Neuvola ja Äitiyspoli rv 30+3

Tulin ihan pikasesti kertomaan tän päivän neuvola ja äitiyspolikäynneistä. Huomenna ajattelin tehdä kattavan vauvantarvikkeiden tarpeelliset ja turhakkeet postauksen.

Tänään oli siis aamulla neuvola, jossa kaikki perusmittaukset eli verenpaineet, paino yms olivat hyvät. Kuunneltiin vauvan sydänäänet ja sain lisää liuskoja sokereiden mittaukseen. Juteltiin kaikenlaista ja varattiin seuraava aika kolmen viikon päähän, silloin ollaan jo helmikuussa, iik!
Neuvolasta kävelin keskustaan Picniciin ostamaan syötävää ja suuntasin bussilla kohti sairaalaa. Sain odottaa omaa aikaani melkein puoli tuntia. Ensin pääsin kätilön luokse, joka oli itseasiassa sama kätilö joka hoiti Limpun synnytystä koko aamun ja aamupäivän, ja juuri kun hänen vuoro oli vaihtunut Limppu syntyi.
 Kätilö laittoi mut käyrille, jossa katotiin kymmenen minuutin ajan vauvan sydänääniä. Kätilön luota pääsin hetken kuluttua lääkärille, jonka kanssa juteltiin mun mittaamista sokeriarvoista, ja ne näytti kuulemma hyviltä, varsinkin kun paastoarvot olivat kaikki ok, ja ne parit heitot aterioiden jälkeen, tiesin mistä olivat tulleet. Lääkäri teki sisätutkimuksen, koska mua on supstellut päivien aikana. Ultrattiin ja vauva oli kääntynyt raivotarjontaan. Vauvan paino on tällähetkellä 1600g, eli kasvaa ihan normaalisti, niinkuin mun sf-mitta. Kaikki oli tosi hyvin, ei mitään normaalista poikkeavaa.

Kaiken kopeloinnin jälkeen tosin mulle tuli aivan järkyttävän kipeeksi alavasta ja oonkin vaappunut kun mikäkin mummo ja makoillut sohvalla koko loppupäivän. Ehkä huomenna jo helpottaa. Tästä eteenpäin mittaan taas sokereita parin viikon ajan ja lähetän ne sairaalalle sähköpostilla, jos kaikki mittaukset on ok seuraava äitiyspolikäynti on rv36 paikkeilla, jolloin tehdään vauvan kokoarvio. Mutta jos sokereissa on paljon heittoja, mietitään tarkempaa ruokavaliota ja mahdollisesti lääkitystä.

Mutta oli huojentavaa kuulla, että kaikki on vauvalla ja mulla hyvin.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature