Helsinki-Stockholm 18-20.6.2014

Keskiviikkona me lähdettiin kauan odotetulle risteilylle. Bussi starttasi Porvoosta klo. 15.00 ja Helsingissä käveltiin Kampista Katajanokalle. Muistetiin laivan lähtöaika väärin, kun kesällä Viking Linen ruotsinlaivat heittää vielä parin tunnin Tallinnan risteilyt, heti kun ne on palanneet Tukholmasta Suomeen. Ei muistettu tätä ollenkaan ja lähdettiin vähän ajoissa Porvoosta. Mutta ei oikeastaan jouduttu edes odottelemaan kauheen pitkään, koska taksin/bussin/ratikan sijaan käveltiin satamaan.
 Limppu oli tähän asti ollut todella kärsivällinen taapero, ei yhtäkään kiukku -tai turhautusisitkua ollut tullut, Limppu istui vaan hiljaa rattaissaan ja ihmetteli uusia maisemia. Terminaalissa sitten meinas hermo mennä, mutta onneks ihanat Japanilaisturistit viihdytti Limppua.

Laivaan päästyämme odotettiin, että laiva lähtee satamasta, vaihdettiin vaatteet ja lähdettiin syömään Ella's ravintolaan. Liam otti ruuaksi lastenpöydästä nakkeja, lihapullia, raskalaisia ja salaattia. Limpun ruoka jäi kuitenkin melko koskemattomaks, koska Limppua ei huvittanut syödä. Mä ja mun sisko otettiin Ella'sin hampurilaiset ja äiti nyhtöpossupizzan.

Limppu alkoi väsymään, joten ruokailun jälkeen mentiin Tax Freen kautta hyttiin. Limppu nukahti vasta kymmenen jälkeen ja mä olin nukahtanut ennen Limppua. Nukuttiin kuin tukit ihan koko yö. Laivalla mä nukun ihan älyttömän hyvin, en yleensä heräile ollenkaan ja aamulla on todella levännyt olo.

Aamulla mentiin seisovaan pöytään aamupalalle, ja Limppu jatkoi nirsoiluaan. Söi pari haukkua vesimelonista ja lasin mehua. Mä söin tosi nopeesti oman aamiaiseni, koska Limpun turhautuminen alkoi jo häiritä muita ruokailijoita. Lähdettiin Limpun kanssa Buffetin ulkopuolelle kattomaan ikkunasta ulos ja kävelemään seitemännen kannen käytäville. 

Kun äiti ja mun sisko oli syöneet valmiiksi, käytiin ostamassa bussiliput bussiin, joka lähtee Ruotsin päässä heti terminaalin ovilta ja vie City Centraleniin, Tukholman keskustaan. Käytiin vielä bussilippujen oston jälkeen hytissä laittamassa vaatteet päälle ja hakemassa rattaat mukaan.


Meidän harmiksemme Tukholmassa satoi ihan kaatamalla vettä, mutta onneks päästiin sateelta suojaan kauppoihin. Kierreltiin mm. Cubus, Gina Tricot ja H&M. Käytiin syömässä Burger Kingissä, kun se oli sopivasti matkan varrella. Oon käyny kerran Lontoossa ja kerran Helsingissä syömässä Burger Kingissä, ja muistaakseni Lontoossa osasin valita superhyvän hampparin, mutta Helsingissä ja Ruotsissa makuelämykset oli lähinnä pettymys. Tykkään kyllä Burger Kingin ranskalaisista ehkä eniten kaikista pikaruokaravintoloista, mutta hampparit on aika mauttomia.
Ruokailun jälkeen lähdettiin kiertämään Gallerianin ostoskeskusta. Käytiin Po.pin liikkeessä, jossa Limppu sai osumaa pieneltä ruotsalaispojalta, maistoin ekaa kertaa Frozen Yogurttia, (joka oli maailman parasta!) ihailtiin ruotsalaisten tyylitajua ja sellasta avoimutta, rentoutta ja itsevarmuutta. Tukholma on niin ihana kaupunki ja haaveilen joskus asuvani siellä.

Meillä oli tarkoitus lähteä vielä Gallerianista Vanhaan kaupunkiin ihailemaan maisemia, kuvailemaan mun asua ja fiilistelmään, mutta oltiin kaikki jo sen verran väsyneitä, että suunnattiin ensimmäiseen laivabussiin, ja suunnattiin takasin satamaan. Ja onneksi tehtiin näin, koska kun oltiin matkalla satamaan, nähtiin kymmeniä poliisi -ja paloautoja suuntaavaan Vanhaan kaupunkiin. Ihmeltiin, että mitä on tapahtunut ja ajattelin siellä olevan iso liikenneonnettomuus. Kun päästiin laivaan, selvis meille, että Vanhassa kaupungissa on pommiuhka. Onneksi kuitekin uhka jäi vain uhkaksi, eikä tapahtunut pahempaa!

Laivalle päästyämme mentiin kahvilaan, ja tilatiin Limpulle ruokaa, koska hän ei ollut syönyt lounasta ollenkaan, kun nukkuin päiväuniaan rattaissa juuri silloin kun oltiin Burger Kingissä. Nyt vihdoin Limpulle maistui ruoka, ja hän söi yhteensä 6 lihapullaa ja perunamuussia. Ruokailun jälkeen mentiin hetkeksi kahvilan vieressä sijaitsevaan lasten leikkipaikkaan, mutta mä en kestänyt katella sitä menoa viittä minuuttia pidempään. Siellä ei ollut kovinkaan monen vanhemmat vahtimassa ollenkaan lapsia, pallomeressä oltiin pallosotaa, toisten päälle hypittiin, yksi poika juoksi sielä ulos naama verestä valuen, huhhuh. Onneksi löydettiin myöhemmin parempi ja rauhallisempi leikkipaikka, ja pallomeri mihin Limppukin sai mennä. Sielläkään ei tosin ollut kun yhden toisen lapsen äiti katsomassa lapsensa perään ja minä. Vanhemmat tytöt yritti töniä, nostella, haudata Limppua pallojen alle ja heitellä palloja, mutta saivat kaikki paskahalvauksen kun korotin vähän ääntäni, ja mikä hauskinta en edes heille vaan Limpulle, kun Limppu meinas ottaa toisista mallia.
Käytiin illan aikana vielä Tax Freessa ostelemassa herkkuja ja tuliaisia ja kannella kattelemassa Tukholmaa. Sen jälkeen suunnttiin hyttiin vaihtamaan vaatteet ja syömään Ella'siin.


Tälläkertaa syötiin äitin kanssa Kana-Cesarsalaatit, mun sisko otti nyhtöpossupizzan ja Limppu taas lastenpöydästä nakkeja, lihapullia ja salattia, ja tälläkertaa ruoka maistui Limpullekin oikein hyvin. Jälkkäriks mä otin suklaakakkua, valdemasorbettea ja valkosuklaakastiketta, omnom!

Ruokailun jälkeen mentiin Tax Freen kautta hyttiin nukkumaan. Kello oli lähemmäs yhtätoista kun Limppu kävi nukkumaan. Me katottiin vielä mun siskon kanssa Pretty Little Liarsin uusin jakso, ennenkun mentiin nukkumaan.

Aamulla kerettiin käydä kahvilassa aamupalalla ja Tax Freessä ostamassa vielä loput tuliaiset ja sitten oltiinkin jo takasin Suomessa ja satamassa.
Superihana ja rentouttava reissu! Ostokset esittelen vielä erillisessä postauksessa :)

Toivottavasti kaikilla on ollut ihana Juhannus <3
2 kommenttia on "Helsinki-Stockholm 18-20.6.2014"

Custom Post Signature

Custom Post  Signature