Rv 26+5

Lauantaina kun 27 viikko lähti käyntiin, en kerennyt tulla kirjoittelemaan raskauskuulumisia. Yritän pyrkiä kirjoittelemaan masukuulumisia jokaisella viikolla, niin, että on itselläkin muistissa paremmin tämä raskaus. Limpun odotusaikana kirjoittelin niin paljon harvemmin blogia, ettei mitään kunnon raskauspostauksia jäänyt talteen.

Eli siis 27 viikko lähti lauantaina käyntiin, ja tuntuu, että olen nyt enemmän turvoksissa mitä koskaan aiemmin. Sormissa, varpaisssa, nilkoissa ja kasvoissa tuntuu. Kämmenissä verisuonet ihan pullistelevat ja sormien koukkistaminen tuntuu ikävältä. Tiedän, että pitäisi juoda nyt enemmän vettä, mutta se vain jotenkin unohtuu. Maha on kasvanut ja tullut pinkeemmäksi. Kävin mun äidin luona vaa'alla, koska emme omista vaakaa, ja sen mukaan olisin viime neuvolakäynnin jälkeen kerryttänyt painoa 3.6kg, ja tää järkytti mua niin syvästi. Nyt mua pelottaa, että kuinka paljon se paino kerkeekään nousta vielä tässä kolmessa kuukaudessa! En ole syönyt yhtään enempää, mutta ruuan sijasta herkkuja menee vähän enemmän. Joulun jälkeen aion ehdottomasti skarpata ja saada itseäni pidemmille lenkeille päivittäin, etten rapeudu ihan kokonaan.


Vauvan liikkeet tuntuvat päivä päivältä kovemmin. Hän viihtyy vatsan oikealla puolella ja kaikki liikket lähinnä näkyvät sillä puolen. Liikkeet on muuttuneet enemmän muljahtavimmiksi ja välillä tuntuu niin inhottavalta, kun pieni koittaa saada parempaa asentoa ja puskee mahasta ulospäin.
Supisteluita tulee edelleen kovan rasituksen ja yllättävien liikkeiden yhteydessä, esim. yöllä asentoa vaihtaessa, tai ulkona, kun kumarrun laittamaan Liamin hanskoja kunnolla. Mutta supistukset ovat edelleen kivuttomia, joten kaipa kohtuu vaan treenailee tulevaa koitosta varten.

Vauvan tarvikkeita ei olla vieläkään hankittu, tai siis turvakaukalo saadaan kai tänään ja vaunut käydään hakemassa tammikuun aikana. Voin paljastaa sen verran, että meille ei tulekaan niitä vaunuja mistä tein aiemmin postauksen ja tuntuu nyt jotenkin niin hölmöltä, että tein sen postauksen jo niin ajoissa ja olin ihan henkeen ja vereen päättänyt, että ne meille tulee. Mutta aloin miettiä tarkemmin käytännön asioita, kuten sitä jos renkaat menee rikki, niin uudet saa varmaankin vain ulkomailta, taikka se, että miten kuljen metrin lumikinoksissa niillä vaunuilla koirien kanssa. Mutta nainen saa aina muuttaa mieltään ja meille tulee ihanat vaunut, tosin käytetyt, mutta päätin satsata laatuun. Esittelen ne sitten, kun saadaan ne niin omassa postauksessaan. Ja helmikuussa lähden sitten ihan kunnolla vauvanvaate-tarvike shoppailemaan. Meiltä puuttuu mm. patja, sängyn reunuspehmusteet, amme, vaatteet, rintapumppu, harsot ja mitähän vielä! Täytyy tehdä ihan ostoslista, ettei mitään tärkeää unohdu.

Onkos siellä muita vauvamasuja? Onko teillä kaikki tarvikkeet vauvaa varten hankittu?

17 kommenttia on "Rv 26+5"
 1. Meillä on esikoisen laskettuaika lauantaina ja vieläkin huomaan aina välillä, että jotain oleellista on jäänyt hankkimatta! :D Tosin eihän vastasyntynyt vauva tarvitse kaikkea ihan heti, mutta esimerkiksi pulloharjasta sain kehitettyä itselleni kauhean paniikin :D ehkä seuraavan kohdalla osaan sitten ottaa rennommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oikeessa oot että eihän se vastasyntynyt heti kaikkea ja vauvan syntymän jälkeen kerkee myös aivan hyvin hankkia. Toisen lapsen kohdalla sitä kyllä osaa ottaa rennommin, ekan kohdalla kaikki oli niin tarkkaa, vaatteet hyvä ettei viivotinta apua käyttäen olivat siisteissä pinoissa vaatekaapeissa, kaikki tarvikkeet hankittu ja sänky kasatta reilusti ennen synntystä :D nyt voi olla että sänky kasataan vasta kun tullaan synnäriltä kotiin, koska sehän kerää vaan pölyä ja kissat sinne nukkumaan :D

   Poista
 2. Jo 27 viikkoa! hui ku aika menee äkkiä :) Kohta teilläkin on jo toinen, ihanaa :o<3
  ja todellaki nainen saa muuttaa mieltään :D ja hyvähän se on miettiä tarkoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin meneekin! Limpun odotusaikana aika vaan mateli ja nyt viikot vaan paukkuu! Enää 3kk eli 11 viikkoa jäljellä! hui!! :D

   ja joo mä muutan aina mieltäni :D nää vaunut on tarkoin mietitty, mutta voihan ollla etteivät olekaan sitäcmitä ostoilmoitus lupasi, jos näin käy niin tulee kyllä kiire :D

   Poista
 3. Ihana masu! :) Meillä puuttuu enää turvakaukalo ja siihen telakka, muuten on kaikki valmiina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   vvitsi voikun meilläkin olisi jo noin valmista :D jotenkin tän mahan kanssa ja ulkovaatteiden kanssa ei yhtään houkuta käyttää montaa tuntia kaupoissa pyörien :D

   Poista
 4. meillä viikkoja nyt 27+1 eikä olla vielä hankittu oikeestaan mitään muuta ku vaatteita. kannattais varmaan justiin tehdä joku lista kaikista hankinnoista mitä tarvii tehä kun kerran ensimmäinen vauva tulossa niin ollaan aika pihalla kaikesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisinkin tehdä tänne blogiin sellaisen kattavan listan ja lisään siihen mun mielestä todella hyödylliset tarvikkeet ja sitten sellaiset millä me ei tehty mitään tai mitä valtaosa hankkii mutta me jätettiin hankkimatta :)

   Poista
 5. Moikka, täällä myös paksusti voiva tuleva äippä, tosin vasta viikolla 11, mutta saatiin tietää että kaksoset tulossa niin kyllähän sen masun täytyykin kasvaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihana masu <3 Hei mulla olis rintapumppu ja ammekki varmaan joutas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi! paljon pyydät niistä? :)

   Poista
  2. ja onkse pumppu sähkö vai käsikäyttöinen? :)

   Poista
 7. Täällä kanssa yksi, mutta viikolla 14. mennään :) yhdet pökät päädyin jo ostamaan mutta taitaa hankinnat muuten kyllä jäädä ensi vuoden puolelle meillä. Tsemppiä sinne!

  -Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän niillä mitään kiirettä oo, kaapissa vaan pölyyntyy kun ei niille vielä moneen viikkoon oo käyttöä :)
   nyt onneks alkoi alennusmyynnit, niin katselen mitä sieltä löytyisi, mutta ensisijaiasesti ollaan aleihin menossa ostamaan esikoisellle vaatekaapin täytettä, kun meni ihan yhtäkkiä venähtämään :D

   Poista
 8. heippa! Jos sulta vielä puuttuu paljon tavaroita niin suosittelen todella lämpimästi käyttämään esim tori.fi palvelua! Säästät todella runsaasti jos sieltä löydät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tori.fi on ihan mahtava! Siellä oon myynyt yhdet meidän vaunut ja ostanut turvakaukalon tälle tulevalle vauvalle :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature