Vaunut vauvalle

Kun tein positiivisen raskaustestin, tai jo vähän ennen sitä, olin alkanut miettiä minkälaiset vaunut hankkisimme tulevalle vauvalle.

Liamin ensimmäiset vaunut olivat käytetyt, Carenan kuomurattaat pehmeällä kantokassilla. Mun mummoni halusi ehdottomasti ne meille hankkia, kun tutultaan sai, enkä pistänyt vastaan. En ollut silloin perehtynyt erilaisten vaunujen ominaisuuksiin ja olin iloinen, kun ne meille haluttiin hankkia. Tähän asti Liamilla on Carenoiden lisäksi ollut Cosatton matkarattaat, Brion yhdistelmät ilmakumirenkailla, Cresentin kuomurattaat ja Carenan matkarattaat. Meillä on jäljellä näistä kolmet (Carenan kuomut ja matkikset ja Cresentin kuomurattaat) ja yhdet tarkoitus saada myytyä, Crescentin kuomurattaat, koska emme tee niillä mitään ja ne jäivät muutenkin vähälle käytölle, kun ykkösrattaina meillä on kokoajan olleet ne ihan ensimmäiset eli Carenan kuomurattaat/yhdistelmät.

Näiden kaikkien vaunujen kokemuksella aloin kartoittaa minkälaiset vaunut me (minä) tahdomme tulevalle vauvalle. Matkiksien kääntyvien pyörien takia tajusin, etten voi enää elää ilman niitä, joten kääntyvät etupyörät on ehottomasti oltava, vaikka ennen kammoksuin niitä. Ja renkaina oltava ilmakumit, täyskumisten sijaan, koska niillä vaunut vaan kulkevat niin paljon paremmin. Tiedostan kuitenkin, että tästä voi koitua lisäkuluja, jos renkaat menevät rikki, mutta otan sen riskin.

Erillistä vaunukoppaa meillä ei vielä ole ollut, ja Liamin ollessa vauva, päätin, että seuraavalla lapsella sellainen on ihan must! Ja väriksi valikoitui vaalea NAHKA. Okei, tästä asiasta ei olla vielä tehty lopullista päätöstä, mutta haluaisin kovasti vaaleat vaunut ja nahka on helpoin pitää puhtaana. Pelottaa vaan, että jos kissat pääsevät kynsiensä kanssa kiinni niihin, niin ne on mennyttä.

Selailin monia eri nettikauppoja, ja tarkastelin eri merkkejä, malleja, renkaita, hintoja ja värejä. Näiden, jotka me valitsimme, rinnalle nousi yksi todella kova ehdokas Emmaljungan Viking Air-runko, mutta nämä alle olevat vetivät pidemmän korren, koska miellyttävät enemmän mun silmään ja ovat edullisemmat. (Ja tiedän Emmljungien kovasta jälleenmyyntiarvosta, mutta se ei silti vakuuttanut mua tarpeeksi) Tähän pakettiin kuuluu runko, vaunukoppa, ratasosa, turvakaukalo, hoitolaukku, sadesuoja, hyttysverkko ja kaikki hintaan n. 620-660 riippuen liikkestä josta ostaa. 

Vaunut siis jotka me valitsimme tulevalle vauvallemme, ovat Tutek Ambero-merkkiset. Ne ovat eurooppalaiset ja niitä myy mm. Babytown ja Pikku pingviini -verkkokaupat.

Mitäs tykkäätte? Mä oon ihan rakastunut!

(kuvat: Babytown.fi)
20 kommenttia on "Vaunut vauvalle"
 1. Oh mie niin odotan että sitten joskus kun ehkä meillekin toinen vauva siunaantuu niin pääsen vaunukaupoille! En kans tiennyt mitään vielä tämän esikoisen kohdalla, niin en malta odottaa nyt kun tietää vähän tarkemmin :) Kovan vaunukopan tahdon kans ehdottomasti, meillä ei ollut ja Aisla inhosi vaunuissa makoilua pienenä. Tuommoinen kova voisi olla rauhallinen vaihtoehto! Ihan teidän tyyliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limppu onneks viihtyi tosi hyvin vaunuissa, Toivottavasti tämä toinen viihtyy yhtä hyvin! :) Mäkää en meinannut malttaa odottaa että pääsin nyt valkkaamaa uudet käyttötarpeita ajatellen täydelliset vaunut monien vaunujen kokemuksella :)

   Poista
 2. http://www.hartan.de/fi/kinderwagen.php?modell=topline-s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä :) näyttää kivoilta!

   Poista
 3. Hienot on! Ja edulliset, vau. :) Meille äitini halusi ostaa Emmaljungat esikoisen kohdalla ja niihin olen tykästynyt niin nyt toiselle en uusia vaunuja hanki. :) Ilmakumirenkaat on myös ja 1,5v aikana yhdessä renkaassa on kerran ollut reikä, jonka mies korjasi polkupyörän paikalla. Ja sorateitä mennään koko ajan eli ei niin herkästi rikkoudu mitä väitetään. Kun muistaa vain välillä lisäillä ilmaa renkaisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää oli mulle aiemmin ylläri että ne menee helpommin rikki jos ovat vähän täynnä, tai siis ajattelin tän olevan toistepäin :DD

   Poista
 4. Onpas teillä ollu monet rattaat :D meillä tuleva pikkusisarus saa Melinan vanhat city crossit (ne on ollu niin hyvät!) joihin ostin nyt fbkirpparilta pitkään haaveilemani valkoisen nahkaisen citykopan :) matkikset meillä on vanhat ja aika kuluneet britaxin vigourit, mutta neki on niin parhaat isojen kolmipyörien ja turvakaukalo kiinnityksen takia :) miten aiot liikkua sitte kahen lapsen kanssa? Meillä olis tarkoitus hommata vielä ainaki seisomalauta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onhan noita ollut mut minkäs sille voi kun on lastenvaunuhullu :D ostetaan seisomalauta jolla limppu sitten kruisailee, teen asiasta vielä erillisen postauksen :)

   Poista
 5. meillä on kans ollu 2,5vuoden aikana viidet rattaat :DD nyt on kuudennet ja seittemännet käytössä, ku on tuplat ja kärryt :D hahhaa :D
  ihanat nuo vaunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haahhah :D ei se väärin oo! eiks ookki?! <3

   Poista
 6. Aika rimpuloilta näyttää. Mutta tietty riippuu missä, miten ja kuinka paljon käytetään. Koppa on kyllä kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon lukenut näistä keskustelupalstoila käyttökokemuksia, ja moni sanoi yllättyneensä kuinka vankat nämä vaunut on. Meillä vaunut kulkee ihan perus asvaltti, hiekka ja kaupunkiolosuhteissa, ei missään syvällä metsässä :D

   Poista
 7. Mä en voi käsittää näitä vaunujen/rattaiden jatkuvasti vaihtajia. Meil on kolmannet käytös,siis tuplat koska molemmat kulkee viel niiden kyydissä. Emmaljungan vanhat vaunut on meil kotona,joihi saa vaihtaa kopan tai istuin osan. Täl hetkel istuin osa,jos toinen lapsista on mummolas yökyläs ja haluu sen toisen kaa lähtee ulos ni aivan älytönt lähtee tuplil. Emmaljungan scooter matkikset on mummolas ja toimii siel hyvin jos haluaa pienemmän nukkuvan kävelyl..

  Mut näin loppuu,mikä ihmeen idea ostaa vaunut ja myydä,koska ei enää miellytä ja ostaa uudet jne? Miksei voi kerral ostaa kunnollisia ja ajatella niiden käyttöä pidemmälle ku sen vauvaiän..? Oon vissii jotenki hankala ja pihi rahojen suhteen,kyllähän ne rattaat nyt maksaa aivan kamalasti varsinki uutena.. Ite en vois ostella jatkuvasti uusia ja myydä edellisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voi käsittää miten joku hankkii yhet miljoona vuotta vanhat vaunut ja käyttää niitä seuraavat kymmenen vuotta :D tää on sama asia kun joku ostaa kalliita merkkivaatteita, joku kirppikseltä ja jotkut sit varmaan ostavat kerran yhdet farkut joita käyttävät koko loppuelämänsä :DDD

   Jos ssiä et voi ostaa uusia vaunuja ja myydä edellisiä, ei tarkoita sitä ettei joku toinen voisi ja haluaisi niin tehdä :)

   Poista
  2. Muuten asiaan puuttumatta, mutta "yhdet miljoona vuotta vanhat ja käyttää niitä 10vuotta". Me ainakin ostettiin yhdet uudet ja ollaan käytetty niitä nyt tää reilu vuosi eikä toisia tai muunlaisia oo kaivattu. Nyt on tilattu tuplat, kun pikkusisarus saapuu keväällä. Nuo toiset jää meille silti. Kiva ottaa vaan ne yhden hengen vaunut, jos liikkuu vaan yhden kanssa. Ja ne meille myös jää sitten, kun tuplia ei enää tarvita ja ne myydään pois :)
   mulle on siis ihan yhden tekevää, jos toiset vaihtaa vaunuja usein. Ei se multa oo pois :)

   Poista
  3. Joo ei oo multakaan pois jos joku haluaa käyttää yhtiä ja samoja vvaunua monen vuoden ajan ;) kukin tyylillään :)

   Poista
 8. Meillä on myös pyörinyt jos jonkinmoiset vaunut ja eniten (yhden lapsen vaunuina) oon tykännyt emmaljungan edgeistä ilmakumeilla. :) Nyt tosin käytössä bumbleriden tuplat.

  Tuli noista vaunuista mieleen tämä: http://korinna.indiedays.com/2014/08/29/tutek-ambero/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin oon käyny lukemassa tuon Korinnan postauksen kyseisistä vaunuista, mutta kommentteja lukiessa ja paria keskustelupalstaa lukeneena melkein jokainen on pelkästään ylistänyt näitä vaunuja, eikä löytänyt samoja virheitä mitä Korinnan vaunuissa oli. Uskon että mallia on parannettu, ja olikohan se babytownin sivuilla oli että nää amberot on jotkin testivoittajat? No, täähän nähdään sitten kun vaunut meille kotiutuu! :)

   Poista
 9. Emmaljungien nahka on kuulema aika heikkoa ja esim. pakkanen saattaa pilata sen :( Monilta kuullut tämmöstä kommenttia... Että ihan hyvä ettei oo teillä ykkösvaihtoehtona ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi ei :/ onkohan sama sitten muidenkin vaunujen kohdalla jotka on nahkaa?

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature