Sokerirasituksessa

Raskaudessa ollaan päästy jo siihen vaiheeseen että oli sokerirasituksen aika. Itseasiassa olin lykännyt ajanvarausta jo sen verran että meinasi viikot loppua, sokerirasitus kun suositellaan tehtävän raskausviikoilla 24-28 ja ensi viikolla on monta pyhäpäivää.
Aika labrassa meni tällä kerralla hyvinkin ripeesti koska olin ottanut tabletin mukaan, jolta katselin netfilixistä leffaa. Juoma ei maistunut pahalta, mutta itse ajatus siitä että juo glukoosilitukua oli ällöttävää. Musta on vuosien varrella tullut pienesti neulakammoinen, varsinkin jos pistetään suoneen, enkä pysty katsomaan kun toimenpidettä tehdään. Tästä syystä sokerirasitus ei ole niin kivaa puuhaa, kun pistetään kolme kertaa, muttei kuitenkaan ole niin paha mitä esim. luulin esikoisen odotusaikana sen olevan.
Viime kerralla kaikki sokerirasituksessa olevat saivat yhden huoneen, jossa oli paljon penkkejä joilla makoilla ja mukaan tyynyt ja peitot ja nukkua sai jos väsytti. Nyt jouduin istumaan labran käytävällä, mutta onneksi tajusin mennä eri paikkaan missä muut labrajonossa olevat istuivat , niin säästyin tuijotuksilta, koska valtasin kolme penkkiä. Mä en ole ihan varma että onko tää kuntakohtaista kuka saa lähetteen sokerirasitukseen, kun ennen vanhaan siihen meni ne keillä bmi oli ylipainon puolella. Nykyään oon kuullut, että monessakin kaupungissa kaikki raskaanaolevat menevät sokerirasitukseen, mikä on hyvä, koska raskausajan diabetes ei ole yksinään liitoksissa ylipainoon, joten on hyvä että pääsee tarkastuttamaan arvot ja pääsee aloittamaan sokereiden seurannan ja radi-ruokavalion,  ja näin ollen vauva voi paremmin jos raskausajan diabetes todetaan.
Mutta enköhän mä oo paasannu tarpeeks sokerirasituksesta, nyt se on ohi ja alkuviikosta pääsen soittelemaan tuloksista. Nyt alkoi vihdoin ja viimein viikonloppu, ja aletaan kattomaan Nicen kanssa leffaa. Nicellä on ollut ihan hullu työviikko takana, ja ihanaa kun ylipäänsä näkee koko miestä ja pääsee viettämään aikaa <3
Ihanaa viikonloppua kaikille! Muistakaa laittaa kysymyksiä tulemaan, sunnuntaina vastataan niihin videolla Nicen ja Limpun kanssa.
8 kommenttia on "Sokerirasituksessa "
 1. Tässäpä muutama:

  1. Onko nimi tulevalle tyypille jo tiedossa?
  2. Oletko kertaakaan miettinyt, että olisi ollut helpompi/parempi saada lapset myöhemmällä iällä?
  3. Osallistuuko Nicce ihan yhtälailla lasten ja kodinhoitoon kuin sinä? Miten jaatte hommat?
  4. Oletteko ikinä miettineet muuttavanne Porvoosta pois?
  5. Mikä on Liamin koko nimi?

  Ja Liamille vielä :)

  1. Onko kivaa kun vauva tulee kotiin?
  2. Aiotko auttaa äitiä vauvan hoidossa?
  3. Mikä on lempilelusi?
  4. Mitäs olet tänään puuhannut?

  Siinäpä niitä :) ihana kuulla Liamin höpötyksiä kyllä myös!

  -Eve

  VastaaPoista
 2. Kävitkö näsissä? Enmä ainakaa oo kenenkää kohalla saannu mitää omaa huonetta, aina joutunu istuu jossai käytävällä, toki siellä lähempänä huonetta jos halua rauhaa. Mutta silti. Oma huone tai huone olis kyl ihan kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävin näsissä ku itäisel terveysasemal ei oo enää labraa. Viimeks kävin ku itäinen terveysasema oli vielä Lundinkadulla, ja siellä labran köytävän päädyssä oli lepohuone mihin kaikki sokerirasituksessa olevat meni ja sieltä sai hoitajalta mukaan peitom ja tyynyn :) oli kyl ihanaa! mut onneks se aika meni nytkin nopeesti :)

   Poista
 3. 2013 keväällä olen raskausaikana käynyt sokerirasituksessa kun bmi oli vähän ylipainon puolella, terkka sanoi että korkea bmi tai ikä (oisko ollu 27v) tarkoittaa lähetettä automaattisesti. Kuulostaa hyvältä jos se olisi muuttunut :) Itse pääsin silloin jonnekkin pieneen huoneeseen jossa sain maata verikokeiden oton ja välisen ajan, välillä tulee heikko olo jos istuma-asennossa otetaan näyte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulle viime raskaudessa neuvolatäti sano että nykyään kaikki saa lähetteen, mutta silti oon lukenu että monessakaan kaupungissa ei näin ole. Olishan se hyvä että se olis kaikille niin voi poissulkee raskausajan diabeteksen tai jos se on niin sais hoitoa ja ohjeet sen hoitamiseen :)

   Poista
 4. -Mikä on paras tapa viettää vapaa päivä?
  -millainen olisi unelma koti?
  -karkki vs sipsi?
  -tuleeko seuraavan lapsen nimeksi yhtä erillainen nimi kun Liamin?
  -Jos Make ei olisi ollut Mangus niin minkä nimen oilisit antannut sille?
  -Pystyisitkö elämään edes päivän ihan some?

  Limpulle
  -Mikä on paras leikki?
  -Entä paras elokuva?
  -Haluaisitko pikku siskon vai veljen mielummin?

  VastaaPoista
 5. Kuinka paljon raskauden aikana piikitellään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm, varmaan riippuu ihan ihmisestä mutta nää normi piikitykset on siis ekassa neuvolassa otetaan verta kun katotaan hiv, herpes ja mitähän muuta, ja sitten jos osallistuu sikiöseulontaan niin siinä otetaqn verta ja sit sokerirasituksessa kolme kertaa otetaan. Mutta jos kaikki ei oo hyvin tai normaalisti ja pitää veren kautta tarkistella tulehdusarvoja esim. niin silloin tietty enemmän piikitellään. Ja sit neuvolakäynneillä otetaan sormesta hemoglobiini, kaikki ei kuitenkaan tätä tee edes joka kerralla, niin tää on vähän yksilökohtaista ja terveydenhoitaja kohtaista.

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature