen verran, mitkä vaunut olemme hankkimassa ja minkälaisilla kriteereillä me niihin päädyimme. Kun kuitenkin aloin asiaa enemmän pohtia, tulin epävarmaksi omasta valinnastani. Meidän piti ostaa Tutek Ambero merkkiset yhdistelmävaunut, mutta loppujenlopuksi meille kotiutui lauantaina Emmaljunga Modial Duo Combit.

Löysin nämä vaunut huuto.netistä ja hyvin paljon halvemmalla mitä Tutekit olisivat maksaneet. Vaunut ovat siis käytetyt, 08-mallia ja olleet kahdella lapsella. Täytyy kyllä myöntää, että jos meillä olisi kahdella lapsella ollut samat vaunut käytössä, ei ne näin hyväkuntoiset olisi.
Vaikka edellisessä vaunupostauksessa kirjoitin, että ehdottomia juttuja joita vaunuilta tahdon on kääntyvät etupyörät, muutin mieltäni kun tänne kotosuomeen saapui talvi ja lumi, niinkuin joka vuosi ja heräsin ajattelemaan sitä, että eihän me mitenkään päästä täällä meidän lähimaastoissamme kulkemaan, jos vaunuissa ei ole kunnon renkaita. Asumme alle kahden kilometrin päässä keskustasta, mutta täällä on haastavat tiet kulkea, ja varsinkin talvisin täällä ei aina aurata teitä heti ensimmäisemä. Vaunujen valintaan vaikutti myös runko ja se, että Tutekeista minulla ei itselläni, eikä kovinkaan monella muulla ole kokemusta, joten ei voi varmuudella sanoa kuinka hyvin runko, renkaat ja kankaat kestävät käytössä. Jos renkaat olisivat sattuneet menemään rikki, olisiko uudet renkaat pitänyt tilata ulkomailta saakka? Emmaljungista taas tiedän, monen ihmisen kokemuksella, että ne kestävät ja uudet renkaat saadaan ihan täältä Porvoosta, jos sattuvat menemään puhki.

Vaunuihin kuuluu myös ratsaosa, mutta olin jo kerenny irroittaa kankaat pesua varten ennen kuvaamista. Ja vaunuissa esiintyvä Dooky vaunusuojus on Limpun perintöä.

Mitäs tykkäätte? Itse olen ainakin ihan rakastunut!
21 kommenttia on "Vaunupostaus"
 1. Aivan ihanat! Pari kuukautta vielä 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!! Vielä pitäis malttaa että pääsee kärräilemään näillä :)

   Poista
 2. Rakastan myös! Toiv. Meille tulis vauva just, ku ette enää tarvii noita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♡ toivottavasti! saisitte ihanat vaunut halvalla :)

   Poista
 3. Oi vähänkö mageet :) meillä white leatherette kuosilla samat paitsi eri runko :) paljon te maksoitte ? Meillä reilu 400 euroo

  VastaaPoista
 4. On kyllä ihanat ja hyvin säilyny kahdellaki lapsella :) ei meinaa malttaa odottaa et pääsis kärräämään pikkusta "uusilla" vaunuilla :D miten meinaatte tehä limpun hoidon suhteen, ku jäät älomalle? Otatko hänet kotiin ja ootte jatkossaki kaikki kotona ku uusi vauva tulee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Ihan ihmettelin itekin! Se on ihan vähän vielä auki mitä tehdään, mutta näillä näkymin Limppu jatkaa hoidossa osa-aikaisena, ihan sen takia että saa pitää vanhat kaverit ja hoitajat, ja neuvolatädin+puheterapeutin suosituksesta jatkaa hoidossa :) Mutta pidetään kuitenkin sellainen pidempi "loma" että kaikki saadaan rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen :)

   Poista
 5. Meillä on sama runko eri kuosisella kopalla. :) ja tykkään kovasti! Ja jos renkaaseen tulee reikä niin älä osta uutta vaan polkupyörän kumin paikkausainetta, sillä korjaa helposti. Meillä on nyt tämän 1v7kk aikana yhden kerran tullut reikä, ja meillä kuitenkin on pelkkiä sorateitä täällä. Eli aika kestävät ne kuitenkin on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tietenkään ajatellut kokonaan uutta rengasta ostaa jos sen pystyy paikkaamaan, mutta sitä mietin että jos menee pahasti jostain saumasta rikki tms niin on helppo saada täältä tai helsingistä uusi rengas, kun taas tutekeissa olisi kai pitänyt ulkomailta tilata :/ mutta ihana kuulla että on kestävät renkaat! :)

   Poista
 6. Metallinen tavarakori on ihan huippu! Kestää mitä vain eikä kerää likaa ja pikkukiviä. Autottomille kauppareissuille ehdoton. :) kauniit vaunut muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Ja kun meillä ei oo autoa ollenkaan niin tää on ihan super :)

   Poista
 7. Mulla ollut samat vaunut esikoisella ja liputan puolesta! Toki kaupungilla kääntyvät etypyörät olisivat kätevämmät, mutta muuta miinusta en löydäkkään :) Nappi valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! tosiaan kaupoilla kääntyvät etupyörät olisi paremmat, mutta me käytetään vaunuja kuitenkin enemmän muualla maastossa kun kaupoilla niin siksi tämä meille parempi :) olisi ehkä eri asia jos asuttaisiin vaikka helsingin keskustan tuntumassa :)

   Poista
 8. Hei kivat! :) meille on tulossa Emmaljungan duo edget kääntyvillä etupyörillä. Yritin metsästää käytettynä, mutta runko on niin uusi, ettei niitä oikein löydy :/ uutena siis varmaan hommataan, vaikka hinta kirpaiseekin. Onneksi näillä on hyvä jälleenmyyntiarvo! Sitten kun vielä pääsisi lopputulokseen väristä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep onneksi näillä on mutta ihan syystäkin, en oo tavannut kyllä yhtä kestäviä vaunuja :) toivottavasti lopputulokseen väristä :D!

   Poista
 9. Oletko kuinka hyvin perehtynyt Tutek Amberoihin? Niistä kun on kovin vähän kokemuksia ja olisi kiva kuulla edes se, että millä kriteereillä te olisitte ne valinneet. Mä olen katsellut Tutek Amberoja ja aika suurella todennäköisyydellä tilaan sellaiset. Odotan siis ensimmäistäni.

  Homealtistuneena en uskalla ostaa käytettyjä vaunuja, mikä on suuri harmi :( Tosi hyvän löydön oot kyllä tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin netistä monia eri keskusteluita tutekeista ja päälimmäisenä nousi Korinnan tekemä postaus kyseisistä vaunuista. Päätin etten voi ottaa riskiä ja tilata vaunuja jotka ovat vähän hepposista materiaaleista valmistettu, ja saatiin nää halvemmalla :)
   Me tarkistettiin vaunut perinpohjaisesti ennenkuin niistä maksoin, etten varmastikaan osta homeisia vaunuja :) nää on kyllä tpsi priima kunnossa! :)

   Poista
  2. Ja lähinnä ulkonäön takia olisin ne ostanut jos olisin ostanut :) onhan ne kauniit, siitä ei pääse mihinkään! :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature