Lennot Kreetalle ja takaisin

LENNOT


Meidän matkanjärjestäjä oli Aurinkomatkat ja lennettiin Finnarin koneilla sekä Kreetalle että takaisin Suomeen. En oo lentäny kovinkaan paljoa, ja viimeisin kerta kun lensin Englantiin ja takaisin, lensin Airfinlandin koneella.
Kun saavuttiin Helsinki-Vantaalle, ja piti mennä tekemään lähtöselvitystä, ohjasi yksi työntekijä meidät erilliseen jonoon, koska meillä oli rattaat matkassa. Jonon päässä oleva työntekijä näytti erittäin hapanta naamaa ja kysyi olemmeko tehneet jo itse lähtöselvityksen. Kerrottiin että meidän ohjattiin tähän koska meillä on rattaat, sanoi virkailija että tämän kerrna voisi tehdä meille lähtöselvityksen samassa kun laukut lähtivät ruuman. Meistä oli todella kummallista että kaikki täytyi tehdä siellä itse, vaikka henkilökuntaa löytyi. Jouduttiin vielä kantaa pakatut rattaat erikseen erikoistavaroiden lastaukseen. Kentällä aika kului leppoisasti, eikä kentällä ollut onneksi ruuhkaa. Löydettiin lasten leikkipaikka, jossa Limppu ei kuitenkaan kovinkan pitkään viihtynyt kun halusi mennä katsomaan lentokoneita.


Koneessa aamupalan yhteydessä meille ilmoitettiin että ''lapsi on samanveroinen muiden asiakkaiden kanssa, ja aamupalaan kuuluu juomaksi vain kahvi tai tee''. Oltiin aika järkyttyneitä siitä, että kaksi ja puolivuotias joutuu valitsemaan kahvin ja teen välillä ja jos mehua haluaa, niin se maksaa erikseen. En halua mitenkään mollata lentoyhtiötä, mutta haluan kaikkien jotka pienten lasten kanssa matkustavat lentäen, tietävät ainakin nämä asiat kyseisestä lentoyhtiöstä, koska me ainakin vastaisuudessa lennetään toisen yhtiön koneilla. Matka takaisin kuitenkin meni miellyttävämmin ja vaikka Kreetan päässä lentokentällä check-init ja baggage dropit piti itse hoitaa, sujui siellä päässä kuitenkin asiat mukavasti ja kaikki työntekijät pysähtyivät silittämään Limppua tai juttelemaan, eikä mulkoilleet tympeästi. Koneessa tietenkin takaisinkin tullessa mehut yms maksoivat, mutta meitä kohdeltiin ystävällisesti.


Tiedättekö te miten muut lentoyhtiöt toimivat pienten lasten kanssa esim. juuri juomien suhteen? Suunnitellaan jo koko perheen matkaa parin vuoden päähän, niin haluaisin tietää ''lapsiystävällisimmän'' lentoyhtiön.

Lennot itsessään olivat mulle silkkaa kauhua, kun pelotti varsinkin nousut ja matkan ajan kärsin järkyttävästä pahoinvoinnista, mutta muuten neljä tuntia meni nopeasti ja Limppukin jaksoi suht hyvin istua paikoillaan ja katsoa tabletilta Nemoa etsimässä ja lukea kirjoja ja leikkiä autoillaan. Mutta musta ei kyllä oo usein lentämään :D
12 kommenttia on "Lennot Kreetalle ja takaisin"
 1. Höh, ompas ollu tyhmä käytäntö lentoyhtiöllä :o!

  Me käytiin Toukokuussa Kreetalla ja oli kyllä superii! Paikalliset oli niin lapsiystävällisiä että :)! Kaikki hymyili ja anto Eetulle huomiota, tosin Eetulla pääsi välillä itku kun vierasti. Meillä oli myös Finnair ja poika huomioitiin ihan hyvin. Tosin Eetu oli sillon 8kk joten mehua ei olisi muutenkaan juonut.

  Kirjotin ite vauvan kanssa matkustamisesta täällä: http://fitfatmamatiina.fitfashion.fi/2014/05/27/vauvan-kanssa-ulkomailla/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimp, muakin jäi harmittamaan tämä käytäntö, ja siis ei ollut tarjolla edes maitoa lapsille tms, mutta alle kaksi vuotaille mun mielestä saa ottaa mukaan korviketta niin paljon kun haluaa, niin pienethän sitten juo sitä (tai jos imettää).

   Mäkin tykkäsin siitä kun paikalliset oli niin ihanan lapsiystävällisiä, Limppu myös ujosteli eikä kovinkaan monelle mitään sanonu :D

   pitääpä käydä lukemassa tuo sun postaus aiheesta :)

   Poista
 2. Suosittelen ehdottomasti Thomas Cook Airlinesia!!! Me lennettiin sillä teneriffalle ja takaisin, ja palvelu oli aina ystävällistä! Lasten annoksista ja niiden juomista en tiedä, mutta niistä saa tietoa soittamalla niiden asiakaspalveluun. Mulla ei oo mitään negatiivista sanottavaa Thomas Cook Airlinesista tai Tjäreborgista, jonka kautta matkalla oltiin. Aterioista voit lukee täältä: http://www.thomascookairlines.fi/fi/Palvelut-lennolla/ateriat-lennolla.

  Meillä jopa matkaopas kävi monena päivänä meitä hotellilta tavoittelemassa, ja oli lopulta jättänyt respaan lapun meille jossa luki ''olen yrittänyt tavoittaa teitä kysyäkseni miten matkanne on sujunut. Tulkaa tapaamaan minua huomenna naapurihotellille. Tahtoisin kuulla matkastanne'' Se sai meijät tosi hyvälle tuulelle ja ehdottomasti käytiin sitte opasta tapaamassa ja kertomassa matkasta:) matkaopas oli jopa meijän tukena turvatarkastukseen asti teneriffan lentokentällä. Ei mitään negatiivista sanottavaa siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullu muualtakin hyvää Thomas cook airlinesista! Ja pitää ehdottomasti pitää sitä silmällä ens matkaa varten!

   Ihanaa toimintaa Tjäreborgilta! Meidän matkoista suurin osa kun oltiin pieniä oli tjäreborgin ja en muista ainakaan niistä matkoista mitään negatiivista matkanjärjestäjältä. Mä oon kyllä myös tyytyväinen aurinkomatkoihin, meidän opas tuli myös saattamaan meidät lentokentälle ja oli siellä kokoajan ohjeistamassa että minne seuraavaksi :)

   Poista
 3. Julkaiset ilmeisesti vain kaikki imartelevat kommentit, et vissiin pysty kohdata mitään moitteita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa sanoa mistä puhut? Olen julkaissut tähän menneessä tulleet kommentit :)

   Poista
 4. Ihmettelin vain miten tuon ikäinen poika syö vielä tuttia, aika inhottavan näköistä. Toivottavasti purentavirheitä ei ole vielä tullut, vaikka en yhtään ihmettelisi sitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankittiin tutti pojalle lentoja varten, se kun auttaa tasaamaan ilmanpaineita korvissa. Kannattaa tsekkaa faktat enneku tulee huutelemaan, tutin syöminen ei aiheuta purentavirheitä.

   Poista
  2. Ja säkö olet asiaa opiskellut? Harmi että satun jotain tietämään kyseisistä faktoista..

   Poista
  3. Aika valheellista faktaa sulla sitten. Mitäs jos vaikka hankkisit elämän ja menisit pätee jollekki noita sun keskittyjä juttuja jota kiinnostaa.

   Poista
 5. Taitaa olla kova paikka kun annat pojan vielä syödä tuttia, etkö omaa;viitseliäisyyttäsi jaksa siitä luopua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan luovuttu tutista jo puoli vuotta sitten, mutta hankittiin uusi lentomatkoja varten. Mahtaa olla tylsä elämä kun noin kutittelee persettä sulle tuntemattoman lapsen tutin syöminen?

   Poista

Custom Post Signature

Custom Post Signature