All Hallows' eve

Alunperin Skotalannista ja Irlannista lähtöisin oleva Halloween, oli juhla talven alulle. Jenkkeihin rantaudutuaan Halloween muuttui täksi kaupalliseksi juhlaksi, joka taitaa olla edelleen maailmalla se tunnetuin Halloweenin juhlintatapa. Suomessa se taas tunnetaan Pyhäinmiestenpäivänä, päivänä jolloin muistetaan kuolleita, sytytetään kynttilöitä poismenneille rakkaille.

Mun elämässäni Pyhäinmiestenpäivä on aina ollut päivä, jolloin käydään hautausmaalla. Sytytetään kynttilät poismenneelle Enkeliveljelleni Villelle. Ollaan hetki hiljaa ja kunnioitetaan toisen muistoa, mietitään millaista olisi jos Ville olisi vielä täällä meidän kanssa. Millainen isoveli minulla olisi? Elämä on välillä aivan liian epäreilu.Sytytetään kynttilät tänä iltana rakkaidemme muistolle <3 Rauhallista iltaa kaikille!
20 kommenttia on "All Hallows' eve"
 1. <3 Mullahan olis myös isoveli, mut synty rv25+ ja kuoli neljän päivän ikäisenä. :( Kovin usein sitä miettii millanen Miska ois tällä hetkellä ja millanen lapsuus meillä ois ollu. Toisaalta meillä ois ikäeroa 1v 1kk, joten en usko, et mua ois koskaan tullu, jos Miska ois selvinny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ville tosiaan kuoli kolmen kuukauden ikäisenä ja syntyi raskausviikolla 34, kun huomattiin ettei kaikki oo kunnossa, niin käynnistettiin synnytys. Meilläkin ikäeroa ois ollut about samanverran, mutten osaa sanoa olisinko mä täällä jos ville ois, luulen että olisin.

   Poista
 2. Tykkään tosi paljon sun blogista! + yks lukija tuli nyt lisää. Voi ei oon todella pahoillani sun puolesta. Mitä hänelle tapahtui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa seurailemaan :)
   Ville sairasti periytyvää luustosairautta nimeltään larsenin synrdooma. Sairauteen kuului myös heikot keuhkoputket, ja kukaan ei oikeen osannut sanoa mitä kävi mutta kuoli sairaalassa hoitajan syöttäessä häntä.

   Poista
 3. Apua tämnöset saa mut aina itkemää! Oon niin pahoillani sun veljen takia :( ❤️

  VastaaPoista
 4. <3 osanotto ja kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
 5. Täytyy myöntää että en oo edes ollut tietoinen tämmöisestä "pyhäinmiestenpäivästä" ja nyt tuntuu jotenkin kamalalta etten itse käynyt läheisen haudalla... vaikka ihan hölmöähän se on!

  Kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mä tiesin taad ppyhäinmiestepäivästä ennen halloeeeniä :D mutta ei kannata tuntea noin, voithan sä käydä jälkikäteen sytyttämässä kynttilät, ja kotona myös :) ja kiitos <3

   Poista
 6. Mullekki halloween on sitä kun käydään hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä poismenneille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♡ Varmasti monelle suomalaiselle kuuluu samat perinteet pyhäinmiestenpäivänä ja hautuumaa onkin aivan upean näköinen juuri pyhäinmiestenpäivän iltana ja jouluaatto iltana :)

   Poista
 7. Ihania kuvia <3
  Mulla olisi kaksois sisko taikka veli, mutta se menehtyi jo kohdussa ollessa. Usein tulee edelleenkin mietittyä, että millaista olisi jos mulla olisi se veli tai sisko.

  Ja pakko sanoa sen verran, että pyhäinpäivä ja Halloweenhan eivät missään nimessä ole sama asia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Juu eiväthän ne olekaan, niitä vaan vietetään samana viikonloppuna ja täällä suomessa "juhlitaan" enemmän sitä Pyhäinmiestenpäivää kuin halloweeniä niikuin postauksessakin kirjoitin :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature