RV 15+0

Kuudestoista raskausviikko lähti käyntiin ja ei voi kun ihmetellä, miten tämä aika meneekään näin nopeasti? Toisinaan tuntuu, että se matelee, mutta justhan mä vasta plussasin?! Viisi viikkoa puoliväliin ja kuutisen viikkoa rakenneultraan. Vähän päälle viikko seuraavaan neuvolaan joka onkin lääkärineuvola.

Limpun odotusaikana en osannut odotella tai kaipailla neuvola-aikoja, mutta tämän toisen kanssa sitä voisi olla siellä joka viikko kuuntelemassa sydänääniä, mutta kun ei ole ''oikeaa huolta'', niin ei sinne neuvolaan vaan huvikseen niitä sydänääniä mennä kuuntelemaan. Tästä syystä haluaisin kovasti hankkia kotidopplerin meille.
Raskausoireet, ne perinteiset, jotka kuuluvat alkuraskauteen, kuten pahoinvointi ja väsymys ovat poissa, ja unohtuu koko raskaus ja hätkähdän ajatukseen ''ainiin oon raskaana''.

Näiden tilalle on kuitenkin tullut ajoittaiset muljahdukset vatsassa. Ne tuntuvat parhaiten jos makaan sängyssä mahalteen, ja yleensä iltaisin. Mutta muljahdukset ovat ihan epäsäännöllisiä, eivätkä tule päivittäin.

Närästys! Voiko olla raivostuttavampaa? Mä olen normaalistikin tosi närästysherkkä ihminen, ja Limpun aikana kärsin tästä tosi pahasti. Kaikki mahdollinen närästää, myös vesi, uskokaa pois. Loppuraskaudesta en saanut närästystä hellittämään millään kotikonsteilla, mutten kuitenkaan käyttänyt mitään närästyslääkkeitä, enkä edes tiedä miksi. Nyt saan närästyksen vielä pois maidolla ja jugurtilla, mutta aion kysyä seuraavalla neuvolakäynnillä, että kuinka paljon närästyslääkkeitä saa syödä ja saako niihin mahdollisesti reseptiä, ja isomman pakkauksen, ettei täytyisi olla kokoajan ostamassa niitä.

Vihlonta alavatsassa. Tuntuu ihan, että joku repisi nivusia ja alavatsaa. AUTS!

Sydämen tykytykset. Nää oli tutumpia Limpun odotusaikana vasta puolen välin jälkeen, ja näitä sydämentykytyksiä seurasi pari kertaa melkein pyörtyminen, siis kuulo, näkö ja tunto meni eikä henki meinannut kulkea. Tästä mulle diagnosoitiin silloin paniikkihäiriö, mutta mä en ihan usko siihen, koska tämä on mulla vain fyysinen vaiva, joka tulee useimmiten aamuisin ja ruokailun jälkeen.

Mutta jos näitä ikäviä oireita nyt mietitä niin muuten voin ihan hyvin ja raskaus menee tässä sivussa ja arki pyörii meillä entiseen tapaan. Huomenna ajattelin alkaa pikuhiljaa käymään läpi mitä kaikkia Limpun vanhoja vaatteita meillä on jäljellä ja mitä pitäisi vielä hankkia, mutten kiirehdi vauvavaateshoppailujen kanssa vielä ainakaan ennen rakenneultraa.

Mitens muut raskaana olevat siellä voi? :)
21 kommenttia on "RV 15+0"
 1. Tuun aina niin kateelliseks vauvamasukuvista! Miekii haluun!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama!! :D Mä niin muistan ton närästyksen! Vedin Rennietä vuorokauden ympäri ja iso paketti (oiskohan 92 palaa?) kulu noin kolmessa viikossa.

   Poista
  2. Ihanat <3

   No mä en tajunnu ees syyä mitää rennieitä ku jääräpäänä kelasin et se menee ohi ku juo maitoa yms, no eipä menny :D jos nyt vahingosta viisastuneena ostaisin niitä närästyslääkkeitä :D

   Poista
 2. Me käytiin juuri eilen miehen kanssa rakenneultrassa ja saatiin vielä uusi aika tammikuulle istukan vuoksi (la helmikuulla 2015). Plussatessa toukokuussa tuntui käsittämättömän pitkältä se matka siihen että saa vauvan syliinsä, mutta nyt sitä vaan huomaa että aikahan menee vauhdilla! Meillä tosin arki on niin kiireistä kotitöiden ja palkkatöiden osalta, ettei tässä kerkeä kauheasti edes aina pysähtymään ja ajattelemaan miten ihanaa aikaa tämä onkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki tosiaan on aika hektistä kotitöiden, taaperoarjen ja opiskeluiden osalta, että viikot vaan menee hurjaa vauhtia eteenpäin! :)

   Poista
 3. En kestä, miten söpö minimasu<3

  VastaaPoista
 4. Mäki oon monesti miettiny " nytkö nää jo alkaa" kun muistaa että ne olis tullu vasta paljon myöhempää raskaudessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haahah mä oon miettiny ihan samaa!! :)

   Poista
 5. Ihana masu! <3 Miulla ei kyllä YHTÄÄN ole vielä ikävä raskausmasua!!!!:D Nea kun oli Ellan ikäinen, mulla oli aivan jäätävä vauva-ja raskauskuuume. :D Ehkä se johtuu siitä kun nyt mulla on täällä jo vauva..xD Mutta ihana ihanat olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah no en yhtään ihmettele että ei oo masukuumetta :DD

   Ja kiitos, sinä myös muru <3

   Poista
 6. Hyi närästys! Alkoi mulla jo ennen plussaa ja tein testin tosiaan rv 3+4...Nyt viikkoja tasan 22, että on tässä vielä tovi kärsimystä jäljellä... :D Rennie icemint <3 muut maut on kamalia, mutta toi icemint menettelee! Myös Samarinia saa nykyään käyttää, joitain vuosia sitten se oli kielletty raskaanaolevilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Närästys on kyllä yks kamalimmista raskausoireista :/ mullakin aika monta viikkoa vielä jäljellä ;D mutta toistaiseksi ainakin lähtee maidolla ja jugurtilla :) mutta ajattelin kuitenkin käydä ostamassa varastoon somiacia tai vastaavaa jotka ei maistu miltään mutta sopivat raskaana oleville, täytyy vielä neuvolasta kysellä :)

   Poista
 7. Ihana masunen ja kaunis sinä !

  VastaaPoista
 8. Ihana vauvamasu! :) Muistan kanssa esikoisen raskaudesta tuon närästyksen, todellakin pelkkä vesi närästi! Ei paljon auttanut ruoka-aineiden välttely.. Rennietä meni ja paljon! Nyt onneksi närästys ei ole vielä alkanut, olen viikolla 13+3. :) Mutta pahoinvointi kyllä edelleenkin..

  En tiedä olenko kommentoinut aiemmin kun vasta jonkin aikaa sitten blogisi löysin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei, toivottavasti pahoinvointi helpottaa pian:/ mullakin oli esikoisen aikaan niin pahoja närästyksiä että ei voinut muuta ajatella :/ se oli kauheeta! toivottavasti nyt ei tulis yhtä pahana ;/

   Poista
 9. Täälä kans on väsymys ja pahoinvointi vaihtunut närästykseen, nytkö se jo alkaa! Viime raskaudessa vedin rennietä koko ajan ja lopuksi join gavisconia ja se autto hyvin ja pitkään mut oli hirveen makusta :S ihana sun pikku masu, itellä on jo melkein saman kokonen mitä viimeks ehkä jossain puolivälissä :D mut nopeesti menee kyl viikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo muaki mietityttää ett nytko jo kaikki ikävät vaivat alkaa :D

   kiitos :) oonki katellu instagramista sun masua ja ollu ihan et woooou ku itellä ei tunnu kasvavan mihinkään suuntaan :D

   Poista
 10. Voi ihana kultainen alkuraskaus! :D Täällä raskaus sujuu hermostuttavasti, tänään on laskettu aika eikä beibiä näy eikä kuulu.. Odottavan aika on piiiitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. muistan niin hyvin ton tuskastuttavan loppuvaiheen! tsemppiä :)

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature