Toinen raskaus

Ihan ensin haluan kiittää kaikkia onnitteluista, ootte ihania! Mun blogi on ollut viimeaikoina vähän hiljainen, koska on ollut vaikea kertoa meidän arjesta mainistematta sellaista pikkuseikkaa että meidän perhe kasvaa yhdellä pienellä ihmisellä keväällä. Joten nyt voin vihdoin alkaa höpöttelemään raskausjuttuja täällä bloginkin puolella.

Tein positiivisen raskaustestin heinäkuun lopulla ja melkein heti sitä alkoivat kauheat pahoinvoinnit. Limpulla onneks alkoi päiväkoti, niin pystyin rauhassa kärsiä pahasta olosta sohvalla maaten. Mulla olisi alkanut koulussa työssäoppiminen, jonne en sitten sattuneesta syystä voinu mennä. Nyt pahoinvointi on mennyt melkein kokonaan ohi, tai ainakaan joka päivä ei tarvitse vain maata, mutta toisina päivinä pahoinvointi palaa taas pahana takaisin.
 Koulussa alettiin miettiä et miten voin jatkaa opiskelua ja päätettiin, että aloitan verkko-opintoina lasten ja nuorten osaamisalan, niin voin ''rauhassa'' kärsiä raskausoireistani, mutta samalla opiskella. Luulin aluksi, että valmistun ajallani, mutta nyt käykin niin, että tammikuussa kun muut menevät työssäoppimaan, mun opinnot katkeaa siihen ja jatkan kun palaan äitiyslomaltani.
 Nyt meillä on kauhea kiire löytää uusi asunto, koska neliöt alkavat loppua kesken.

Niin erilainen mutta niin samanlainen

Tämäkin raskaus alkoi samoilla ''oireilla'' kun silloin kun aloin odottamaan Limppua, eli kuukautiset olivat myöhässä ja rintoja arasti. Limpun kohdalla mulla oli myös alavatsa todella kipeä ja tunsin koko raskauden sellaista ''repimistä'', mutta nyt alavatsassa ei ole tuntunut kipua kuin ainoastaan jos teen yllättävän liikkeen joka rasittaa alavatsaa.

Ensimmäisessä ultrassa kävin tiistaina, ja laskettu aika siirtyi viidellä päivällä eteenpäin. Osallistuttiin sikiöseulontaan, jossa siis otetaan verikoe ennen ultraa ja katsotaan siitä mahdollista riskiä kromosimipoikkeavuuteen ja sitä tulosta vertaillaan ultran avulla mitattavan niskapoimuturvotuksen kanssa. Jos löytyy pienikin riski, saa uuden ajan sikiötutkimuksiin, ja Porvoolaiset lähetetään Naistenklikalle tutkimuksiin. Tässä raskaudessa riskiä ei löydetty, mutta Limpun aikana niskaturvotus oli liikaa, niin käytiin viikon päästä nt-ulrasta Naisteklinikalla, mutta siihen menneessä liika turvotus oli jo laskenut.


Kun odotin Limppua, meidän elämä muuttui niin paljon, että raskaudesta nauttimisen sijaan keskityttiin totuttelemaan erilaiseen arkeen, ja kaikki mun silloiset kaverit jäivät, koska oltiin niin erilaisissa elämäntilanteissa, ettei enää löytynyt oikeastaan mitään puhuttavaa. Kaverit keskittyivät juhlimiseen ja työssäkäymiseen ja minä kasvattelin mahaa, ja kasvoin pikkuhiljaa bilettävästä teinistä rakastavaksi äidiksi.

Nyt ollaan oltu malttamattoman innoissamme alusta saakka. Toki perisuomalainen luonne ''kel onni on, se onnen kätkeköön'' on vahvasti läsnä. Pelottaa niiin paljon tuleva ja että tuleeko kaikki menemään hyvin. Luen liikaa huonosti menneitä tapauksia ja mietin liikaa jatkuvasti, että ''mitä jos''. 

Ultrassa kaikki oli loistavasti, löytyi pieni sydän joka sykki kovasi, siellä pieni ihmisenalku liikkui aluksi vilkkaasti, rapsutti päätään ja joi lapsivettä, mutta nähtävästi nukahti sinä vaiheessa kun piti alkaa mittalemaan niskapoimun turvotusta, koska mä jouduin tekemään sellaisia jumppaliikkeitä, että saadaan pieni liikkumaan oikeean asentoon. Mitat kuitenkin saatiin vaikeuksista huolimatta ja sain Hus:ilta kirjeen, että kromosomipoikkeavuusriskiä ei löytynyt. 

Nyt vaan odotellaan ja toivotaan tietty parasta meidän pienelle <3

Seuraava neuvola on 7.10, enkä malttais odottaa millään. En oo ihan varma kuunnellaanko jo silloin sydänääniä, ainakaan Limppua kun odotin niitä ei kuunneltu kun reilusti puolenvälin jälkeen vasta.

 Vauvamasukuvat on Limpun odotusajalta. Nyt mun vatsa ei ole vielä kasvanut ollenkaan, eikä päällepäin huomaisi, että olen edes raskaana :D

Blogi siis muuttuu nyt odotus-taaperoarki blogiksi!

Pus, Laura <3
26 kommenttia on "Toinen raskaus"
 1. ♡ Mä ihan herkistyn täällä! :D

  VastaaPoista
 2. Sillo ku aemmin kirjoittit sun koulu asioista, aloin jo epäillä et ootko raskaana :) onnea vielä kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah, se on ollu vaikeeta kirjottaa meidän arjesta ilman että mainitsee että on raskaana, kun kaikki isot muutokset on liittyneet siihen :) kiitos ♡

   Poista
 3. Vitsit, ihanaa! Onnea <3 Me päästiin just eilen kotiin osastolta pienen nyytin kanssa <3 Vauvat on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea teillekin pienestä! ja tsemppiä vauva-arkeen ♡

   Poista
 4. Ihana seurata sun raskautta :) paljon onnea vielä! Jostain syystä vähän vaistosin tämän kun aloit enemmän kommentoimaan blogiini! ;) hih tuleekohan sieltä prinsessa vai prinssi!! Aiotteko kysyä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihiii ;) en osaa yhtään sanoa kumpi tulee ja kysytään kyllä, niin one helpompi alkaa hankkimaan pikkuvaatteita :):)

   Poista
  2. Mä oon ollu näköjään kauheen läpinäkyvä mun toimissani :DD hahha

   Poista
 5. voi miten ihanaa :) katoin instagramissa tuota ultrakuvaa ja tuli mieleen, et näyttää vähän siltä ku hänel ois tutti suussa :D awws!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha :D mun kaveri sano että näyttää kun hänellä olis ravunsakset :'D

   Poista
 6. Kääk,menny ihan ohi! :') onnea ihan tuhannesti! <3

  VastaaPoista
 7. Meni kylmät väreet ja tuli itku tätä lukiessa. Ihanat. <3

  VastaaPoista
 8. Voi ettäää!! Oon tosi onnellinen teidän puolesta :)<3 Niin mahtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Piia ♡ Kiitos paljon ♡♡♡ :)

   Poista
 9. Jes lisää odotus blogeja! Itselläni on LA 24.2 joten mukava seurata muidenkin odotusta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, onnea sinnekin odotukseen!! ♡ :)

   Poista
 10. Paljon onnea! :)

  Terkuin, vauvakuumeesta kärsivä :)

  VastaaPoista
 11. Heippa! Täälä olisi tämmöinen tutkimus, johon kannattaa käydä vastailemassa, vie noin 10-15 minuuttia :) Suunnattu kaikille 3-12-vuotiaiden lasten vanhemmille :)
  https://my.surveypal.com/Mit%C3%A4%20vanhempi%20haluaa%20lapsen%20liikuntaharrastukselta

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature