Äitiyspakkaus vai ei?

Tältä näyttää äitiyspakkaus 2014-2015. 
Kuinka moni teistä on ottanut tai aikoo ottaa tämän pakkauksen? 
 

Tykkään pakkauksessa erityisesti turkoosista kevyttoppapuvusta, siniraidallisista potkareista ja makuupussi on söpö. Ja itse pakkaus on upea, mutta en kuitekaan keksisi sille mitään käyttöä, kun Limppukin nukkui vauvana omassa sängyssään tai päivisin meidän sängyssä ja sohvalla.

Tällä kerralla me ei aiota ottaa pakkausta, vaan otetaan äitiysavustus rahana. En pidä vaatteiden väreistä, ja mun mielestä pakkauksessa on muutenkin aika vähän itse vaatteita. Meillä on Limpun pakkauskesta jäljellä melkein käyttämätön toppapuku, makuupussi (itseasiassa kaksi, toisen mun isä toi meille, se on jostai vanhemmasta äitiyspakkauksesta), vesilämpömittari, kynsisakset, vauvakirjoja, pipoja, peitto, lakanoita ja kaiken muun kuten purulelu, hoitoöljy, rasvat voidaan ostaa kaupasta. Saadaan äitiysavustuksella paljon mieleisiä vaatteita.

Äitiyspakkaus on mun mielestä ihan paras, kun kyseessä on ensimmäinen lapsi, ja pakkaus on arvoltaan paljon enemmän mitä äitiysavustus rahana, mutta toisen (tai kolmannen, neljännen) lapsen kohdalla, jos jäljellä on aikaisemmasta pakkauskesta ne ''kalleimmat'' jutut jäljellä, niin silloin se raha on mun mielestä paras.


Kävin eilen läpi kaikki Limpun pienet vaatteet, ja niitä on neljä isoa kassillista. Jaoittelin yhteen kassiin 80cm vaatteet, yhteen 74cm vaateet ja yhteen 50cm ylöspäin 68cm asti, ja yksi kassi täyttyi haalarista, tumpuista, keväthaalarista ja kevyttoppapuvusta. Meillä ei ollu paljoakaan jäljellä ihan pieniä kokoja, koska Limppuhan oli syntyessään 52cm, joten alkoi käyttämään heti 62cm vaatteita, mutta niistäki suurimman osan oon myynyt kirppareilla pois.

Käyn vaatteet vielä läpi rakenneultran jälkeen kun saadaan tietää sukupuoli ja sen mukaan katson mitä vaatteita meille jää ja mitkä annan eteenpäin. Rankalla kädellä karsin vaikka tulisi poika, koska siellä on paljon vaatteita, joita tiedän etten tule käyttämään uudelleen.

Kyllä tuntui hassulta hypistellä pieniä vaatteita, ja vaikea uskoa, että meidän iso poika on joskus ollut ihan pieni möllykkä, joka vaan makoili ja ihmetteli maailmaa ympärillään. Nyt hän juoksentelee ympäriinsä ja touhuaa kokoajan kaikenlaista. Kuitenkin kasvaessaan Limppu haluaa välillä rauhallisia hetkiä äitin kainalossa, kuten tänään aamulla, kun katsottiin piirettyjä. Ja hän jaksaa keskittyä kokoajan vaan pidempiä aikoja omiin leikkeihin, eikä vaan touhota menemään. Niin ihana rakas mussukka <3

Ihanaa viikon alkua kaikille!
19 kommenttia on "Äitiyspakkaus vai ei?"
 1. Me ei kauheesti tykätty viime vuoden äitiyspakkauksesta, mut otettiin se silti. :D Jotenki tuntu, et ekan lapsen kohdalla se pakkauksen odottaminen ja hypistely "kuulu" asiaan. Oli siellö sit just toppapuku, joka oli jees ja kovassa käytössä! Toisen kanssa otettais luultavasti rahana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en niin välittäny siitä pakkauksesta mut otin sen Limpun aikana kuitenki ku siitä sai kaikkea tarpeellista, mutta nyt meillä on ne kaikkien jäljellä, enkä viime pakkauksen vaatteita käyttäny ollenkaan niin en nää järkeä että nyt otettais sitä ;D

   Poista
 2. Meille on (jos kaikki menee hyvin!) tulossa esikoinen 4/15 ja ajateltiin olla ottamatta pakkausta. Jos ois vaikka edellisen vuoden pakkaus niin sit otettais, mut nykyisessä tykkään vaan makuupussista ja muutamasta vaatteesta. Ehkä makuupussin sais metsästettyy kirpparilta :) vaikka se 140e ei oo paljon niin mielummin otan sen kun pakkauksen täynnä epämieluisia vaatteita.

  Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sinnekin odotukseen <3

   Joo totta puhut, mielummim se 140 millä sit ostaa mieluisia vaatteita ja kun meidän ei tarvitse ostaa haalaria ja makuupussia ja toi raha menee pelkästään vaatteisiin niin saa sillä aika paljon vaatteita :)

   Poista
 3. Mä en oo viel päättäny. Tai otan varmaan jos poika tulossa, koska mun mielestä se on jotenki niin poikamainen. Esikoisen kanssa otin pakkauksen ja kakkosen kanssa otin rahan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan toi aika poikamainen, mun mielestä jokainen pakkaus on, mutta ehkä se johtuu siitä että poikia syntyy enemmän kun tyttöjä? en tiedä..

   Poista
 4. Just äsken tilasin pakkauksen, meille kans tulossa toinen lapsi :) Haluun säilyttää lapsille muistona pakkausten toppahaalarit ja makuupussit <3

  VastaaPoista
 5. Meille odotellaan myös toista lasta 4/15 eikä aiota ottaa pakkausts.esikoisen aikaan otettiin, mutta lähes kaikki vaatteet jäi käyttämättä. Esikoinen täytti just vuoden ja meillä on pakkauksen jutut (niinkuin kaikki muukin) vielä tallella :)

  Tee postaus vaunuajatuksista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samoilla linjoilla ollaan täälläkin :)!

   Ja teen ihan ehdottomasti laatenvaunuhulluna teen postauksen, mutta vähäm myöhemmin ;)

   Poista
 6. Mä otin pojille äitiyspakkaukset ja oon rehellisesti katunut sitä tosi paljon :) En ole käyttänyt sieltä oikeastaan mitään, mitä nyt sitä hauskaa siilimakuupussi viime talvena hieman. Sekin taitaa nyt jäädä käyttämättä, kun pojat on tänä talvena jo niin isoja että ne on pakko aina köyttää rattaisiin ettei ne pääse putoamaan. Eli me oltais ainakin saatu huomattavasti enemmän tarpeellisia juttuja rahalla, kun kaikki perustarpeet löytyi Adan ajoilta kaapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja eiks kaksosille se rahasumma oo huomattavasti isompikin? joo mäkään en halua jäädä katumaan, kun em kuitenkaan käyttäis niitä vaatteita niin se on aikamoista tuhlausta :/

   Poista
 7. Mä päädyin ottamaan pakkauksen, vaikka oon kyllä hamstrannu jo ehkä liikaakin vaatetta. Ehkäpä päädyin tuohon juurikin siksi että kun on esikoinen, niin se tuntuu tärkeältä.. Ja tuo 140€ rahana taas ei ole juuri mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo esikoisen kanssa tosiaan siinä pakkauksessa tulee mukana kaikki tarpeellinen kuten just haalari, makuupussi ja peitto ja silloin tolla rahalla ei tosiaankaan sais kaikkea, mutta meillä kun on kaikki valmiina niin haluan ostaa mieluisia vaatteita tuolla rahalla :)

   Poista
 8. Mua harmittaa että otin sillon sen pakkauksen.. Se makuupussi oli kiva ja on meillä edellee käytössä, mutta muille ei kyllä hirveesti käyttöä tullu. Toki mä niitä joitakin käytin mutta ne oli kaikki lähinn'ä sillee "no käytetään nyt ku on... ei tää kyllä kiva oo" :D ja hirveesti jäi kyllä iha käyttämättäki. Niin sillä rahalla ku saa kuiteki ostettua just semmosia mistä tykkää ja mitä vauvalle haluaa :) Ni ehottomasti ottasin rahana jos uus vauva tulis! Mutta se pakkaus on ihana ja se onki meillä Hugon muistolaatikkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä oli sama, kaikki vaatteet jäi käyttämättä ja edelleen on tallella ihan käyttämättömiä pakkauksen vaatteita niin tällä kertaa haluan ihanai pieniä vaatteita ostella :)

   Poista
 9. Mä en ottanut esikoisesta enkä ottais jos toinenkaan tulis...alennuksista saa niiiin halvalla omaa silmää miellyttäviä vaatteita ja makuupusseja löytyyy kirppareilta yms :)

  VastaaPoista

Custom Post Signature

Custom Post Signature